keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Lätäkköön loiskis!Tänään oli täydellinen päivä hyppiä lätäköissä! Vettä on satanut koko yön ja sama sää jatkui aamunkoitteessa, kun vein pojat puokkariksi päiväkotiin. Puolenpäivän jälkeen kotiin palatessamme jäätiin vielä hetkeksi ulos, kun pikkuveikka halusi hyppiä lätäkössä. Kunnon lätäkkö omassa pihassa on harvinaista herkkua täällä soraharjun rinteessä.

Pikkuveikalla on yllään Reimalta testattavaksi saadut Kupla sadetakki ja Coltan saappaat. Notkean ja PVC-vapaan takin koko on 116 cm ja pojalla on mittaa noin 110 cm. Takin alla on näissä kuvissa pitkähihainen paita ja välikausitakki. Kurailutakin koko on mielestäni juuri oikea: siinä on vielä kasvunvaraakin, muttei liikaa. Neppareiden sijaan vetoketjulla suljettava sadetakki on kyllä näppärä pukea.

Huppu tuntuu varsin reilulta ja peittää ajoittain leikkijän näkyvyyden. Jäin miettimään johtuiko tämä hupun alla olevan pipon mallista, sillä isoveikalla samanmallinen (?) huppu näyttää istuvan oikein hyvin (vaikka poikien päänympäryydessä ei ole suurta eroa). Pikkuveikalla on päässään pipo, jossa on pallomainen tupsu päälaella, jonka vuoksi huppu ei myöskään asetu päähän "pyöreästi".

Hupun lippamainen muotoilu suojaa hyvin kasvot sateella ja irrotettava huppu on turvallinen kiipeillessäkin. Heijastimia tässä sadetakkimallissa on kiitettävän paljon: hupussa ja hihoissa on pitkät heijastinauhat ja takahelmassa heijastava logo.

Coltan kumpparit ovat samaa kuosia sadetakin kanssa ja muodostavat kivan kokonaisuuden. Pirteä kuplakuosi ja yllättävän kaunis sinisen sävy, mikä on paljon sanottu minulta, jonka lempiväreihin sininen ei kuulu.

Pikkuveikan housut ovat isoveikan vanhat Reimatecit, kädessä Reimatec sormikkaat. Hyvin pysyi poika kuivana näissä varusteissa, vaikka vaatteiden ulkopinta olikin litimärkä!

Isoveikan sadetakki- ja saapaspostauksesta voit lukea lisää näiden sadetakkien ja saappaiden yksityiskohdista. Isoveikalla on kuvissa päällään testiin saatu Lampi sadetakki, muut vaatteet ovat itse hankittuja: Reimatec Vahva välikausihousut, Reimatec sormikkaat ja Reiman talvikumpparit.

Joko teillä on kevään/kesän sadevaate- ja saapasasiat kunnossa? Olethen muistanut osallistua arvontaan, jossa palkintona on vapaavalintaiset Coltan saappaat. Arvonta päättyy 1.5. klo 24!

Mitäs suunnitelmia teillä on vapuksi? Minä meinaan paistaa ensimmäistä kertaa elämässäni munkkeja ja kieltämättä hieman jännittää se öljyssä keittäminen. Sima on kyllä kaupan hyllyltä ja varoiksi hankin pari laatikkoa donitseja, jos munkeista tuleekin pannukakkua. Serkkuperhe on kutsuttu yökylään ja on tarkoitus korkata grillikausi. Hieman kyllä koomista laittaa grilliä kuntoon täällä räntäsateessa ;)

Hauskaa vappua kaikille! Muistakaa hyppiä lätäköissä, kun siihen on mahdollisuus! :)

Vahteristonemäntä

5 kommenttia:

 1. Meillä poika käytti eilen ekaa kertaa Reiman vinha-sadetakkia ja sanoi että se on ihan paras. Siinä on nepparit, jotka on minusta kätevämmät kuin vetskari. Sadetakki on usein niin kurainen että vetoketju jumittaa. Nepparit toimii. Meillä on ollut myös vetoketjullisia sadetakkeja.

  Vappuna mökkeillään omalla porukalla.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vihma se oli.

   Poista
  2. Tuo on totta, että kovin kurainen vetskari ei varmasti mene kiinni. Itsellä on kyllä kokemusta hiekkaa täynnä olevista neppareistakin.

   Onneksi poikien sadetakit ovat nykyään harvoin niin kuraiset kuran painottuessa lähinnä niihin kurahousuihin.

   Mukavaa mökkivappun jatkoa teille! :)

   Poista
 2. Onpas ihanat lätäkköleikit ja punaposkisia poikia! :)
  Meillä ei ole vuosiin sade/kuravaatteita ollut, mutta pojat ei ole esikoulua lukuunottamatta olleet missään hoidossakaan, joten sekin yksi syy. Saa nähdä tuleeko neidin hankittua jossain vaiheessa.

  Mites munkit onnistui? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä touhukkaat veljekset ovat tosiaan punaposkipoikia. Isomummi aina ihastelee punaisia poskia :)

   Meilläkin kuravaatteet puetaan lähinnä päiväkotiin, jossa on kuravaatepakko. Ihan pahimpaan kurakeliaikaan tulee laitettua pikkuveikalle kurahousut myös kotona, mutta muuten märällä kelillä ulkoillaan reimateceissä, jotka sitten suihkutetaan+harjataan sisälle tullessa.

   Saappaat sen sijaan ovat nykyään ottaneet roolin suosittuina välikauden yleisjalkineina, jotka on nopea sujauttaa jalkaan ja toimivat kaikissa olosuhteissa.

   Kiitos kysymästä, munkit onnistuivat mustanpuhuvan harjoitteluvaiheen jälkeen oikein hyvin ja mustaksi kärventyneet rinkilät alkoivat vaihtua kauniin kullanruskeisiin munkkeihin. Juuri sokeroitu ja lämmin munkki -ah!

   Seuraava hankinta keittiöön on lämpömittari: kinkkumittarin asteikko ei riitä öljyn lämpötilan mittaamiseen ;) Leipäpalatesti ei siis toiminut.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)