perjantai 3. toukokuuta 2013

Talvihaalarit pesty pois!

Kun tuo kevät on kerran vapulta virallisesti alkanut, onkin aika muistella talvihaalareita ;) Isommalla poikasella oli tänä talvena pääasiallisena peuhupukuna reipas kaksivärinen - ja jakoinen Reimatec Parallel. Sininen väri ei pue herra 4 veetä, mutta saimme haalarin lahjaksi ja sitä käytettiin pienen totuttelun jälkeen ihan tyytyväisinä ;)

Haalari toimi mainiosti ja lumipussitkin pitivät napakkuutensa melkein koko kauden. Lenkkien pukemista inhoava herra tykkäsi helposti puettavasta vaatteesta! Äidin mielestä suora, raksamainen malli, suorat lahkeet ja takataskut olivat hauskan näköiset. Tuolla asulla lapsen myös löysi helposti vaikkapa luistelukentältä!

Haalari on talven temmellyksen jälkeen polvista varsin kulunut, pieni reikäkin on havaittavissa. Mutta kyllä sitä käytettiinkin! Haalari lähti hyvin puhtaaksi loppupesussa, kun oli päässyt koneeseen muutaman kerran talven aikana.




Pikkuveikan kuviollinen Reimatec Temper (yläkuvassa vasemmalla) pysyi siistimmässä kunnossa noin 1,5 vuotialla käyttäjällään, joka ei vielä juurikaan leikkinyt polvillaan. Haalari oli helppo pukea pitkän vetoketjun ansiosta ja jalkalenkit pysyivät hyvin paikoillaan. Kaulus suojasi hyvin pientä kaulaa, muttei kuitenkaan tullut suun eteen, kuten joissakin muissa haalareissa on käynyt. Malli myötäili mukavasti vartaloa eikä ollut niin säkkimäinen kuin isoveikalta peritty vastaava puku. Kuosi miellytti toisaalta yksivärisenä, toisaalta kuviollisena; siihen oli helppo yhdistellä asusteitakin.

Kangas hylki hyvin likaa, enkä tullut pesseeksi sitä talven aikana. Kausipesussa saumojen ja polvien tummentumat eivät sitten lähteneetkään puhtaaksi, vaikka käytin kovaa tahranpoistoainetta ja pesin myös oikeinpäin. Onneksi jäljet eivät näy kovin pahasti. No, opin tästä sen, että pesuissa ei kannata pihistellä! Ja eihän ne konepesut pilaa vaatteen teknisiä ominaisuuksia normaalikäytössä, kuten joskus pelotellaan.

 
Haalarit olivat sopivan lämpöiset ja varsinainen kuumakalle esikoisemme ei tarvinnut pikkupakkasilla alle kuin teknisen alusasun. Kovilla pakkasilla käytettiin lisäksi fleeceväliasua. Paksumpi haalari olisikin meillä varmasti liikaa, varsinkin 4-vuotiaalla. Myös pikkis tarkeni hyvin omassa, peppulämmikkeellä varustetussa taaperohaalarissaan, varsinkin fleecehaalarin kera.

Onko muilla ollut näitä haalareita käytössä?  Mitä piditte? Tuosta kaksivärisestä Parallelistahan oli pari herkullista "tyttöväriäkin" ;)

Suora lahje lumipussilla ja "vyötäröttömyys" ihastutti niin, että hankin isoveikalle alesta Reimatec Kirunan ensi talveksi :) Pikkuveikalle on jemmassa parikin isoveikan Kiddoa, jolla varmaankin pärjätään, jollei äiti vinksahda johonkin ensi syksyn uutuuteen, kuten viime vuonna kävi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)