torstai 7. marraskuuta 2013

Salainen maja kannonkolossa

 


Pihassamme kasvoi aikanaan kaksi valtavaa kuusta, jotka edelliset asukkaat kaatoivat jättäen jäljelle muhkeat kannot. Ensimmäisen kuusenkannon raivasimme pois terassin tieltä pari vuotta sitten. Toinen kanto on saanut seistä paikallaan aitanrinteessä, koska ei ole sen kummemmin tiellä.
 
Viime viikonloppuna kanto koki muodonmuutoksen, kun moottorisahaa pärisyttävä isi koversi jättikannon ontoksi ja teki siitä pojille kantomajan. Puuaines on sisältä lahoa, joten työ eteni melko sutjakkaasti ensimmäisen kuusenkannon hävitykseen verrattuna. Pojat katselivat vieressä aivan innoissaan kuulosuojaimet korvilla, kun heidän salainen kolonsa valmistui.

Kannon läpi porattiin muutamia kurkistusreikiä sopivalle korkeudelle, että sieltä voi vakoilla pihalla kulkijoita. Kun vielä löydetään sopiva levy katoksi, on mielikuvitusta kutkuttava maja valmis. Levy voisi olla niin tukeva, että se kantaisi lapset, jolloin tikkaita myöten pääsisi majan katolle.

Rakensin itse pienenä jatkuvasti majoja ja majaleikit olivat jännittäviä. Peppi Pitkätossullakin oli salainen kolo ison puun rungossa.  Rakensitko sinä majoja? Ovatko majat edelleen lasten suosiossa?
 
Torstaipäivänjatkoa,
 
Vahteristonemäntä
 
 


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On se kyllä kiva. Olis ollu kiva nähdä se kuusi, mistä tuo kanto on jäänyt!

      Huono puoli on se, että sisältä lahoa puuainesta sisältävä maja värjää kivasti pipot...

      Poista
  2. Hei ihan mahtava idea!! Kyllä veljesten nyt kelpaa. <3 kivaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mukavaa viikonloppua myös teidän perheelle!

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)