maanantai 9. joulukuuta 2013

Nyt sitä on - lunta!


Viime päivinä meitä on hellinyt kaunis talvisää ja taivaalta on leijaillut sopivasti lunta, että päästiin kauan odotettuun mäenlaskuunkin. Punaisia poskia, riemunkiljahduksia ja lumisia poikia :)

Pukeminen on nopeaa ja helppoa, kun tarvitaan toistaiseksi vain yksi kerros sisävaatteiden tai teknisen alusasun päälle. Sisälle tultaessa vaatteet ovat puhtaita, eikä tarvitse harjailla hiekkoja pois, kuten vielä hetki sitten. Tässä kohtaa vuotta lumi tuntuu pelkästään ihanalle! :) (palaan asiaan ensimmäisen suojalumen kolaamisen jälkeen...)



Isoveikan uusi oranssi Ticket Baggie Rugged on valkoista hankea vasten vielä herkullisempi kuin sisällä sovitellessa!  Pipo Reiman tämän kauden ruskea, valetaskullinen Harty, rukkaset viime vuoden mustat Kiddot, kengät viime kauden alesta jemmatut Reimatecit.

Ruskea Harty-pipo on verrattain isoa kokoa. Isoveikan hatun koko on jo jonkun aikaa ollut 54 ja tuo edellisen kauden vihreä hiippapipo (otettu nyt käyttöön) pysyy oikein napakasti paikoillaan kovassakin peuhussa, mutta samankokoista Hartya saa lapsi vähän väliä nostella silmiltään. Pipo on paksu ja painava ja toki tyyliltäänkin toisenlainen. Lähinnä keltaisen parkan kaunpunkikaveriksihan pipo hankittiinkin, joten Hartyn reiluus ei ole suuri ongelma.

Parin päivän Ticket-kokemuksen perusteella sanoisin, että tämä uusi tuttavuus on oikein pätevä haalari upean ulkonäkönsä lisäksi. Helppo pukea, kun on vain se vetskari (ei nepparilistaa) ja yksi neppari kauluksessa. Parasta on kankaan liukas pinta, johon ei lumikaan tartu! Kauluksesta en ihan vielä osaa sanoa, onko se riittävän korkea suojaamaan lapsen kaulaa. Kauluksessahan on siis vain se yksi neppari ja kaulus on mielestäni verrattain matala. Hmm...Onkos muilla tästä kokemusta/mielipidettä?


Nyt mennään, eikä meinata!
Aika uskaliasta yhdistää oranssi ja vihreä! Meidän pirteä porkkana-poika! :) Vihreät asusteet on hankittu varsinaisesti mustaa päiväkotihaalaria piristämään, mutta välillä näinkin ;)

Pikkuveikalla on päällä isoveikalta peritty Reima Kiddo haalari ja Reiman viime vuoden malliston sininen tupsupipo sekä tummansiniset Reimatec-rukkaset. Jalassa perintökuomat.




Tänään pojat laskivat 1,5 putkeen mäkeä omassa pihassa. Kiipesivät ylös ja laskivat alas. Tauotta. Laskuvälinettä vaihtamatta. Kukaan ei edes kiukutellut tai heittänyt lunta toisen kaulukseen. Uuden talven hurmaa!

Viime päivinä on kyllä kokeiltu muitakin laskuvälineitä kuin suosittuja liukureita, mutta rattikelkan vetonaru on tällä hetkellä jäässä/jumissa ja pulkka ei ole oikein koskaan kiinnostanut.

Lumipotkulaudan olen hienovaraisesti piilottanut, sillä pikkuveikka saa siitä aina kauheat raivarit, kun ei saa mennä sen kanssa mäkeen...Isoveikka potkuttelee sillä mielellään tasaisella, mutta pienempi ei ymmärrä, mitä vaaraa on jos kaksivuotias lähtee potkulaudalla jyrkkään mäkeen, joka päättyy rautaporttiin...

