tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kesäflunssaa ja kuulumisia
Kesäflunssassa täällä selvittelen kurkkuani veto kadoksissa, ajatus takkuisena ja odottelen säiden lämpenemistä. Mietin jo, että pitäisikö lopettaa moinen odottelu ja ruveta nautitimaan kesästä tällaisenaan. Jos se tänä vuonna vaan on tällainen - no, suomalainen kesä? Useat viime kesät ovat olleet poikkeuksellisen helteisiä ja olemme ruvenneet pitämään sitä normaalina. Jopa lupauksena?

Pojatkin, isoveikka varsinkin, ovat katkeria siitä, kun ulos pitää pukea vähintäänkin huppari ja monena päivänä ihan takkikin. Vaikka on jo kesä. Milloin ne t-paitakelit oikein tulevat? Entä uimailmat? Sisällä olemme sitkeästi pukeneet lyhyttä hihaa - paitsi viluiselle äidille.

Tänään kävimme isoveikan kanssa kouluterveydenhoitajalla kouluunlähtötarkastuksessa. Kaikki kunnossa, jopa kuulo kroonistuneen korvatulehduksen ja putkituksen jälkeenkin. Pituutta tälle poikaselle on venähtänyt jo lähes 132 cm, joten ilmankos tuo vaatekoko 134 tuntuu nykyisin sopivimmalta.

Äitiä huvitti, miten terveydenhoitaja ei meinannut saada suunvuoroa tältä meidän ruuneperilta, joka selosti ummet ja lammet itseään kiinnostavista asoista ja perheemme viime aikojen sattumuksista. Poika piirsi pyydetyn omakuvan lisäksi paperille selkeästi häneltä odotettuja kuvia, eikä ninjasotureita ja taisteluita, vaikka sai valita aiheen vapaasti. Fiksu, vieraskorea poika.

Pienempi soturimme on telonut itseään pihalla oikein urakalla, onneksi vain pintapuolisesti (äiti koputtaa kovasti puuta). Mustelmien peittämät sääret ja kyynärvarret. Myös haavoja, nirhaumaa ja rupea löytyy. Molemmat kämmenet ovat jo menneet auki tänä kesänä (toinen jo pariin kertaan) ja tänään pikkuveikka onnistui saamaan nirhauman jopa ristiselkäänsä ohittaessaan isoveikan liian tiukasti betonimuurin luona. Viikonloppuna pikkuveikka teloi korvansa ystävien trampoliinilla ja korvalehti on nyt ihan kirjava mustelmasta. Katu-uskottavaa olemusta täplittävät vielä itikanpuremat, sillä hyttyset ovat nyt selvästi löytäneet vaahteroiden alle. En kohta kehtaa viedä tuota lasta enää päiväkotiin. Onneksi ei olekaan montaa päivää jäljellä ennen kesälomaa. Kääks, kiitoskakutkin pitäisi leipoa.

Tänään olen tuntenut suurta kiitollisuutta siitä, että pojat ovat ilmeisesti viimein saavuttaneet vaiheen, jossa leikit ja leikkitaidot sopivat yhteen. Isoveikka ja pikkuveikka leikkivät tosi kivasti keskenään niin sisällä kuin ulkonakin, eikä minun tarvitse olla erotuomarina 24/7. He leikkivät erilaisia leikkejä ja jopa neuvotellen. Tätä on jatkunut jo jonkin aikaa, joten ihan hetkellisestä häiriöstä ei taida sittenkään olla kyse. Ihan mahtavaa! On tätä vaihetta odotettukin!

Kuvissa pojilla on päällä Villervallan viime kesämalliston herkulliset rinkulapaidat, jotka on jemmattu tälle kesälle. Minä tykkään näistä edelleen ja puuvillan lisäksi elastaania sisältävä laatu vaikuttaa pesunkin jälkeen oikein hyvältä. Pikkuveikka tykkää kuosista, mutta pian koululainen isoveikka on luokitellut pallopaidan "lällyksi". Nytkö se sitten alkaa...?

Isoveikka kokoaa postauksen kuvissa uusinta Chima-legoaan. Chimat ovat olleet meillä pop ainakin vuoden ajan ja puuttuvia aluksia listataan Lego kuvaston perusteella melkein päivittäin. Isoveikka on kehittynyt pikkulegojen rakentamisessa huimasti viime aikoina ja rakentaa jo saamansa legot itse ohjeiden mukaan. Tarrat valtuutetaan yhä äidin tarkkojen hyppysten liimattaviksi. Pikkuveikkakin sai hetki sitten ensimmäisen Chimansa ja on nyt päässyt tältäkin osin yhteisiin leikkeihin isoveikan kanssa.

Oletteko te säästyneet kesäflunssalta? Joko teillä on saatu polvet ja kämmenet "kesäkuntoon"? Sujuvatko sisarusten yhteisleikit tällä hetkellä?

