tiistai 2. kesäkuuta 2015

Isoveikan kesäkamppeet ja uimapaitauhmaa


Äskettäin kurkistimme pikkuveikan vaatekaapin kesäisiin tamineisiin ja nyt on tietysti isoveikan kesägarderoobin vuoro. Ensiksi tutkaillaan t-paitoja, joiden joukossa on yksi hihatonkin.

Hihattomia voisi ehkä olla enemmänkin, jos niitä helteitä vaikka jossain vaiheessa saadaan. En ole harrastanut isoveikalla juurikaan hihattomia paitoja, kun iho on tosiaan herkkä auringolle, mutta ehkä on syytä hankkia kuitenkin vielä yksi hihaton kaiken varalle. Vaikka sitten loppukesälle, riippumaton suojissa loikoiluun.

Ylärivissä vasemmalta: Mini Rodini, Villervalla, Blaa!, Molo Kids, me&i.
Alarivissä vasemmalta: joku markettipaita sittarista, Metsola, me&i, Reima ja Lego. Tummia sävyjä löytyy, mutta mukana on edelleen iloisia värejäkin. Toivottavasti kelpaa vielä vuoden päästäkin, ekaluokan jälkeen.

Nämä paidat on jemmattu nimenomaan tätä kesää (ja seuraavaa) varten ja ne ovat kokoa 134/140. Suurin osa viime kesäisistä 128 cm paidoista mahtuu myös päälle noin 132 cm pojannassikalle.

Ääh. Vuoden takaisessa jemmaamisessa on haittapuolensakin. Tuossa paitapinossa on ainakin kaksi paitaa, jotka eivät toimi enää. Tuo Metsolan musta-valkoinen polkupyöräpaita ei miellytä enää silmääni (eikä väreiltään sovi isoveikalle) ja Blaa!:n harmaa lintupaita ei taatusti miellytä poikaa itseään (vaikka onkin laadukas ja äidille mieleinen), jonka suokkikuva-aiheet ovat hurrrjia ja oma mielipide vaatteiden ulkonäöstä nousee yhä voimakkaammin esiin. Esimerkiksi eilen oli Villervallan herkullisen värikäs rinkulapaita ihan tyhmä. Vuosi sitten se olisi puettu innolla päälle.


Uusia sortseja löytyy isoveikalle tälle kesälle viidet. Vasemmalta: Villervalla, Gugguu, Marimekko, Villervalla ja Silvenjungle.

Nuo pitkät, caprimittaiset Silverjunglet ovat oma tämänhetkinen suosikkini. Toivottavasti nauharusetit eivät kutita herkkäihoista poikaa. Myös Gugguun käyttöä odotan innolla; merkki on meillä uusi ja oranssit sortsit ovat herkullisen väriset. Kirjavat Marimekon Keikari-sortsit ovat haasteelliset yhdistettävät ja niiden koko on kaikenlisäksi 122 (onneksi reilun oloinen malli), joten voi olla, että siirtyvät pian pikkuveikan vaatekaappiin.

Kuten paitojen suhteen, mahtuvat myös viime kesän sortsit vielä suht mukavasti päälle, joten eivät lopu kesävaatteet ihan heti kesken, vaikka ruohokosketusta otetaankin ja jäätelö sulaa polville.


Pitkää lahjetta viileisiin kesäpäiviin ja hieman siistimpäänkin menoon. Vasemmalta: Villervallan canvas musta (134), Villervalla punainen (134) ja vihreä (128) twillihousu. Oikeanpuoleisena viime kesäiset Reiman vetskarien avulla sortseiksi muuntautuvat, näppärät housut (128), joilla on ollut käyttöä varsinkin matkustettaessa.

Näiden Villervallojen kanssa poden nyt jonkinmoista ristiriitaa. Olen hankkinut nämä periaatteessa ihan pihahousuiksi, mutta varsinkin nuo Villervallan twillihousut (joita myydäänkin talvikaudelle) ovat kovin pehmeäpintaista (joskin paksuhkoa) kangasta, joten voin kuvitella, kuinka imaisevat ruohotahrat sisuksiinsa.

