lauantai 28. joulukuuta 2013

Alehankintoja ja -haaveita


Minun ei pitänyt jemmailla. Ainakaan vuoden päähän. Mutta...niin siinä vaan taas kävi. Eihän ole mitään järkeä ostaa täydellä hinnalla, kun voi säästää vähintään 30%?!?

Pikkuveikalle tilasin alesta Reimatec Zapp-haalarin (kuva yllä). Reimashopin 30 % ale sai riittää, sillä haalareita oli enää 2 kpl jäljellä. Minä halusin tämän! Eikö olekin ihana? :)


Pikkuveikan talven 2014 toinen haalari on Ticket Outdoor Baggie North, väri "caribbean sea".  Tätä olen ihaillut jo pidemmän aikaa ja livekaupoillakin hypistellyt. Väri on kerrassaan upea!

Tämän värin ja koon 104 löytymiseksi sain tehdä vähän töitä. Ticketin omasta verkkokaupasta sain tavoitellun tuotteen ostoskoriin saakka jopa puoleen hintaan (joulukalenteritarjous), mutta maksuvaiheessa järjestelmä ilmoitti herkun menneen jo jollekin toiselle. Kyllä harmitti! Aikani surffailtuani tilasin haalarin lopulta Bellabambinasta 30 % alennuksella.

Isoveikalle en toistaiseksi ole hankkinut toppaa seuraavalle talvelle. Luulen, että oranssi Ticket mahtuu vielä vuoden päästäkin, kun on nyt todella reilu. Lisäksi meillä on edelleen kaapissa se Reimatec Kiruna, joka on tälle talvelle vielä aivan liian suuri - joskin myös väärän mallinen käyttäjälleen. Luultavasti hankin näiden oheen kaksiosaisen puvun tulevalle eskarilaiselle. Joko tämän kauden alesta tai sitten seuraavan syksyn valikoimasta.

 
Sitten niitä alehaaveita. Marimekkofanina olen tietysti selaillut Marimekon alennusmyyntejä. Perinteisissä Pitkämekko-yöpaidoissa on jo koot loppu, mutta tästä uudenmallisesta Slimmis-yökkäristä löytyi vielä hetki sitten kokoja. Kuosi on hauska musta-valkoinen "räsymatto".

 
 
Marimekon lasten mallistossa houkuttaa erityisesti punavalkopalloinen Aamuhetki-yöpuku ja punavalkoraitainen Tikapuu-pusero. Molemmissa olisi vielä pikkuveikan kokoa jäljellä. Mitäs tykkäätte?

Palataanpas sitten haaveista takaisin todellisuuteen. Mitä tarvitaan? Alesta täytyy hankkia vielä talvikengät seuraavaksi talveksi. Siinä säästää kuitenkin mukavan summan (jos vain kokoarvio osuu kodalleen).Tämänhetkinen suosikkini on Reimatec Aulis (kuva alla).

Isoveikalla on nyt toista talvea Reimatec talvikengät ja olen niihin varsin tyytyväinen. Malli sopii rintavajalkaiselle lapselle (toisin kuin vaikkapa Viking), kenkä on kevyt, pohja pitävä ja kaiken lisäksi helppo pukea. Nyt käytössä olevassa mallissa varpaiden päällä on nupukkia, joka näköjään kuluu meillä helposti. Aulis-kengässä on varpailla käytännöllinen kumivahvike.

 
Joulu on jotakuinkin purkissa, jos niin voi sanoa. Palaan joulutunnelmiin, kunhan saan kuvat purettua koneelle. Vietimme joulun perheen kesken kotosalla ja tapanina pakkasimme kamppeet autoon ja suuntasimme isovanhempien luo. Palasimme eilen kyläilyreissulta kotiin ja tänään on purettu laukkuja ja pyöritetty pyykkikonetta. Uuteenvuoteenkin valmistautuminen aloitettiin hankkimalla raketit valmiiksi.

Tämän vuotista joulujuhlaa leimasi meillä sitkeähenkinen vatsatauti, joka kesti pikkuveikalla ja minulla 1,5 viikkoa! Mieskin sai osansa pöpöstä, mutta isoveikka säästyi ihmeen kaupalla. Kävimme välillä jo lääkärissäkin, kun alkoi usko loppua. Mutta kun ei ollut kuumetta ja yleisvointi kuitenkin alkoi kohentua, ei otettu mitään näytteitä. Eipä siinä auttanut kuin sairastaa. Mutta miksi juuri vuoden suurimman ruokajuhlan aikaan?!? Onneksi nyt vatsat voivat viimein hyvin. Kyllä sitä oppi taas arvostamaan terveyttä!

