sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lyhyttä hihaa ja lahjetta jemmassa


Tuskin on vapusta selvitty, kun täällä on jo sortsit ja t-paidat mielessä! Sää on kyllä kaikkea muuta kuin keväinen: eilen ropautti rakeita ja räntää ja öisin elohopea laskee pakkasen puolelle. Mutta tulee se kesä ja kesävaatekelit kuitenkin joka vuosi - ennemmin tai myöhemmin ja usein sitten kuitenkin ihan yllättäen :)

Kaivelin tässä taannoin poikien kesävaatejemmat esiin ja tarkistin tilanteen. Tämä oli jo muuten ennen lapsimessuja, joten sortsitilanne on tukevoitunut näistä kuvista parilla lyhytlahkeisella housuparilla per poika.

Ylimmässä kuvassa isoveikan t-paitoja tulevaa kesää varten. Viime kesäisistäkin suurin osa mahtuu, joten todellisuudessa paitoja on enemmän, mutta otin kuvaan mukaan vain viime kesän jälkeen hankitut tai vielä pitämättömät paidat.

Ylärivissä vasemmalta: me&i tiikeri, Reima angry birds, Metsola, me&i bussi, Lindex tiikeri. Alarivissä vasemmalta: Molo Kids pandat, me&i sammakot, Lego chima ja Mini Rodini liskot.


Isoveikan sortseja. Tässä on mukana myös viimekesäisiä.

Ylärivissä vasemmalta: Across pöllö, Name it vihreä (kirpparilöytö), H&M lisko ja virtahepo.
Alarivissä vasemmalta: me&i oranssi, Me Too oranssi velour, Reima sun proof, Marimekko autot (kirpparilöytö) sekä matkatuliaisina saadut ruudulliset sortsit.


Isoveikalla oli viime kesänä käytössä Reiman capri-pituiset aurinkosuojasortsit ja ne mahtuvat tulevana kesänäkin. Tykkäsin niin kovasti näiden ohuesta ja ilmavasta materiaalista sekä hyvästä leikkauksesta (+nappi/kumppari-säätövyötärö), että hankin pikkuveikalle samanlaiset jemmaan. Tulevana kesänä voidaan sitten samistella sortsein! :)


Pikkuveikalle on näköjään tullut haalittua aika kasa t-paitoja! (kuva yllä) Viime kesäisistäkin mahtuu pari paitaa. Ruskeasävyistä traktoripaitaa käytettiin myös viime kesänä, mutta muuten nämä odottavat tulevan kesän helteitä. Toki joitakin on käytetty sisällä nyt keväällä.

Ylärivissä vasemmalta: Metsola turkoosiraita, me&i pöllö, Metsola turkoosi, me&i traktori, Lindex tiikeri ja Molo Kids pandat.
Alarivissä vasemmalta: me&i autot, Mini Rodini tukaani, me&i traktori (kirppislöytö), Reima angry birds, Lego chima ja H&M dinosaurus (kirpparilöytö)


Pienimmäisen sortsitilanne oli näin kehno ennen messuhankintoja, jotka siis lisäsivät repertuaaria parilla sortsiyksilöllä. Kovin on muuten sinivoittoinen tämä kuopuksen valikoima. Messuilta hankituista sortseista toiset ovat turkoosi-valkoraitaiset trikoiset ja toiset turkoosit canvassortsit. Mitähän olen oikein ajatellut...Olisi saanut olla mukana vähän ruskeaa, punaista tai oranssiakin. Kai minulle jäi viime kesästä päälle joku "sininen pikkuveikka"-juttu...Plääh.

Vasemmalta: siniset tähtisortsit (joiden merkkiä en muista, ostettu viime kesänä laivalta), Tutta, H&M virtahepo viime kesältä ja Reima pitkälahkeiset uv-sortsit.

