tiistai 27. lokakuuta 2015

Syyslomalla Flamingossa





















Tervehdys täältä flunssaparantolasta. Pikkuveikka alkoi pärskiä viikonloppuna kylpylästä kotiuduttuamme ja eilen aamulla oli jo kuumeessa. Aamupala tuli takaisin lautaselle ja päivän kaikki muut suunnitelmat piti peruuttaa. Lämpö nousi lähelle 39 ja pieni potilas vaan makasi sohvalla silmät lasittuneina ja torkkui vähän väliä. Ruoka ei luonnollisesti maittanut, mutta onneksi nestettä meni kuitenkin ja iltaa kohti saatiin jo jotain kiinteääkin syötyä. Kunnon kuumepiikki vaikutti tehokkaalle, sillä lääkittynä hyvin nukutun yön jälkeen kuume on ainakin toistaiseksi poissa ja puhelias pienimmäisemme pulputtaa ihan entiseen malliin ja jaksoi jo härnätä kouluun lähtevää isoveikkaakin.

Mutta oli meillä ihana syyslomareissu! Kaksi vuorokautta vietettiin Vantaan Flamingossa trooppisessa lämmössä ja vesiliukumäissä. Sinne hämärään ja kosteaan vesipuistoon en viitsinyt kameraa toisten uimapukuisten äitien kauhuksi viedä, joten kuvia napsin suosiolla reissun muista vaiheista.

Tämä lomareissu on ensimmäinen yhteinen retkemme Flamingoon: pojat ovat käyneet vesipuisto-hotellilomilla Flamingossa useamman kerran isovanhempien kanssa ja me vanhemmat olemme käyneet aikuisten kesken omilla reissuillamme.

Ravintolaherkuttelu oli keskeinen osa tätäkin lomaa ja olen ylpeä, miten pojat tilasivat reippaasti tarjoilijalta omat annoksensa. Iltaisin uimisesta väsähtäneet pojat malttoivat melko mukavasti odottaa vanhempien useamman ruoka-annoksen nautiskelua, kun mukana oli ipad ja piirustusvälineitä. Varasimme päydän jo kuudeksi, että pojat pääsevät ajoissa nukkumaan kuluttavan päivän jälkeen. Ja pitihän ruokailun jälkeen käydä tietysti vielä jätskillä viereisessä Spice Icessä. Aamiaisella hotellissa oli muuten syysloman kunniaksi suklaaputous, johon sai dipata keksejä ja vaahtokarkkeja!

Toisena iltana syötiin pihviravintola Parillassa ja toisena italialais-amerikkalaisessa La Famigliassa. Jälkimmäisessä oli lapsille tarjolla muutakin kuin nakkeja ja lehtipihviä ja pikkuveikka valitsikin onnistuneesti kalaa. Vaikka kieltämättä nuo nakit ja ranskalaiset olivat lapsista lomareissun herkkuruokaa, joita syötiin varsinkin lounaaksi vesipuiston kahvilaravintolassa pelkät uikkarit päällä. Voiko elämä enää helpompaa olla!

Majoituimme Sokos Hotel Flamingoon, jossa meillä oli mukavankokoinen huone kahdella seinältä avautuvalla lisävuoteella. Pojista sängyt olivat hauskat - vähän niinkuin laivamatkalla. Pikkuveikka nukkui laidattomassa alasängyssä ja turvalaitaa ei ollut saatavilla, joten rakensimme tuolista ja parista pyyhkeestä hänelle tee-se-itse turvalaidan, ettei tarvitse yöllä etsiä pikkukaveria lattialta.

Huoneen suuresta ikkunasta oli jännittävää katsella suuren kaupungin liikennettä vieraan näköisine busseineen ja bongailla lentokoneita. Parasta oli kuitenkin pomppia isin ja äidin sängystä kerrossängyn alapedille ja takaisin. Hissin tilaaminen ja napin paineluvuorosta kinastelu kuului myös lomaohjelmaan. Riidellä tai tapella tällä minilomalla ei onneksi tarvinnut, oli niin paljon muuta tekemistä.

