maanantai 26. toukokuuta 2014

Mun eka skede!




Lauantaina toteutimme pikkuveikalle lupaamani reissun: lähdimme poikien kanssa kauppakeskukseen, jossa on Angry Birds leikkipaikka. Olemme käyneet samaisessa shoppincenterissä pojan kanssa kaksin isoveikan ollessa päiväkodissa, mutta nyt lähdimme matkaan molempien poikien kanssa.

Isoveikalla Villervallan hattu, Lindex paita, matkatuliaisina saadut sortsit ja Reiman sandaalit (viime kaudelta jemmatut). Pikkuveikalla Villervallan hattu, me&i paita ja Reiman pitkät uv-sortsit ja sandaalit (molemmat viime kaudelta jemmatut).

Kuten olen aiemminkin hehkuttanut, tykkään tosi paljon noista Reiman pitkälahkeisista uv-sortseista. Kangas on ihanan ohutta ja hengittävää, sortseissa on säädettävä vyötärö. Hyvä malli, joka menee helposti pari kesää. Isoveikalla oli tällaiset käytössä jo edellisenä kesänä ja ne toimivat vielä tänä kesänäkin vallan mainiosti. Tänä vuonna vastaavat sortsit kulkevat nimellä Timis (linkki reimahoppiin)


Paljastin vasta kauppakeskukseen päästyämme, että nyt emme tulleet pelkästään leikkimään ja herkuttelemaan, vaan tällä kertaa voitaisiin myös ostaa jotain kivaa - muutakin kuin äidin valitsemia vaatteita. Sain nimittäin viimein myytyä meidän yhdistelmävaunut ja päätin käyttää osan saadusta summasta poikien toiveisiin.

Isoveikka on innostunut skeittilaudoista ja kokeili sellaista viime kesänä ystäväperheen luona. Tänä kesänä naapurin nuori hankki itselleen laudan ja isoveikka sai kokeilla sitä terassilla. Poika oli myyty samantien.

Kun kerroin, että tänään voitaisiin nyt sitten ostaa se himoittu "skede" poika suurinpiirtein suli vahaksi edessäni. Sitten tarkka poika muistutti, että äiti ethän sinä vielä ole töissä (olin sanonut, että katsotaan sitä skeittilautaa sitten, kun äiti on saanut ensimmäisen palkan). Ainiin ne vaunurahat - ja sitten mentiikin jo kovaa kyytiä urheilukauppaan!




Isoveikalla lapsimessuilta hankitut Nosh Organics froteesortsit, jotka osoittautuivat myös pojalle mieluisiksi :) Äidin mielestä ne ovat aivan ihanat. Paita Reiman Angry Birds ja molempien lippikset myös (edelliseltä kaudelta), pikkuveikan paita me&i.

Pikkuveikka on kalsaririsillaan, sillä kokeilimme eilen vaipattomuutta. Ulkona on niin kiva käydä pissalla isojen poikien lailla. Sisälläkin sattui vain yksi vahinko. Jospa tämäkin tästä alkaisi hiljalleen sujua :) Ymmärrän kyllä, että päiväkodin aloitus voi tuoda pienen taantuman tähänkin asiaan.


Ensimmäisestä puodista löytyi sopiva (tarpeeksi pieni) "skede" ja oikean kokoiset suojat. Kypärä meillä onkin ennestään, kun pyöräilykypärä on sellainen skeittarimallinen. Terassilla olen antanut toistaiseksi harjoitella ilman suojia, mutta asfaltille puetaan sitten koko setti päälle.

Isoveikka kantoi aarrettaan ihan itse ja mukisematta koko ostosreissun ajan ja käyttäytyi muutenkin kuin pieni enkeli. Kotiin päästyä piti hakea heti naapurin nuori katsomaan uutta skeittilautaa!

Pitihän pikkuveikankin tietysti saada jotain kivaa kesäksi. Katselimme yhdessä kesäleluja ja ehdotin tuota kolmipyöräistä potkulautaa, jolla huristeluun pian 3-vuotiaan motoriikka ehkä jo riittäisi. Lentsikat-teema upposi pikkumieheen välittömästi. Himoittu poljettava traktori+peräkärry yhdistelmä hankittaneen vasta syntymäpäivälahjaksi (jos se nyt yleensä tässä hiekkaisessa rinnepihassa on edes järkevää).