Talolle johtavan ison mäen lisäksi uusi suosikkilaskupaikka on mukulakivillä kivetty luiska uuden nurmikon alarinteessä. Minä olen lapioinut varmuuden vuoksi lisää lunta kesällä kivetyn luiskan päälle, etteivät pojat kuluttaisi laskiessaan kivien lomassa kasvavia matalia katajia ihan mullokselle. Luiska on turvallinen laskupaikka ohjaustaidottomalle pikkuveikallekin, kun ei tarvi väistellä porttia. Voi heittäytyä vapaasti "ääböö"-liukurin päälle ja antaa mennä :) Siis pyöreä Angry Birds-liukuri, jonka isoveikka sai viime talveksi.

Läheisellä sorakuopalla voi laskea pitkiä liukuja turvallisesti. Sinne täytyy lähteä lähipäivinä. Myös koulun kumpareilta saa hyvät vauhdit, eikä tarvitse varoa esteitä.

Oletteko päässeet jo mäenlaskuun? Mikä on mieluisin laskuväline?

Meillä yrittelee flunssa tällä kertaa isoveikkaan. Katsotaan, onko poika päiväkotikuntoinen huomenna vai pidetäänkö kotipäivä. Tällä viikolla pitäisi hoitaa jouluostoksia. Kortit on onneksi tilattu ja lasten lahjat jotakuinkin "pulkassa". Mutta kaikki muu on vaiheessa...Liikkarissa on viimeinen kerta ennen joulua. Viikonlopulla kummipoikamme, lasten serkku, täyttää 1-vuotta, joten juhlahumu senkun jatkuu! :)

Tänään olen lämmittänyt takkaa ja puuhellaa huolella: yöksi on luvattu 18 asteen pakkasta!

Reipasta viikonalkua! :)

Vahteristonemäntä

4 kommenttia:

  1. Ihana oranssi! Mä annan moitteita vaan siitä, että lahkeensuut on uusissa Ticketeissä niin löysät - ennen oli tiukemmat ja pysyi hyvin kengän päällä ilman remmejäkin! Nyt on vissiin vaihdettana kuminauhalenkit, että lahkeet pysyis paremmin. Mäkeä ei olla päästy vielä laskemaan (paitsi potkurilla), vaikka meillä lunta onkin ollut pitempään kuin siellä - kun ei ole pihassa sellaisia maastonmuotoja, niin lumivuoria on odotettava, eikä niitä ihan vielä ole päässyt muodostumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssi antaa virtaa :)

      Siis eikö siinä Baggiessa ole lenksuja vai lenksut väärää materiaalia vai mitä?

      Tässä Ticketin "rugged"-mallissa on vetoketjut lahkeensuissa ja ne tuntuvat avautuvan turhan herkästi. Lahkeensuu on löysempi kuin vaikkapa Reimalla. Mustat kumilenkit (vai silikoni?) pitävät lahkeet kuitenkin hyvin alhaalla ja ainakaan vielä ei ole nilkat kastuneet. Seurataan tilannetta! :)

      Potkukelkka on mahtava menopeli! Olen miettinyt, että josko hankkisi yhden isoveikan luisteluharjoittelun tueksi ja muuten kulkupeliksi. Jos vaikka löytäisi jostain kirpparilta edullisesti.

      Mukavia ulkoilukelejä teillekin! :)



      Poista
    2. On silikonilenksut, mutta ne on löysät enkä ole jaksanut säätää (ja tiedän että jos ne on säädetty tiukalle, ne on hankala sitten saada kengän alle, huoh...). Baggiessa ei onneksi ole vetskareita lahkeissa!

      Poista
    3. Jalkalenkit on kyllä ikuinen ongelma. Kuminauhasta tehdyt ei kestä ja silikoniset on monesti turhan joustamattomia pukiessa.

      Minä en ole koskaan ymmärtänyt vetskareita haalarien lahkeissa. Meillä ei ole ollut sellaisille käyttöä vielä tähän mennessä. Avautuvat herkästi pukiessa ja ulkona keräävät lunta itseensä.

      Onneksi teidän oranssissa ei ole lahjevetskareita! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)