Omat unet olivat reissussa vähän sitä sun tätä, sillä selkäni ei tykkää yhtään hotellien ylipehmeistä sängyistä ja oma tyynykin unohtui pakata mukaan. Raskas ja myöhäinen syöminen yhdistettynä hampaita kirskuttavaan isoveikkaan vei ekan yön unet aika lyhyiksi, mutta seuraavana nukuin jo paremmin.

Vesipuistossa oli onneksi helppo olla vähän väsyneenäkin: lämpimissä altaissa voi halutessaan vain istuskella ja katsella lasten polskimista. Itse en välitä hurjimmista vesiliukumäistä, mutta isolla renkaalla laskettava, melko rauhallinen Maya putous oli minun lempparini. Lisäksi laskimme koko perhe yhdessä pienillekin sopivasta Perheliukumäestä, jossa voi laskea useampi henkilö rinnakkain. Pikkuveikalle kelpasivat tietysti myös lastenaltaan pikkuiset mäet ja isoveikka sukelteli mielellään isin kanssa isommissa altaissa, mutta sain minä esikoisestani yllättävää seuraa myös rentouttavaan porealtaaseen.

Flamingo sijaitsee aivan kauppakeskus Jumbon kyljessä, joten eihän tällainen shoppailija voi ohittaa tuollaista ostosmahdollisuutta, vaikka perhelomalla ollaankin. Olin kuitenkin tiukkana ja kävin yksin ostoksilla vain tunnin verran Jesper Juniorin 1/2 hintapäivillä ja Prismassa miesväen kiipeillessä sillä aikaa sisäleikkipuisto Naurusaaressa. Kävin itsekin kurkkaamassa tuota itselleni uutta sisäleikkipuistoa ja se yllätti positiivisesti. Suomalaisen valmistajan laadukkaita leikkitelineitä kohtuullisen kokoisessa tilassa ja vieläpä rauhallisen meriaiheisesti väritettynä.

Jesper Juniorin aletungoksessa kassiini pakattiin molemmille pojille Legon Ninjago hupparit ja pikkuveikalle Jonathan villahaalari. Itseleni (!) ostin Reimatecin toppahanskat, joiden suurin koko 8 (12-14 v) ilokseni mahtuu pitkäsormiseen käteeni. Tulevana talvena voin minäkin tehdä lumiukkoja kuivin käsin :)

Yhdessäkin shoppailtiin, kuten halloween aiheisista kuvista näkyy. Viihdekeskus Flamingossa on herkullinen naamiaistarvikkeita myyvä puoti MaraKatti, josta ostettiin hieman uutta rekvisiittaa isoveikan jo perinteeksi muodostuneille marraskuun lopun kauhusynttäreille. Styroksinen pääkallo, muoviset kahleet ja imukupeilla ikkunaan kiinnitettävä hämähäkinverkko pääsevät kuviin sitten, kun on juhlan aika.

Kotimatkalla koukattiin pikaisesti Flamingon lähellä sijaitsevan Reiman Outletin kautta. Kierretttiin talven uutuuksia normaalihintaan pursuava myymälä pikkuveikan kanssa kaksin muiden odottaessa autossa malttamattomina kotiin pääsyä. Reissussa rähjääntynyt ja päiväunia kaipaava pikkuveikka ei jaksanut kauaa innostua myymälän keskellä olevasta liukumäestä ja teki yhtäkkiä lähempää tuttavuutta erään mallinuken kanssa sillä seurauksella, että istuva nukke putosi pöydältä lattialle. Onneksi ei mennyt rikki. Pieni mies säikähti kamalasti ja parkui sydäntä särkevästi. Onneksi myyjä ei parkunut, eikä äiti.