Meidän tapauksessa ulkona ja sisällä on oltava kesälläkin eri vaatteet, jollei halua hiekkakerrosta olohuoneen lattialle ja päiväkodissa vaaditaan myöskin eri housut ulko- ja sisäleikkeihin (aivan ymmärrettävää).  Pikkuveikan kanssa on tarkoitus luopua vaipoista 3 v synttärien lähestyessä, joten sortseja tarvitaan jonkinmoinen varasto tästäkin syystä.

Vaikka noita paitoja tuntuu olevan riittävästi, tilasin pikkuveikalle vielä kauan katselemani Molon toy cars-paidan. Upea pikkuautokuosi on vaan niin osuva pikkuautoja työkseen riveihin asettelevalle pojalle :) Myös krokotiilikuosi polttelee, mutta olen vielä saanut hillittyä itseni huimanhintaisten hirmupetopaitojen edessä.

Joko kesäjemmat on tutkittu? Mikä paita on oma lempparisi? Montako t-paitaa/sortseja tarvitaan kesäksi?

Raukeaa sunnuntaipäivän jatkoa ja pirteää alkavaa viikkoa!
Ja lämpimästi tervetuloa mukaan uudet lukijat! :)

Vahteristonemäntä

8 kommenttia:

  1. Mulla on nyt joku vaate-intohimoton vaihe päällä, mikä vähän nihkeyttää lastenvaateblogin päivitystä :D

    Kävin ihan laskemassa pinot, pienillä näytti olevan molemmilla 12 t-paitaa ja 8 shortsit + epämääräiset pinot lyhythihaista yö- ja varavaatetusta. Meillä kaikki noi menee monta vuotta, joten niitä kertyy vaikkei ostais kun yhdet vuodessa. Molemmilla on 2 Reiman AB UV-suojattua t-paitaa, ja vaikkei ehkä kuva-aiheeltaan äidin suosikkeja, niin toiminnoiltaan kyllä (kun se rasvan läträäminen ei ole niin mieleistä hommaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jo ehdin miettiä, että mitähän siellä on tapahtunut, kun ei Miimasta mitään kuulu moneen päivään! Onneksi vain hetkellistä vaateähkyä, ei sen vakavampaa :)

      Hyvin on teilläkin kesäpukineet valmiina, hellettä vain puuttuu!

      Herttileijaa, minä unohdin kokonaan uv-paidat...juu, niitä löytyy meilläkin kummallekin poikaselle sekä lyhyellä että pitkällä hihalla. Olikos tämän kevään paidoissa jo kivempia värejä/kuoseja? Ainakin punaista ja keltaista löytyy, myös yksivärisenä.


      Poista
  2. Teillä näyttää kesävaatetilanne jo olevan hanskassa, pari teiltä löytyvää paitaa on meilläkin kaapissa. Vielä ei ole tullut tarkemmin katsottua t-paita- ja shortsitilannetta. T-paidat ovat meillä tosin käytössä ympäri vuoden harrastuksissa ja tilanteen mukaan myös pitkähihaisten trikoopaitojen alla. Viime kesän jälkeen on tullut hommattua pari-kolme uutta t-paitaa, suurin osa viimekesäisistäkin (ehkä) menee. Shortsitilanne ei ole niin hyvä, aika monet viimekesäisistä on jo laitettu kiertoon. Parit shortsit on tullut tilattua tänä keväänä. Shortsit on meidän kuusveellä pääosin yksivärisiä sinisiä. Jonkinlaista mätsäystä pitäisi varmaan tehdä, kun tykkään, että shortsit ja t-paita saisivat olla "väreiltään hyvin yhteensopivia". Tosin jos shortsit ovat farkkukuosiset, mustat tai harmaat niin kyllähän ne sitten sopivat vaikka minkävärisen paidan kanssa ;) Neljät polvesta rikkinäiset Me&I:n collegehousut (joista kolmet mustat) odottavat, että niistä tehdään kesäksi shortsit, alkaa tuo housujen kulutus jo olla aika kovaa tuossa iässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä tosi hyvä kierrätysvinkki, että pätkäistään polvesta reikääntyneet housut sortseiksi. Siis jos osaisin ommella...

