perjantai 2. tammikuuta 2015

Papua ja puokkareita






Riemukkaan värikarusellissa pyörimisen jälkeen tämä vannoutunut reippaan retron ystävä on tehnyt viime aikoina ihan erilaisia hankintoja. Niitä trendikkäitä harmaan sävyjä löytyy nyt ripaus meidänkin poikien vaatelipastoista.

Alennusmyyntien käynnistyttyä tilasin molemmille pojille nuo pitkään katselemani Papun polvipaikkaleggarit ja pikkuveikalle lisäksi saman valmistajan aivan ihanan metsänpoikanen-paidan. Tykkään. Vähintään yhtä ihania kuin kuvissa ja hienosti ovat vaatekappaleet selviytynyneet ensimmäisistä pesuista.

Pojat hyväksyivät legginssit käyttöön muitta mutkitta. Isoveikka naurahti ensin nähdessään nuo ihonmyötäiset pöksyt, joissa on hassut polvipaikat, mutta housut saivat melkein samantien nimen "ninjahousut", mikä osoittaa kyllä syvää hyväksyntää, kuten ainakin poikien äidit varmasti tietävät. Pikkuveikka nimesi uudet leggarit "kuuhousuiksi": polvipaikat muistuttavat ilmeisesti taivaalla möllöttävää puolikuuta.

Alennusmyyntejä olen selaillut ihmeen raukeasti sen kummemmin mistään kiihkoilematta. Toistaiseksi en ole tehnyt muita alehankintoja kuin nuo yllä mainitut ja lisäksi Reimashopista mustat Lumula-pipot molemmille pojille ja pikkuveikalle lisää teknisiä talvisukkia. Reiman paketti odottaakin jo postissa noutajaansa.

Talvivaatteiden jemmaamisen olen melko vakaasti päättänyt jättää historiaan, kun alennusmyynnit alkavat nykyisin jo ennen joulua joka tapauksessa. Mutta helppoa talvivaraston tekemättä jättäminen ei tällaiselle hamsterille ole ;) Tänään taas katselin pikkuveikalle mustaa Reimatec- + X-Ray haalaria sillä silmällä...

Uutta vuotta otimme vastaan serkkuperheen kanssa täällä kotona. Aikamoinen tunteiden vuoristorata-päivä, kun saman päivän aikana hyvästelin ympäri maata hajaantuvat työkaverit ja toisaalta juhlimme  hetken päästä vuoden vaihtumista iloisissa merkeissä kotona. Ristiriitainen päivä, mutta samalla vahva hetkessä elämisen ja läsnäolon tunne.

Tänään on ensimmäinen päiväni työttömänä 7 kuukauden määräaikaisen työrupeaman jälkeen. Vielä tämä uusi elämänvaihe tuntuu tervetulleelta lomalta, sillä mies on joululomalla ja pojat luonnollisesti myös.

Syksy pitkine työmatkoineen ja poikien kuskaamisineen julkista liikennettä käyttäen on ollut raskas, joten lepo tuntuu tarpeelliselta. Ja eihän se kuskaaminen varsinaisesti tähän lopu, sillä isoveikka jatkaa loppiasviikon jälkeen eskarissa viitenä päivänä viikossa, joista kolmena päivänä puolipäiväisenä. Pikkuveikan päiväkotirutiinia jatketaan kolmena päivänä viikossa niinikään puokkarin verran. Mutta jää tässä uudessa, taloudellisemmassa päivähoitokuviossa itsellekin silti vielä aikaa esimerkiksi kävelylenkkiin päivänvalon aikaan ja rakkaaseen harrastukseen kirjoittamiseen.

Olen ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi ja ollut yhteydessä liittoon, kuten asiaan kuuluu. Tästä se taas lähtee. Tällä hetkellä olen ihan toiveikkaalla mielellä. Jos työttömyys uhkaa pitkittyä, voisin kuvitella lähteväni aikuisopiskelijaksi tulevaisuudessa takuutyöllistävälle hoitoalalle. Kevät näyttää, minne tie vie tällä kertaa.

Miten teidän vuosi on vaihtunut ja millä mielellä odotatte alkavaa vuotta?

Vahteristonemäntä

10 kommenttia:

  1. Minä ajattelin jo toistamiseen yrittää välttää talvivaatteiden jemmaamisen. Viime talvena ei onnistunut. Kun tosiaan ei tarvitse silti täydellä hinnalla ostaa vaikka hankkisi ens talvena alesta joulukuussa.

    Ainoa aleostos toistaiseksi on Reima aula-rukkaset reimashopista. Uusi tuote minulle. Aiemmin tutut on Tomino ja Reimatecit.

    Tuota samaa x-ray haalaria katselin kyllä Jesper Juniorissa 40% alella... Saa nähdä kuinka käy tällä kertaa.

    Mukavaa vuoden alkua ja onnea työnhakuun.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onnea työnhakuun tosiaan tarvitaan, näinä aikoina erityisesti.

      Piti heti tutkia, mikä on Aula. Aivan uusi juttu minullekin. Eli Reiman Aula-rukkaset ovat lämpöisemmät kuin reimatecit ja rukkasmalli on simppelimpi (ei kiristystarroja ym.), kämmenosa pitävää kumia. Vesipilari 5000 (reimatec 15 000). Ehdottomasti mielenkiintoinen ja kaikenlisäksi edullisempi vaihtoehto kuin reimatec.

