torstai 8. toukokuuta 2014

Reiman Rabat ja Ropinat lätäkkötestissä


Kuivan kevään jälkeen on viime päivinä saatu vettä, ainakin täällä meidän suunnalla. Vaikka pidänkin enemmän poutasäästä, on tällainen pitkän kuivan jakson jälkeinen kevätsade pelkästään iloinen asia: se huuhtoo siitepölyt katuojiin ja antaa vauhtia maiseman vihertymiselle. Ja lapset pääsevät pitkästä aikaa pomppimaan lätäköihin!

Ja onhan meillä tosiaan testattavana nämä Reiman reippaan väriset Ropina-sadehatut ja Raba-saappaat, joita on päästy tähän asti lähinnä sovittamaan, kun maa on rapissut kaiken kevättä kuivuuttaan. Maanantaina oli viimein aika pukea saappaat ja sadehatut pojille ja lähteä lukuisten vesilätäköiden kautta kohti Hoploppia!

Saappaat ja sadehatut on saatu Reimalta testattavaksi blogiyhteistyön merkeissä.



Tällä kertaa kumpikaan pojista ei vastustanut saappaiden pukemista. Oma merkityksensä saattoi tosin olla sielläkin, että matkakohteena oli HopLop, eikä vaikkapa päiväkoti ;) Pikkuveikka ei ole vastustellut saappaita aikaisemminkaan, mutta isoveikan kanssa on kumijalkineista käyty aikamoisia taisteluita. Varsinkin painavat talvikumpparit tuottivat tuskaa viime talvena.

Ovathan nämä kesäkumpparit selvästi kevyemmät jalassa, kun suhteellisen painavat ja jäykät talvikumisaappaat. Raba-saappaiden materiaali on varsin pehmeää ja taipuisaa. Näiden saappaiden varret ovat myös sopivan avarat, jotta lapsi saa saappaasta tukevan otteen vetäessään kumpparia jalkaan. Varsinkin rotevaraajaisella isoveikalla tällä asialla on merkitystä. Saappaan varressa oleva tukeva lenksu helpottaa osaltaan pukemista ja on myös kaunis yksityiskohta (kts. viimeinen kuva).

Minä tykkään myös kumppareiden mattamaisesta pinnasta, mutta mietin kyllä, mahtaako siihen tarttua lika herkästi kiinni. Tämä jää nähtäväksi, kunhan käyttöä tulee lisää.  Varsinkin keltainen värihän on arka lialle, kuten olemme todenneet, mutta niin kaunis :) Pitäisikö saappaat pestä joka käytön jälkeen?


Tästä kuvasta näkee Ropina-sadehatun hyvän istuvuuden lapsen päähän. Pikkuveikalla hatun koko on 52 cm ja pää on jotakuinkin saman suuruinen.

Edellisvuosien Reiman sadehattumalleihin verrattuna nämä syydvestit ovat napakampaa mallia/kokoa ja suojaavat niskan ja korvat paremmin. Jos sadehatun alla on tarkoitus käyttää pipoa, kannattaa varmaankin ottaa yhtä numeroa suurempi koko.

Isoveikka valitti aiemmin sadehattuja sovitettaessa kiristysnyörin kutittavan kaulaa. Nyt kun päähinettä pidettiin kauemmin, en huomannut pojan raapivan eikä valitustakaan kuulunut. Nyöri on mukavaa, joustavaa materiaalia, kun ne aiemmin olivat jäykkää ja paksua sadehattukangasta.

Tänään ollessani pikkuveikan kanssa liikkeellä kaupungilla rehellisessä sateessa ja hyytävässä viimassa, jäin kaipaamaan sadehattuun kevyttä vuoria (korvaläpissä ja niskakaitaleessa on vuori). Meillä oli vaikeuksia asetella kohtalaisen ohutta, mutta väljää trikoopipoa sadehatun alle niin, ettei pipo mennyt silmille. Napakampi pipo olisi varmasti toiminut paremmin, mutta en ihan heti keksi, miksei sadehatussa voisi olla kevyttä vuoria. Kesäsateessa vuori voi olla turhan lämmin, mutta niin on kyllä silloin monesti koko sadehattukin.

Tykkään tuosta Ropina-hatun retrosta mallista ja palomiesvaikutelmasta :)



Yksi, kaksi...nyt! Hyvin hypitytti isoveikkaakin näissä Raba-saappaissa.

Isoveikan saappaat ja sadehattu on sovitettu harmaa-keltaraitaisen Kirjo-haalarin kanssa pidettäväksi, mutta ihan kivasti ne sopivat tähän vuosien takaiseen Reiman raitatakkiinkin. Pikkuveikan punaiset sadevarusteet on valittu punaisen Vacalis-haalarin kumppaneiksi ja tällä kertaa ne on yhdistetty hehkuvan keltaiseen Reiman juhlamalliston Taag-takkiin. Perusvärit yhdistyvät mutkattomasti keskenään reippaiksi kokonaisuuksiksi, jotka eivät jää autoilijoiltakaan huomaamatta!



Äitikin sai osansa! (ja sekös isoveikkaa riemastuttaa!) :) Melkein kastui kyllä kamerakin...


Perillä Hoplopissa! Saappaat ja housut olivat päältä aivan märkiä, mutta sisäpuolelta kuivia ja kuivuivat pinnaltakin mukavasti sen muutaman tunnin aikana, jonka vietimme sisäleikkipuiston riemuissa. Ropina-hatut pysyivät tällä reissuilla kuivina, sillä sade taukosi matkamme ajaksi.

