maanantai 4. tammikuuta 2016

Remut pakkasilla
Aivan kuten arvelinkin, oikea talvi saavuttaisi meidät epätoivoisiksi käyvät kurassa kahlaajat heti vuodenvaihteen jälkeen - ja niin kävikin. Nyt pakkanen paukkuu päivisinkin vähintään kymmenen asteen tuntumassa ja luntakin on leijaillut maahan jo enemmän kuin nämä lauantaiset kuvat antavat ymmärtää. Tervetuloa kauan odotettu talvi!

Sunnuntaina piti karauttaa luistinkaupoille, sillä lauantaina iltapäivällä tuli koululta kiukuttava viimehetken viesti, että maanantain liikuntatunnilla on luistelua. Reilu vuorokausi aikaa hankkia kasvavalle lapselle luistimet! Luulen, etten ole ainoa vanhempi, jolla nousi karvat pystyyn ja teki mieli ruveta hankalaksi. Mutta nielin kiukkuni ja kävimme isoveikan kanssa tänään kaupungilla ostamassa nuo toivotut jääkiiturit. Onneksi löytyi edes kohtalainen tarjous. Kirppislöydöt sai tällä aikataululla unohtaa.

Pakkasten tultua on hauska jäädyttää vettä kaikenlaisissa astioissa. Perinteisiä jäälyhtyjä tekemällä voi tunnetusti testata siivousämpärien muovinlaatua, mutta myös mm. maito-ja mehutölkit käyvät hyvin tähän tarkoitukseen (ja kartonkitölkki on helppo repiä pois jääpalikan päältä ilman reunojen sulatusta). Pojista on mukava leikkiä eri muotoisilla jääpaloilla ja tässä leikissä on vain mielikuvitus rajana. Liukas jääpala laskee muuten varsin vinhasti mäkeä ja esteeseen törmätessään hajoaa useammaksi timantiksi.

Veljeksillä on kuvissa yllään Travallelta tälle talvelle testiin saadut muhkean lämpimät ja toiminnalliset toppa-asut. Isoveikka käyttää Remu takista ja SuperRemu housuista koostuvaa toppa-asuaan mielellään kaikkialla: kotona, koulussa ja mökillä.

Housut ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi. Ne ovat yksinkertaisen mallinsa ansiosta kaikkein helpoimmat ja nopeimmat pukea päälle ja lahkeet lumilukkoineen sujahtavat parhaiten Kuomien melko leveiden varsien päälle. Vedenpitävyys ja hengittävyys on huippuluokkaa. Lisäksi erikoisvahva kangas näyttäisi kestävän käyttöä paremmin kuin meillä aiemmin käytössä olleet Reiman toppahousut ja haalarit. Kevääseen on toki vielä aikaa, mutta oikein hyvältä näyttää tähän mennessä ja takana on kuitenkin lumeton alkutalvi. Isoveikalla on käytössä myös kahdet muut toppahousut (Reima Kiddo ja Luhta kevyttoppahousu), mutta nämä SuperRemut ovat muodostuneet suosikeiksi.

Remun musta toppatakki on kovasti pojan mieleen: onhan se simppeli, helppo ja toimiva. Ja musta. Valkoisella huomioraidalla varustettu vetoketju ei ole jäänyt kertaakaan jumiin. Lika lähtee liukkaasta kankaasta kostealla liinalla pyyhkäisemällä. Leudommalla säällä tai juoksuleikeissä meidän lämminveriköllä tulee tässä verrattain muhkeassa takissa joskus turhankin lämmin ja silloin vaihdamme suosiolla tilalle kevyttoppatakin. Viime päivien pakkasilla Remutakki on ollut oikein passeli. Takki voisi ehkä olla kokoa pienempi eli 134 cm, sillä takki on leikkaukseltaan melko reilu hartioista ja tuo reiluus häiritsee hieman omaa silmääni. Tulee vähän sellainen olkatoppausfiilis. Isoveikalla oli kouluunlähtötarkastuksen mittauksessa pituutta 134 cm ja takki on kokoa 140 cm.

Pikkuveikan värikäs Remuhaalari on ollut käytössä pakkasilla kotipihan lisäksi myös päiväkodissa ja kuraisen alkutalven aikana haalari on ehtinyt jo ensimmäisessä pesussakin käydä. Muhkea haalari kuivui verrattain nopeasti pesun jälkeen, eikä mielestäni ohentunut juurikaan. Remu haalarin vahva ja liukas alaosa on kestänyt hyvin lumettomassa maassa leikkimistä, eikä vaurioita ole havaittavissa. Irtolika lähtee helposti pyyhkäisemällä.

Kuten isoveikan SuperRemu housut, myös pikkuveikan Remu haalari on Kuoma-kenkien kaveri: lahkeita ei tarvitse äheltää hampaat irvessä talvikenkien varsien päälle. Haalarin malli ei ole hartioista yhtä reilu kuin Remun takki (vaikka meillä haalari on kokoa 122 cm ja poika noin 116 cm) ja istuu mielestäni muutenkin nätisti. Pikkuveikalla on tämän Remu-haalarin lisäksi käytössä myös Reimatec+ -haalari sekä siistimpään menoon varattu kaksiosainen setti. Hänelle ostin alesta näistä isoveikan testihousuista innostuneena Remun henkselitoppahousut seuraavaa talvea varten.