      Taasko me ollaan kateltu samaa tuotetta :D Mutta tuo haalari on tosiaan kiinnostava. "Poikien tyyliin & prinsessan"-blogissa on tuo haalari käytössä tänä talvena, tiedoksi vaan, jos kaipaat lisäinfoa. Mutta mehän ollaan tiukkoja, eikä enää jemmata, eihän? ;)

      Mukavaa vuodenalkua myös sinulle!

      Poista
    2. Saimme nuo Aula-rukkaset kotiin ja vaikuttavat oikein päteviltä. Vertailin nyt nettikaupassa tietoja eri rukkasista ja huomasin, ettei Tomino sisällä enää villaa. Viime talvena ostettiin ne just kovien pakkasten käsineiksi villan takia. Nuo Aulat tuntuu todella muhkeilta ja lämpimiltä. Lisäksi 5000 vesipilari on melkoisen hyvä kuitenkin. Luulisin näiden olevan oikein hyvät pakkashanskat. Ja malli on kiva, en ole koskaan niitä rannesäätöjä käyttänyt.

      -T-

      Poista
    3. Kiva kuulla, että Aulat vakuuttivat. Kuulostaa tosiaan entistä lupaavammalle. Meilläkin rannetarroista on lähinnä haittaa talviaikaan. Välikausirukkasissa kiristys on ehkä kuitenkin tarpeen.

      Mitä, mitä?! Ei enää villaa Tominoissa? Onpas outo juttu. Onneksi on edellisten mallistojen yksilöitä vielä jemmassa. Toisaalta nuo kutittavat isoveikkaa, joten meillä villaiset jäävät vain pikkuveikan käyttöön. Täytyykin tarkistaa, mikä on Angry Birds-rukkasten vuorin koostumus... (luulin olevan sama kuin Tomino)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää Paput! Meillä kans kyseiset leggarit olivat pitkään suosikit. Taisi vain reikä polvessa yllättää ja punttikin on jäänyt jo vähän naftin puoleiseksi.

    Itse olen tehnyt sijaisuuksia takuutyöllistävällä hoitoalalla kohta 10 vuotta ja tuntuu, että olen aina paikalla väärään aikaan. Koen olevani ahkera ja hyvä työntekijä, mutta silti vakipaikat menevät sivusuun. En jaksa odottaa laakereillani tarpeeksi kauaa vaan haen sitten tilalle jotain muuta ja aloita kyttäyksen alusta. Syksyllä jäin työttömäksi, mutta työllistyin nopeasti. Nyt putoan 60% työpanokselle, mutten jaksa heti vaihtaa paikkaa, kun juuri olen syksyn opetellut taas tämän uuden ja ison talon tavoille. Noh, aika näyttää. Tsemppiä uusiin kuvioihin. Kyllä se lepokin tekee ihan hyvää välillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Höh. Että pätkää pätkän perään. Sehän se taitaa olla hoitoalan nurja puoli. Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä ne vakipaikat sitten vie. Kai niitä vakipaikkojakin on oltava. Ovat kyllä varmasti vähentyneet. Mun ystävä teki määräaikaisia pätkiä 7 vuotta, kunnes vakinaistettiin.

      Tuo on aivan totta, että kun on oppinut jonkun talon tavat, ei haluaisi heti vaihtaa paikkaa. Jatkuva vaihtaminen on tosi raskasta. Ja luulisi isosta talosta löytyvän sulle sitten lopulta vakipaikankin. Toivottavasti tänä vuonna. Tsemppiä!

      Poista
    2. Takuuvarma työllisyys ainakin pk-seudulla on lastentarhanopettajille (yliopisto tai sosionomi tietyin ehdoin) ja lastenhoitajille (lähihoitaja). Vakipaikkoihinkin on vaikea löytää pätevää ja hyvää. En tietenkään tiedä teidän seudun tilannetta. Käsittääkseni ainakin LTO-pula on maanlaajuinen.
      -T-

      Poista
    3. Hyvä huomio. En kyllä tiedä, miten jaksaisin joka päivä yli 20 lapsen ryhmässä. Nostan hattua sulle ja muille lastentarhanopettajille!

      Poista
  3. Minäkin olen laiskotellut alennusmyyntien kanssa, vain pari ihan tarpeeseen tulevaa juttua olen hankkinut, en mitään turhuuksia lainkaan. :) Paput on meillä poikien suosikkihousuja. Toivottavasti keväällä saataisiin niitä taas jossain uusissa kivoissa väreissä, varmasti hankitaan.

    Tsemppiä taas uuten elämäntilanteeseen, hyvät puolet pienessä breikissäkin on kuten kirjoititkin! Nauti niistä vapaahetkistäkin siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä. Eiköhän tämä tilanne tästä taas järjesty, kuten asioilla on tapana. Nauttiminen - se on kyllä silti työn takana. Minkäs sitä itselleen mahtaa!

      Vai ihan laiskotellut alennusmyyntien kanssa...voiko sellaista tehdä? ;) Minä rikoin tänään pyhän jemmaamiskiellon ja tilasin isoveikalle yhdet Reiman housut ensi talveksi. Kun onhan se nyt suorastaan säästämistä. Mustat housut ei voi olla hutiostos eihän?! :D

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)