Toistaiseksi isoveikka on välikausihousuista päästyään ulkoillut verkkareissa, joita poika pitää erittäin mielellään ja jotka ovat pyykkihuollon kannalta helpot. Mutta kuten olen aiemminkin maininnut, en edelleenkään tykkää verkkarien ulkonäöstä. Mutta kieltämättä alan hiljalleen sopeutua. Toimivuus ja stressittömyys ennenkaikkea (?). Ostin muuten isoveikalle kirpparilta toiset, mustat verkkarit, kun eteen sattui uudenveroiset Pumat neljällä eurolla. Alkaa tosiaan kuulostaa luovuttamiselta.

Joku lastenvaatevalmistaja (Reima?) voisi kehittää ruohotahroja hylkivät, helposti puhdistettavat ja kevyen kesäiset (=superilmavat) pihahousut, jotka näyttäisivät kivalta päällä. Hmm...Vai onko sellaisia jo olemassa?


Auringolta suojaan! Isoveikan kesän 2015 UV-varusteet, joista nuo oikeanpuoleiset Reimat (uv 50+) ovat olleet käytössä jo sekä viime syksyisellä että tämänkeväisellä etelänmatkalla ja niistä riittää mainiosti vielä ainakin tälle kesälle (koko 134). Molemmat hatut ovat Reiman, sininen jo vuosien takaa ja vihreä viime kesän mallistosta.

Kodissamme on kuitenkin kuulunut soraääniä pitkähihaisten uimavarusteiden käyttöä kohtaan, joten rinnalla on aina ollut myös lyhyempää hihaa ja lahjetta. Yleensä Reimaa.

Keväiselle Turkinmatkalle hankin Molon paitojen ja kettutakin innoittamana tuon Molon houkuttelevan tiikerikuvioisen aurinkosuojapaidan (uv 40+) ja posti kuljettaa meille näinä päivinä myös saman merkin musta-valkoraidalliset uimahousut. Harmillista, etten löytänyt koon 134/140 tiikerisimmareita enää mistään. Mieltä kyllä lämmitti, että noita raidallisia Molon uikkareita saa nyt mukavalla alennuksella Tenavalinnasta ja ovathan ne varmasti aikaa ja ikää kestävämpi valinta kouluun lähtevälle pojalle.

Isoveikka rakastui uivia tiikereitä täynnä olevaan uimapaitaansa (koko 134/140) ensi silmäyksellä ja viime aikoina haastavaksi muuttunut suojapaidan pukeminen oli tämänkeväisellä etelänmatkalla kuulemma aavistuksen helpompaa. Vaikka poika kyllä väitti, että ottaa mielummin kokovartalovoitelun kuin uimapaidan.

Kai tämäkin on joku vaihe, kun rasvakammoinen poika sanoo yhtäkkiä valitsevansa mielummin voiteen kuin aurinkosuojavaatteen. Kesän helteet (tuleehan niitä, tuleehan?) ja rantakelit näyttävät, miten tosissaan nuori mies puheineen on. Että rasvataanko sitä masua, vai puetaanko paita.

Niitä lämpimiä päiviä odotellen. Tänään oli kyllä ihan mukava keli, kun aurinko paistoi pilvien lomasta ja ulkona tarkeni taas hupparilla, vaikkei koko ajan juossutkaan. Olimme ulkona aamusta iltaan ja isoveikka sai parhaan kaverinsa kylään ja kyläili myös hänen kotonaan. Hieno päivä.