Onneksi oli hiljainen päivä, niin oli tilaa asetella poikien vaatteet väljästi naulakkoon kuivumaan. Kun jätän lasten suhteellisen arvokkaita ja erottuvia vaatteita naulakoihin erilaisissa yleisissä paikoissa, tulee aina välillä mieleen, että siitä ne olisi helppo varastaa. Meiltä ei ole tähän asti viety vielä mitään, onneksi, mutta väkisinkin mietin, että milloin se tapahtuu. Onko teiltä varastettu lastenvaatteita? Käytättekö lukittavia kaappeja, jos niitä on saatavilla? Kuljetatteko vaatteita kassissa mukana?

Ulkovaatteista kuoriutui Reiman teknisiin paitoihin ja housuihin sonnustautuneita poikia, jotka juoksivat posket punaisina sisäleikkipuiston seikkailuihin - joka onkin jo toinen tarina! :)

Onko teillä tarvittu sadevarusteita viime päivinä? Millaisia suunnitelmia teillä on äitienpäiväksi? Ovatko lasten yllätykset säilyneet? ;)

Mukavaa viikonjatkoa!

Vahteristonemäntä

7 kommenttia:

  1. Ihanan pirteät väriläiskät sateessa!

    Minä käytän esim. Hoplopissa lukittavia kaappeja ja muuallakin jos on. Mutta jos ei ole, niin naulakkoon. Sama on käynyt mielessä, että arvokkaita ovat kyllä jos joku keksisi viedä.

    Tänään menen äitienpäiväaamiaiselle pojan päiväkotiin ennen omaan päiväkotiini menoa. Poika kertoi tehneensä minulle jotain johon on piirtänyt kukkia, mutta tarkemmin ei ilmeisesti osannut kertoa ja vaihdoin puheenaihetta.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidät tunnistaa jo kaukaa :)

      Hoplopissa on tosiaan ne lukittavat kaapit, mutta monessa muussa paikassa vaatteet täytyy jättää naulakkoon ja toivoa parasta. Olen kuullut, että päiväkodistakin on joillakin hävinnyt vaatteita, mutta isoveikan pk:sta ei ole onneksi sellaista tietoa kantautunut.

      Aika ihana idea tuo äitienpäiväaamiainen! Yllätyksiä luvassa sitten sunnuntaiaamuna :)

      Poista
  2. Oi hitsi, vettä kaivattaisiin tännekin, kun koivu tekee elämästä tosi kurjaa! Nyt on ihan ok olo kun olin koko eilisen päivän sisällä mummon ulkoiluttaessa poikia - mut se vaan on mahdotonta lukittautua neljän seinän sisälle koko siitepölyajaksi :( plääh

    Tiedän että askarteluja on tehty kerhossa ja koulussa, ja onneksi pienetkin voi isompien kanssa piilottaa omansa niin mun ei tarvitse niitä etukäteen nähdä :) Äitienpäivänä lapset haluaa herättää yllätyksineen ja loppupäivä sit vietetään mummolassa ja mä teen kakun :)

    Sateinen viikonloppu olis tosi jees!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sullakin on siitepölyallergiaa. Se on kurja vaiva. Mun yhdellä ystävällä on myös ja tämä kevät on ollut harvinaisen hankala :( Jospa sade huuhtelisi teidänkin koivikot lähipäivinä. Meillä sataa edelleen.

      Mukavia äitienpäiväsuunnitelmia teillä. Toivottavasti saat nukkua hieman tavallista pidempään :)

      Poista
  3. Meilta vietiin talvella pojan kuomat huimalasta, vaikka olivat merkattu villalangalla vetolenkkiin. Voi sitä huutoa minkä poika sai aikaan kun huomasi kenkien puuttuvan!

    Ps. ihanan pirteät kumpparit ja hatut :)
    Saija

    VastaaPoista
  4. Reiman saappaista ei ole kokemusta, mutta parina viime talvena meillä on ollut käytössä saappaan, joissa on huokoinen pinta ja kuraisen talven aikana totesin, että saappaat on parempi pestä kunnolla joka käyttöpäivän jälkeen juuriharjalla. Taisi silti jäädä pari kertaa pesu tekemättä ja saappaat ovat kyllä tummentumia täynnä... käyttöä vartenhan ne tietysti ovatkin :D

    Me jätetään vaatteet Hoplopissa ja muissa kohteissa mahdollisuuksien mukaan lukittavaan kaappiin. Eihän sitä koskaan tiedä, kuka pitkäkyntinen niissä julkisissa tiloissa liikkuu. Onneksi Suomessa asuu kuitenkin suht perusrehellistä porukkaa :)

    Äitienpäivä meillä menee vähän tässä sivussa. Ollaan juuri lähdössä mökille viettämään mummon kuuskymppisiä pienimuotoisesti. Jotain äitienpäivälahjaakin tyttö piilotteli repussaan ja vielä en ainakaan tiedä, mitä tulen saamaan... Toivottavasti neiti ei piilottanut lahjaa niin hyvin, että tarvitsisi apua sen etsimiseen huomenna :D

    Hauskaa äitienpäiväviikonloppua! Toivottavasti aurinkokin pilkahtelee välillä, vaikka sade tulikin tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on just se ikuinen ongelma lastenvaatteiden ja jalkineiden kanssa: yrittääkö pitää siistinnäköisinä vai ottaako riskin pinttymisestä. Oma mielipide ainakin vaihtelee. Toisena päivänä toivon uudenveroisuutta ja toisena annan olla.

      Teillä on tiedossa enemmänkin juhlan aihetta tälle viikonlopulle. Mukavia kekkereitä niin mökillä kuin kotonakin! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)