Lämpeneviä päiviä meille kaikille toivotellen,

Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

 1. Jännä tuo ajatus rinkulapaidasta lällynä. Meillä nyt kesällä 7 vuotta täyttävälle kelpaa vielä kaikki äidin valitsemat. Mielipiteitä kyllä on jos yhdessä ollaan kaupassa tai nettikaupassa. Lähinnä mielipide koskee väriä. Eli hän valitsee yleensä sinisen jos voi. Paitsi just ostettiin kangastennarit ja vaihtoehtona oli punainen ja tumman sininen, niin valitsi punaiset. Tumman sininen ei ole niin hyvä. Kirkkaan sininen on se minkä valitsee.
  Mustelmilla ja naarmuilla on koko kesän tuo lapsi.
  Travallen verkkokaupassa on muuten alkanut ale. Jos harkitset kokeilua.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää se minustakin oli. Kai kaikki pallomainen sitten luokitellaan jotenkin "söpöksi" ja poika haluaa nyt olla lähinnä kaikkea muuta. Hurjaa olla pitää. Meillä kuva-aihe tuntuu olevan väriä olennaisempi. Punainen ja keltainen kelpaa edelleen, kunhan ne yhdistyvät sopiviin teemoihin. Kiva kuulla, että teilläkin valitaan mielummin punaista kuin tummansinistä.

   Kiitos vinkistä, tartuin ideaan ja tlasin pikkuveikalle kokeiluun SuperRemu housut, kun puoleen hintaan sain. Ovat tosin suoralla lahkeella, joten voi olla, että ovat syksyllä vielä turhan reilut, mutta keväällä viimeistään päästään kokeilemaan ja testaamaan tätä > 100 000 kulutuksenkestolla mainostettua tuotetta. Odotan innolla!

   Poista
 2. Kivan pirteät nuo paidat! :) on kyllä kurjat ilmat, ei edes sisällä tarkene t-paidalla ja poika niin kovasti odottaa, että pääsisi t-paita päällä ulos. Nytkin +9 mittarissa! Mä haluan vielä pitää lipun korkeella, että oikea kesä tulisi :)

  Teillä on jo isoveikka tosi pitkä! Meillä menee isomman neuvola elokuulle, mutta omalla mittauksella sain nyt n. 109,5cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin munkin mielestä - vaikka tää esikoinen onkin vähän toista mieltä tuosta kuosista ;)

   Me ollaan koko perhe pitkiä, joten eipä ihme, että isoveikkakin on jo tokaluokkalaisen kokoinen ennen kouluun menoa.

   Kyllä se lämpö on tulossa, mutta hyvä kysymys, että milloin? Toivottavasti pian :)

   Poista
 3. No ei kirosana, niin paljon kaikkea menemistä ollut, että ihan tyystin unohtanut koko kouluuntulotarkatuksen :O Pitää vissiin kaivella papereita, mahtaakohan terkka olla lomalla... Hirmu pitkä poika teillä! Meidän tuleva koululainen on ainakin 10cm lyhyempi :D

  "Kesä" ei kauheesti helli, vaikea pukeutua, itelläkin, kun yritän suojella ääntä, kun kesälläkin laulutunteja. Huivi oltava aina, täällä on tuullut kovasti suurinpiirtein non-stop. Onneksi kesäflunssia ei ole vielä näkynyt, kopkop.

  Meillä pojat menee vissiin pää edellä hommiin, kun useammin on näitä päiden kolahteluja kuin polvet verillä :D Mustelmia on useammin kuin iho auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin unohtui koko kouluunlähtötarkastus, mutta kaveri onneksi sattui asiasta puhumaan. Eiköhän se aika löydy vielä teillekin. Varmaan kesäkuun ajan voi vielä käydä tarkastuksessa ja luulisi, että tarvittaessa vielä elokuussakin. Tuskin olet ainoa, joka on unohtanut :)

   Niin on, aika jässikkä on meidän koulutulokas. Mutta kuten muistat, niin on äitikin. Isistä puhumattakaan. Me ollaan kaikki pitkiä ja itekin olen kasvanut tosi aikaisin. Isoveikan eskariryhmässä on muuten ihan samanmittainen tyttökin, mutta suurin osa kavereista ovat tosiaan noin 10 cm lyhyempiä. Jokainen kasvaa omaan tahtiinsa :)

   Vai että teillä kolisee päät. Koliseeko ne myös toisiinsa? ;) Mun tekis mieli laittaa tuolle pienemmälle pyöräilykypärä päähän aina ulos lähtiessä, kun on ihan uskomaton koheltaja. Tänään kiipeli sinnikkäästi pystysuoraa betonimuuria ylös ja sai mahaan naarmut sekä juuri parantumaan ehtineen kämmenen ruven aukeamaan uudelleen. Housunpolvia ja kengänkärkiä en uskaltanut edes katsoa.

   Mullakin on edelleen lämmin huivi kaulassa, kun niska riemastuu heti, jos saa vetoa. Lämpöä tilauksessa!

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)