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

9 kommenttia:

  1. Mä niin odotan niitä aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, saa nähdä saanko odottaa tällä menolla ensi kesään. Vettä tulee taas taivaan täydeltä ja herätessäkin tuntui viileälle :/

    Kivoja vaatteita! Mä eilen illalla mietin, että voisin kans katsoa viimein ne poikien kesävaatteet ja esitellä ne :) Tekis mieli muutama uusi juttu kotiuttaa, mutta ei nyt oikeen pysty eikä kyllä varmasti mitään akuuttia tarvetta olekaan. Mua on kans niin moni isomman vaate alkanut kyllästyttää, kun ne on jo sen vähintään 2vuotta kohta ollut käytössä. Mut en silti raaski laittaa pois, kun just niitä mihin aiemmin kyllästyin ja laitoin pois niin nyt tahtoisin Minille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan kolea päivä, meillä on oikein myrskynnyt sateen kera. En viitsinyt palella, joten lämmitin takan, vaikka onkin jo kesäkuu.

      Hyvin näytti teilläkin kesävarusteita jemmasta löytyneen. Luin Minin kesävaatepostauksen :) Tuo on totta, että joitain pois laitettuja kaipaa ja säästettyjä inhoaa. Kai se on joku jemmaamisen laki ;)

      Poista
  2. Minä en varmaan raaskisi ainakaan päiväkotiin laittaa Villervallaa. Jotenkin ne vaan mulla menisi siistimpään menoon. Halvat ketjuliikkeiden rennot farkut ja ihan ne verkkarit saa kelvata rymyämiseen. Ruohotahroilta ei meidän poika välty. Ja ne on niiin vaikeita poistaa.

    Kyllä on tosiaan viileä alkukesä. Nippanappa kesältä on ajoittain tuntunut. Nyt sitä lämpöä, kiitos.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla: huomenna pojat lähtevät päiväkotiin verkkareissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ovat tänä keväänä/kesänä päiväkodissa välikausihousuista luopumisen jälkeen. On ollut pitkä vapaa tässä välissä, kun isoveikka reissasi ja pidin pikkuveikan kotona mm. vatsataudilta suojassa. Pojat ovat nyt muutenkin päiväkodissa vain noin 2 pv viikossa puokkareina juhannukseen saakka, jolloin jäävät kesälomalle.

      Sappisaippua näyttäisi tepsivän ruohotahroihin. Verkkarien valkoisista raidoista lähti sillä kaikki vihreä (ja tuli tänään vartissa takaisin, kun päästin pojat ulos...). Farkkujen polviin jäi yksiin pieni vihreä kohta, kahdet farkut puhdistuivat kokonaan.

      Kostutan sumutinpullolla housujen polvet ihan märäksi ja hieron sappisaippuapalalle ja hankaan vielä kynsiharjalla tehostaakseni saippuan pääsyä kuituihin. Annan vaikuttaa noin 10 min ja koneeseen kera pesuaineen ja nestemäisen vanishin.

      Lämpöä tilattu. Milloinkahan on toimitus???

      Poista
  3. Kivalta näyttää teidän kesägarderobi! Ihanan pirteitä värejä! :) Meidänkin pitäis jokunen lisä kesävaatteisiin ostaa, erityisesti niitä hihattomia. Nuo molon hihattomat ihastuttaa meilläkin. Ja peräänkuulutan kans noita pihahousuja ja mielellään semmoset mitkä kaikessa ohuudessaan kestää vielä pyörällä kaatumiset ja kiipeilyt ja metsässä rämpimiset! :D nimimerkillä: Ei tarvetta shortseille kun kaikki kolitsihousut on pätkitty shortseiksi kun niistä on polvet rikki! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Väriä löytyy edelleen, mutta mukana on jo tummempia sävyjäkin, kun tuo esikoinen ilmeisesti muuttuu virallisesti "isoksi pojaksi" syksyllä koulun alkaessa.

      Moni laminaattilattian omistaja valittaa, että poikien housunpolvet kuluu hetkessä puhki. Onkohan siinä perää, että laminaatti kuluttaa pahemmin kuin parketti? Meillä ei ole reikiä sisähousuihin tullut kuin kerran-pari isoveikalla (parketti) ja poika leikkii paljon polvillaan. Noissa äskettäin esittelemissäni Höön collegehousuissa on muuten denimpaikat polvissa, kannattaa kokeilla.

