tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pääsiäisenä

Pääsiäisen neljän päivän vapaa vietettiin osin kotona ja osin mökillä mummin ja papan luona, jossa oli mukana myös serkkuperhe. Pääsiäissunnuntaina ajoimme vielä mummolaan, josta kotiuduimme illaksi. Maanantaina tehtiin kotona pihahommia ja valmistauduttiin hiljalleen arkeen mm. pesemällä valtava pyykkivuori, johon kuului ihan märältä koiralta haiskahtavat talvihaalarit. Äkkiä tuo sulava maa tuo oman arominsa lasten ulkotamineisiin, yöks.

Mökillä pystytettiin kevään kunniaksi trampoliini ja testattiin papan rakentamia uusia sählymaaleja. Joutsenet ja kurjet lensivät järven yli ja pikkulinnut pitivät omaa konserttiaan. Isoveikka teki serkkunsa kanssa kivimajaa ja pääsiäisnoita täytti sängyn alle laitetut pipot yön aikana suklaamunilla.

Herkuteltiin savustetulla lampaanviululla, saunottiin ja heitettiin jopa talviturkit. Kävin avannossa useamman vuoden tauon jälkeen ja taisin jäädä taas koukkuun hyistä kylpyä seuraavaan endorfiiniryöppyyn. Suklaamunaöveritkin tuli vedettyä, kuten pääsiäiseen kuuluu.

Sitten tapahtui jotain yllättävää: pikkuveikka putosi laiturilta veteen! Huh, kuinka säikähdin! Poika kurottautui liian pitkälle ämpäreineen vettä kauhoessaan ja molskahti hyiseen veteen. Lapset leikkivät laiturilla vedestä nostetuilla jääpaloilla ja joku aikuisista oli koko ajan mukana. Minä katselin terassilta ja ehdin juuri sanoa, että milloinkohan joku tipahtaa veteen kun se sitten tapahtui.

Onneksi ranta on matala ja pikkuveikka on oppinut kesällä rantavedessä peuhatessaan ponnistamaan itsensä vedestä laiturille. Pää pysyi pinnalla koko ajan ja poika nousi vedestä pikaisesti omin voimin. Pikkumies huusi vasta, kun isi kaappasi hänet syliinsä ja kiidätti sisälle lämpimään.

Voitte uskoa, että oma sydämeni hakkasi vielä pitkään sen jälkeen, kun pienimmäiselle oli vaihdettu kuivaa ylle. Onneksi olin ottanut mukaan toisenkin ulkovaatekerran. Kuivat kumpparit lainattiin serkulta ja pienen keskustelun jälkeen pinkki värikin kelpasi tässä hätätilanteessa. Isoveikkakin oli kerrankin lällättämättä.

Leikit siirrettiin kokonaan kuivalle maalle. Mutta eipä mennyt aikaakaan, kun pienimmäinen huusi apua: hän oli jäänyt jaloistaan jumiin mattojen tamppaustelineeseen! Tälle pojalle aina sattuu ja tapahtuu.

Pääsiäissunnuntaina pakkasimme jälleen tavarat ja siirryimme mökiltä mummolaan, jonne oli kokoontunut mummon ja vaarin lisäksi isoisovanhempia ja toinen serkkuperhe. Herkuttelimme pitkän kaavan mukaan kala-alkupaloilla ja lammaspaistilla. Serkukset leikkivät keskenään suvun vanhusten ihmetellessä lasten kasvua ja kehitystä. Sokerihumalan villitsemät veljekset nostettiin kahvipöydästä, pupupullien äärestä, suoraan autoon ja auton hurina tuuditti pian perheen pienimmäisen pääsiäisen juhlijan uneen.

Tällä pääsiäisen jälkeisellä pätkäviikolla on normaalin hyörinän ohella luvassa mm. isoveikan vanhempainilta sekä eskarin keväinen kasvatuskeskustelu. Perjantaina pidämme vapaan eskarista, sillä lupasin viedä pojat pitkästä aikaa Hop Loppiin pomppimaan, kun pitää joka tapauksessa olla poissa kotona siivousrinkipäivän vuoksi. Pikkuveikka on kärttänyt kaiken kevättä sisäleikkipuistoon pääsyä, mutta ehkä muistatte, että me vähän säännöstellään siellä käyntejä, kun usein ollaan saatu sieltä matkamuistona mukaamme flunssa- tai vatsatautipöpö. Välillä täytyy kuitenkin ottaa riski, kun on se niin mukava paikka!

Viikonlopuksi miesväki suuntaa jälleen mökille mummin ja papan hoiviin sekä puutalkoisiin, kun minä lähden nautiskelemaan vuoden merkittävimmistä lastenvaatetapahtumasta Lapsimessuista. Olen ollut ahkera ja myynyt lastenvaatteita sekä kenkiä ja isoveikan vanhan Tripp Trapp tuolinkin myin messukassaa kartuttaakseni.

Mitäs teille kuuluu? Miten meni pääsiäinen? Onko arki alkanut sujuvasti?

Vahteristonemäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)