Onko teillä ilmennyt kiinnostusta skeittilautoihin? Mitkä on teidän lasten lempparikesälelut/-leikit?

Perjantaina olin pari tuntia pikkuveikan kanssa päiväkotiin tutustumassa ja se reissu meni tosi hyvin: hyvä että poika sai lenkkarit jaloistaan, kun hän jo säntäsi muiden lasten luo ja alkoi ajella pikkuautoilla. Ulkoilukin sujui reippaasti. Jännittävää kuitenkin oli; sen huomasi väsyneestä kiukuttelusta sitten kotiin päästyä. Päiväuntakin tarvittiin normaalia enemmän.

Viimeinen lomaviikko käynnistyi juuri. Viikon päästä on jo eka työaamu! Pojat lähtivät tänään päiväkotiin isin vieminä ja minä haen heidät lounaan jälkeen pois. Huomenna pikkuveikka on jo melkein täyden päivän ja nukkuu päiväunetkin päiväkodissa. Äitiä jännittää, miten kaikki sujuu. Haikealtakin tuntuu. Taidan lähteä pihahommiin, etten ajattele liikaa!

Kesäistä viikkoa teille kaikille! :)

Vahteristonemäntä



6 kommenttia:

  1. Kuinka hoito(aamu)päivä sujui? :)

    Meillä parhaita kesäleluja on polkupyörät ja se yksi taisteltu potkumopo, joka kuitenkin on nyt päätynyt enemmän isoveljen käyttöön. :o Skeittilautaa pojat ihaillen katselevat jos sellaisen jossain näkevät, mutta eivät ole vielä tajunneet että heilläkin voisi joskus sellainen olla! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvin oli mennyt ensimmäinen hoitopäivä (puolikas). Reippaasti meni pikkuveikka aamulla muiden mukaan ja hyvillä mielin oli myös kotiin haettaessa. Poika oli syönyt jopa eksoottista nuudelivokkia hyvällä halulla!

      Pikkuveikka veti parin tunnin päikkärit hoitorupeaman päätteeksi kotona, joten rankkaa taisi kuitenkin olla. Ja onhan se: olla yhtäkkiä 22 lapsen ryhmässä. Huomenna kokeillaan päiväkotia jo kolmeen saakka iltapäivällä, joten tulee päikkäritilannekin testatuksi. Se saattaa olla se kriittinen piste, jossa tulee äitiä ikävä. Vaikka toisteli pieni tänään iltapäivällä ja illallakin moneen otteeseen "ikävä äitiä..." ja halusi sylitellä tavallista enemmän.

      Polkupyörät on mainioita kesäleluja. Meillä ne vaan jäävät kovin vähälle käytölle, kun pitäisi lähteä aina erikseen pyöräilemään ja ylittää vilkas tie ensin. Pihassa/omalla tiellä ei voi pyöräillä. Onneksi terassilla voi potkulautailla ja skeittailla! :)

      Poista
  2. Meillä on nyt polkupyörä in, koska viimein äitienpäiväviikonloppuna oppi pyöräilemään ilman appareita. Siitä riittää riemua. Skeittilauta on ollut jo viime kesästä, kun aina ihaillen katsoi skeittaajia ja haluais oman. Mutta ei poika sillä uskalla muuta kuin istuen rullata, joten vähällä käytöllä on.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöräily onkin kivaa, varsinkin, kun oppinut juuri uuden taidon :) Meillä mennään vielä appareilla...kesän aikana pitäis vanhempien aktivoitua pyöräilyseuraksi, että saatais tuo isoveikka kunnolla"pyörille".

      Skeittilauta on vaikea ja vaatiin paljon tasapainoa. Meilläkin pidellään vielä terassin kaiteista kiinni aika ajoin ;) Ihmeen hyvä isoveikan tasapaino kuitenkin on, kun muistaa, että vuosi sitten tasapaino oli vielä aivan hakusessa. Lapset kehittyy kuitenkin vauhdilla :)

      Poista
  3. Mä kans haaveilin vaunujen myynnistä mutta nyt oon höyrähtänyt (taas) ja taidanki ostaa niihin uuden rungon. Että se niistä säästöistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, vaunujakin voi nykyään "tuunata" mieleisekseen :) Vai onko teillä kenties pikkukolmonen suunnitelmissa...? ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)