      Aletaan siis kerätä nimiä täydellisen hengittävien ja kestävien, kesäisten ulkohousujen adressiin :) Kukahan meille tuon ihmekankaan kutoisi?

      Poista
  4. Vielä pitää jatkaa... Meillä ei ole hihattomia pojalla palamisen pelon takia (pelko siis minulla). Uimapaitakin on t-paita hihainen. Eli kaikki kesäpaidat on lyhythihamallia.

    Sitten piti tulla kertomaan, että minulla on testi meneillään. Ollaan Reiman käyttäjiä teillä ja meillä. Monesti on mietitty josko Remua kannattaisi kokeilla. No, testiäni suoritan töissä. Ryhmässäni on poika, jolla Reimatec- talvihaalari meni polvista reikäiseksi jo alkutalvesta. Nyt keväällä hän sai upouudet Reimatec-välikausihousut. Ei käyttänyt niitä varmaan kuin kuukauden, niin jo oli reikiä polvissa. Hänen ulkoilu- ja leikkityylinsä on ilmeisen koetteleva housuille. Meillä Reimat on kyllä toistaiseksi kestäneet. No, hajonneiden vk-housujen tilalle pojan naulakkoon ilmestyi Remu välikausihousut. Minähän innostuin, että nyt katsotaan kestääkö. Viileä kevät ja alkukesä on mahdollistanut testini jatkumisen, sillä poika on käyttänyt housuja noin 2kk jo, eikä polvissa näy edes mainittavaa kulumaa. Eli luulen, että ovat aika kestävät testini perusteella. Kyseinen poika pelaa sählyä ja jalkapalloa sekä leikkii juoksuleikkejä ulkoillessaan. Ilmeisesti on myös usein polvet maakosketuksessa, syöksyilee pallon perään yms.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin mielenkiintoista. Kiva, kun olet kiinnostunut aiheesta :)

      Remu kuulostaa testisi perusteella nimensä veroiselta: remuamiseen tarkoitetulta. Tuollainen testi tuntuu luotettavalta, kun sama lapsi testaa saman kauden aikana peräkkäin kahta eri tuotetta. Olet näköalapaikalla :)

      Tarkistatko, ovat nuo testin housut Remut vai SuperRemut, jos muistat. Oletko muuten saanut selville, mitä eroa noissa kahdessa on?

      Minä yritin kerran vertailla tuotteita Travallen verkkosivuilla, mutta mielestäni molemmissa tuotemerkeissä, sekä Remussa että SuperRemussa oli sama hankauksenkesto. Hämmentävää. Vai olenko ymmärtänyt jotain aivan väärin?

      Reimallahan on nykyisin useita eri hankauksenkestoja tuotteissaan ja joissakin Reiman tuotteissa alaosa tai polvet+takamus on valmistettu kestävämmästä materiaalista kuin muu tuote. En sitten tiedä, vastaako noiden osien kulutuksenkesto Remun perustasoa vai mitä.

      Hankauksenkesto mainitaan Reiman verkkokaupassa tuotetiedoissa (jos osaa etsiä) ja kaupassa vaatteiden riippulapuissa. Nyt riippulappuihin näyttää tullleen päälimmäiseksi merkki "extra durable material", jos tuote on erityisen kulutuksenkestävä ja tästä uudistuksesta tykkään kovasti. Verkkokaupassakin kulutuksenkesto pitäisi mielestäni mainita ihan tuotteen perustiedoissa tuotesivun perusnäkymässä, jotta kuluttaja löytäisi helposti ne kovaan kulutukseen sopivat tuotteet.

      Poista
    2. Joo. Minäkin olen huomannut eron hankauksenkesto arvoissa reimalla. Remulla tosiaan sama arvo perus- ja supermallissa. En ymmärrä. Mutta tsekkaan vielä nuo housut töissä mikäli ne vielä sinne saapuvat. Lämmetä saisi jo. Hänen äitinsä kyllä yleensä varautuu kylmään.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)