Travallen verkkokaupassa on parhaillaan mahtavat alet, kannattaa käydä kurkkaamassa!

Millaisissa varusteissa teillä on otettu pakkaset vastaan? Ovatko koululaiset päässeet jo aloittamaan talvilajit? Entä ovatko hiihto- ja luisteluvälineet ajan tasalla?

Aurinkoisin pakkasterveisin,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

5 kommenttia:

 1. Ai, teillä alkoi jo koulut? Meillä alkaa vasta torstaina, loppiaisen jälkeen. Talviurheiluvarusteet päivitin sopiviksi jo ennen talvisäiden saapumista. Hiihtämässäkin jo käytiin (meillä on lähellä ladut, joita aletaan lumitykeillä lumettaa heti pakkasten tullessa). Nyt tykit ovat saaneet tehtyä lunta monta päivää putkeen ja luonnon luntakin on jo.

  Meillä on viime talvinen Reimatec-haalari vielä käytössä. Lisäksi on kahdet reimatec-toppahousut ja Reima Kiddo toppatakki. Olen katsonut, että noissa Reiman toppahousuissa näkyy jo käytön jälkeä polvissa (käytetty viikon verran). Että sikäli hyvä, että ostin niitä kahdet. Taidan yrittää hankkia ensi talveksi Remun toppahousut. Mutta jos alesta hankin, niin onko se nyt 134 vai 140? Poika edelleen 127.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisin alkoi koulu, kyllä vaan. Olisihan tuota nyt voinut loppiaisen yli lomailla.

   Teillähän on siellä mahtavat hiihtomahdollisuudet! Täällä on luistelukentän saaminen ollut vaakalaudalla koulun laajennustyömaan vuoksi ja vasta lauantaina tosiaan tuli tieto, että jää saadaan tälle talvelle. Hieno juttu, että lapset pääsevät luistelemaan! Hiihtokin onnistuu ilmeisesti edellisvuosien tapaan tuossa viereisellä pellolla, johon maanomistaja ystävällisesti ajaa koululaisille ladut. Lunta pitää tietysti olla ensin riittävästi.

   Millaista käytön jälkeä teidän housuihin on ehtinyt tulla? Jos on kiipeilty kivillä tai leikitty sorapinnoilla, niin kyllä viikossakin voi saada jälkeä aikaiseksi. Kokemusta on :)

   Kiperä tuo toppahousujen kokokysymys vuoden päähän talvelle. Paljonko poika on kasvanut vuodessa kahtena viime vuotena? Toisaalta tulossa voi olla kasvupyrähdys. Omalleni ottaisin tuon isomman koon ja suppulahkeesta varmaankin jopa 146 cm. Suoralahkeinen malli toimii hieman pitkänäkin hyvin ainakin Kuoman päällä, sillä kengän leveä varsi ei päästä ylimääräistä lahjepituutta kannan alle. Mutta erilaisilla kengillä on tietysti eri juttu ja liika pituus kuluttaa kangasta. Jos otat jälleen kahdet housut, mutta eri kokoa?

   Poista
  2. Reimatec housujen polvet on vähän pehmenneet ja naarmuuntuneet.
   Oisko tuo nyt kasvanut n.8cm viimeisen vuoden aikana. Periaatteessa 134 luulisi riittävän. Suoralahkeisia ajattelin ja ainakin nyt on kuomat olleet aina suosituimmat talvikengät.
   -T-

   Poista
 2. Noniin ja minä taas. Aloin tutkimaan tarkemmin tuota Remun takkia. Miten toimii koululaisella nuo kuminauhalliset hihansuut? Olen nyt todennut, että meillä pitää olla koululaisella suorat hihat (voi olla tarrakiristysmahdollisuus) ja resorivarrelliset, lyhyemmät käsineet. Näin hän saa itse ne edes jotenkin siedettävästi. Eli minkälaiset käsineet ja miten saa itse?

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet täällä taas :)

   Meillä tällaiset hihansuut on toimineet itseasiassa paremmin kuin tarrasäätöiset. Tänä talvena ei ole ollut hihoista mitään narinaa, eikä ole koululainen kaivannut aikuisen apua. Toisaalta, eipä ole ollut vielä juuri lumileikkejäkään.

   Isoveikalla on käytössä lyhyemmät ns. resorihanskat tai -rukkaset. Pitkävartisia ei enää käytä. Tähän saakka on menty niin, että hihansuun ja hanskan varren väliin jää pieni rako. Ei ole poikaa haitannut. Lumileikkejä varten neuvoin, että pukee ensin koulussa hanskat ja vasta sitten takin. Saa nähdä, miten onnistuu. Tytöt varmasti voisivat auttaa toisilleen hihoja hanskojen päälle, mutta ei varmaan pojat...

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)