Miten teidän joulu meni? Oletteko tehneet alehankintoja?

 
Mukavia välipäiviä ja viikonloppua! :)
 
Vahteristonemäntä

7 kommenttia:

  1. Minä taas ajattelin, että tällä kertaa EN jemmaa ensi talveksi. Alkutalven pärjää jollain vanhalla ja jo marraskuussa alkaa tulla niitä aleja sinne sun tänne. Eli ainakin 30% alella saa ensi kauden mallistostakin, eikä tarvii sitten arvailla kokoa. Kengät ostan varmaan sitten kun niitä tarvitaan, koska niiden kokoarvailu vasta hankalaa onkin. Katsotaan pitääkö suunnitelmani.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa fiksulta :) Tuo on aivan totta, että samalla aleprosentilla voi ostaa uudesta mallistosta loppusyksystä kuin vuoden päähän jemmatessakin. Toki joitain hajakokoja voi löytää puoleen hintaan, jos oikein tuuri käy.

      Pidä pintasi! ;)

      Poista
    2. Tälle talvellekin olisin saanut syksyn jesperin puolihintapäiviltä ticketin haalarin puoleen hintaan. Ja hyvin ois kerennyt. Siinä vaiheessa me mentiin välikausivaatteilla. Eli nyt kokeilen yrittää uutta taktiikkaa.

      -T-

      Poista
  2. Zapp on ihan mahtava haalari. Jos olisi ihan varmaa, että meillä pidettäisiin haalaria vielä ensi talvena (ja Ticket menee kyllä vielä tarvittaessa), jemmaisin kans Zappin :) Ja Reimatecin kengät on meilläkin käytössä toista talvea ja ollaan erittäin tyytyväisiä monen vuoden Viking -palelujen jälkeen. Ehkä tuo reilumpi lesti pitää jalankin lämpimämpänä.

    Mun on varmaan pakko aloittaa ostolakko aiempaa suunnitelmaa aikaisemmin. Ostin alesta ihan sikakalliit Molon toppahousut jemmaan ensi talveksi, Crocsilta parit talvikengät (itselle ja tytölle) ja Espritiltä farkut ja takin itselleni. Sanotaanko nyt näin, että aleissa olisi ollut toivomisen varaa... mutta näillä mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasithan, että Heath-housut ovat samaa kuosia kuin Zapp-haalari? Niihin voisi kivasti yhdistää yksivärisen takin ;) Minä mietin tätä vaihtoehtoa isoveikalle.

      Joo, kyllä tämä "säästäminen" on aleissakin aika kaukana todellisuudesta...Monesti se kuitenkin menee niin, että on toimittava siinä 20-30 % kohdalla, jos meinaa saada haluamansa koon ja värin.

      Kivoja aleostoksia olet tehnyt. Molon toppahousut on varmaan upeat! :)

      Poista
  3. Mitään ei varsinaisesti pitänyt alesta ostaa, mutta onhan tässä kaikkea tullut shoppailtua... ;) Pitää varmaan tehdä vielä joku postaus aiheesta. Tosi hyvännäköiset haalarit olet löytänyt! Mä ajattelin jättää toisen pojan haalarihankinnan ensi syksylle, onpahan sitten jotain mitä saa ostaa uutuuksista, kun ne kuitenkin syyhyttävät! :)

    Olipa kurja vatsatauti teillä! Toisaalta eipä sitten ainakaan tullut vedettyä ähkyjä joulupöydässä ja voi siirtyä uuteen vuoteen keveämmällä fiiliksellä...! Itsellä kun ei tosiaan ole mikään keveä olo just nyt... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vatsatauti kieltämättä hieman vähensi jouluähkytyksen määrää, mutta toisaalta taudin luonne oli kummallisen sahaava, joten ihan kokonaan herkut eivät jääneet syömättä ja pinkeää oloakin on ehditty kokea. Ja vielähän nämä juhlapyhät tässä jatkuvat! ;)

      Minä yritän myös säästää isoveikan toppahankinnat (se kaksiosainen) vuoden päähän, jos vain suinkin maltan. Jos ainakin takit hommaisi sitten ihan uudesta mallistosta...Katsotaan, kuinka tässä alehysteriassa vielä käy!

      Alepostaustasi odotellen :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)