      Teillä menee siis housut puhki polvista? Onko laminaattilattia? Yksi tuttu valitti, että laminaatti syö housunpolvet. Meilläkin kyllä kuluu jonkin verran polvet, kun isoveikka liukuu polvillaan puulattialla leikkiessään. Pikkuveikka taas tuhoaa housut ulkona, kun kaatuilee koko ajan.

      Sortsien (housujen yleensäkin) on tosiaan järkevää olla yksivärisiä ja suht neutraaleja, ettei tule ihan villejä yhdistelmiä. Mitähän minäkin olen ajatellut yhdistää noihin Marimekon sortseihin? No, isoveikka kuitenkin itse "mätsää" omat pihapukineensa melko pitkälle, joten luvassa on joka tapauksessa luovia ratkaisuja...

      Minä yritin myös hankkia nyt keväällä yksivärisiä sortseja, että sopisivat noiden meidän kirjavien paitojen kaveriksi. Farkkusortsit ostin Lindexiltä vielä noiden ja messulöytöjen lisäksi.

      Poista
  3. Tutun näköisiä T-paitoja. Osa löytyy meiltä ja jotkut on muuten kuoseiltaan tuttuja merkkejä . Ainoat joitain en tunnistanut oli Lego Chima paidat ja Lindexin tiikeriä en arvannut.
    Meillä on isot niput t-paitoja, mutta parit shortsit vielä saatetaan tarvita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttuja kuoseja siis teillekin :)

      Jostain syystä se menee aina niin, että paitoja tulee ostettua, mutta housuja/sortseja on liian vähän. Se alkoi aikanaan jo vauvanvaatteista: bodeja oli kaapit pullollaan ja potkareita uupui. Kai niitä yläosia on vaan kivempi ostaa. Ihme ilmiö! :)

      Poista
  4. Teillähän on jo hyvä tilanne!

    Mä en ole vielä tehnyt kartoitusta, mutta oletus on se, että vajetta on molemmilla. Toisaalta kartoituksessa oletus saattaa osoittautua vääräksi. :) Ei niinkään siksi, että olisin salaa itseltäni shoppaillut vaan siksi, että kesävaatteet tuntuvat olevan lasten kasvamiselle jotenkin armeliaampia. Saattaa siis olla, että viime kesäisistä menee vielä iso osa. Toivottavasti!

    Mä olen miettinyt tuota Mini Rodinin liskopaitaa myös! Mutta en ole varma onko tuo väri meidän pojalle se kaikkein sopivin. Liskot ja kaikenmaailman matelijat ovat vaan nyt NIIIIIN in. Chima-paidasta poika innostuisi myös, mutta äitiä se olio vähän pelottaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että kesävaatteet ovat lasten kasvulle armeliaampia, kun lahkeet ja hihat eivät käy niin nopeasti lyhyiksi. Edellisen kesän sortsit ja t-paidat mahtuvat yleensä vielä toisen kesän. Jos ovat säilyneet ikitahroitta, joita ainakin meillä tuppaa kesällä tulemaan tavallista enemmän...Mutta viime kesänä meillä ei kyllä vielä taidettu käyttää Vanishia :)

      Mulla oli myös tuon Rodinin liskopaidan sävyn kanssa epäilykseni, mutta luonnossa se vaikutti sitten yllättävän kivalta. Mutta onhan se kyllä erilainen vihreän sävy, kuin mihin ollaan totuttu. Muttei niin sininen, kuin luulin kuvien perusteella.

      Teillä on siis samat matelijamaiset suosikit kuin meillä :) Mun tekis kovasti mieli sitä Molon krokotiilipaitaa isoveikalle, mutten ole vielä raaskinut hankkia.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)