Outletista mukaamme lähti vain tuo alimman kuvan normaalihintainen oranssi Slalom pipo isoveikalle. Aivan ihastuttava, enkä ole nähnyt sitä reimashopissa. Isoveikkakin tykkäsi äidin valinnasta. Kuvan toisen harmaa-sini-vihreän isoveikan Reima pipon löysin Jumbon Prismasta.

Isoveikalle hankin uusia pipoja, koska aiemmin tilaamani kirjavan Wild akryylipipon jouduin palauttamaan, sillä jo sovitus kutitti herkkäihoista isoveikkaa liikaa. Akryylineulos jatkuu pari senttiä nurjalle puolelle, ja fleecevuori alkaa vasta sitten. Pikkuveikalle ei onneksi tullut ihanasta Wild piposta kutinaa.

Olipa ihana reissu, josta lapset nauttivat täysin siemauksin ja äitikin rentoutui, kun sai hieman vapaata arjen pyörityksestä ja tilaisuuden lillua lämpimissä altaissa. Valmiiseen pöytään pääsy on vaan joka kerta yhtä ylellistä, kun arjessa vastaa yksin perheen ruokahuollosta. Lisäksi oli hienoa olla koko perhe yhdessä ilman mitään velvoitteita, olla vaan ja nauttia olostaan. Ja kieltämättä oli aika makeaa, kun molemmat pojat ovat jo sen ikäisiä, että menevät isin kanssa miesten pukuhuoneeseen.

Mitä te teitte syyslomalla? Onko Flamingo tuttu paikka? Kävittekö Jesperin alessa? Mitä teidän lapset haluavat syödä ravintolassa?

Reipasta viikonalkua kaikille!

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

2 kommenttia:

  1. Kiva reissu teillä! Mä en niin tykkää kylpylöistä, en ole ite vesi-ihmisiä, ja pienet ei osaa uida, joten en koe sitä nautinnoksi olla koko ajan silmät selässä niiden kanssa... :D Rannalla on helpompaa vahtia kun viihtyvät rantavedessä ja hiekalla läträämässä, kylpylässä ainakin kesällä vielä molemmat humpsahti pinnan alle, vaikkeivät edes ole niitä vauhdikkaimpia. Reissussa on ruokapuoli aina vähän haastavampaa, tottuneet liian hyvälle nämä pienet vissiin ;D Ranskalaiset ja nakit nyt yleensä uppoaa, lihapullat on kuulemma pahoja verrattuna äitin tekemiin, ja mitään kastikkeita on turha edes yrittää tarjota.. Noh, arjessa ei syödä lainkaan roskaruokaa (ihan jo siitäkin syystä ettei täällä ole mitään pikaruokaloita), joten ei haitanne elää lomalla vaikka pelkillä ranskalaisilla. Isommat sitten osaa syödä jo muutakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli ihana :)

      Kylpylöissä lutraaminen jakaa mielipiteet, tiedän. Toiset tykkää ja toiset ei ollenkaan. Ja onhan nuo lapsilla kansoitetut kelluntakeskukset aikamoisia pöpöpesiä: mekin poimittiin sieltä ainakin flunssa mukaamme.

      Monella uimataidottomalla lapsella näkyi olevan käsikellukkeet lisäturvana. Lisäksi Flamingossa pikkulastenallas on vain noin 25 cm syvä, joten siellä voi pienetkin treenailla turvallisesti. Tietysti koko ajan on vahdittava. Kahden uimataidottoman vahtiminen on jo täyttä työtä, tiedetään.

      Lomalla on onneksi lupa elää niillä pelkillä ranskalaisillakin :) Lastenannosten lihapullat on valitettavasti yleensä aikamoisia einesmöykkyjä. Meilläkään ei isoveikka tykkää ravintola-annosten kastikkeista (eipä harrasta kastikkeita juuri kotonakaan) ja yleensä tilaankin hänelle ilman kastiketta. Yllätyin positiivisesti, miten sekä vesipuiston kahvilan että iltaravintoloiden nakit olivat kunnollisia napsahtavia versioita.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)