keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Rakas joulupukki...


 (kuvat Prisma, Toys R Us ja Tenavalinna)
 
 ...emme tehneet toivomuslistoja ollenkaan, sillä niistä olisi tullut liian pitkät. Eikä pikkuveikka osaa vielä piirtää kirjaimia ;)

Onnistuimme tänä vuonna sivuuttamaan koko joululahjatoive-aiheen. Minkäänlaisia listoja emme ole tehneet! Johtunee suurilta osin isoveikan marraskuunlopun synttäreistä ja siihen liittyneestä tavaratulvasta. Mitä sitä enää pieni ihminen osaa toivoa?, ihmettelee aikuinen. Paljonkin, vastaa lapsi. Ihme kyllä, isoveikka ei ole kysellyt mitään joululahjoista.

Lahjoja toki hankittiin, jouluksikin, ja tässä tärkeimmät. Osa lahjoista on hankittu alesta jo aiemmin tänä vuonna. Pyrin välttämään viime hetken stressin ja säästämään hankkimalla sopivia leluja alesta varastoon pitkin vuotta. Joulun alla ostetut on hankittu kätevästi verkkokaupasta. Harrastatteko samaa vai hankitteko lahjat vasta jouluksi? Livekaupasta vai verkosta?

Pikkuveikalle Ficher Price klassikko kassakone (kuva yllä). Toivon, että ruuantarjoiluleikeistä  ja leluastioista innostunut pikkuveikka leikkisi myös kauppaa. Tällainen perinteinen, mekaaninen kassakone taisi olla päiväkodissa jo omassa lapsuudessa ja edelleen se viehättää. Toivottavasti myös lahjan saajaa, ehkäpä isoveikkaakin.

Brion tunnelirata ja rahtiveturi (puoleen hintaan Honkkarista). Pikkuveikka on junamiehiä ja on leikkinyt jo nyt enemmän puisella junaradalla kuin isoveikka koskaan. Meillä on reilusti perusrataosia ja muutama kiva lisäjuttu (nosturi, rahtilaiva jne), mutta silloista ja tunneleista on puutetta, joten tämä tulee suorastaan "tarpeeseen". Isoa riippusiltaa metsästän edelleen, jos löytyisi joskus alesta.



 

Plaston aurakuorma-auto ja Lego-salkku. Nämä legot eivät varsinaisesti ole ihan 2,5-vuotiaan heiniä, mutta kovasti tuo kuopus pikkulegoilla jo yrittää rakentaa, kun pojat leikkivät yhdessä isin vanhoilla avaruuslegoilla. Duploja meillä on edelleen iso laatikollinen, mutta ne ovat tänä syksynä jääneet vähän unohduksiin, kun pikkulegot tulivat mukaan kuvioon.

Lumiauralliselle kuorma-autolle uskon vielä olevan käyttöä pihahommissa, kunhan tämä talvi saadaan tästä uudelleen käynnistymään joskus joulun jälkeen...Meillä on tuollainen vastaava, auraton versio ennestään ja pojat aina tappelevat, kumpi sillä saa ajaa. Nyt voivat sitten riidellä siitä, kumpi saa ajaa uudella aurallisella versiolla ;) Riidelläänkö teillä aina samasta lelusta? Meillä se tuntuu olevan nyt enemmän sääntö kuin poikkeus.

Hatleyn upea monsteriautopyjama (Tenavalinnasta). Jouluaattona pitää olla uusi pyjama (oma mielipiteeni)! Olen hankkinut myös itselleni jouluksi uuden yöpaidan: mustan, pitkän Nanson, jossa on edessä tasku kissa-kuvalla :)


Sitten isoveikan lahjoihin. Isoveikka (hmm...vai isiko oikeastaan???) saa Star Wars-legon. Onhan tuo "hieman haastava" juuri 5-vuotta täyttäneelle, mutta arvatenkin isi auttaa kasaamisessa ;)

 

 
 Ja pari Lego Chima-ukkelia ihan isoveikalle itselleen. En tiedä, ovatko ne juuri nämä kaksi, kun en ole perehtynyt aiheeseen. Sellainen kotkannäköinen meillä on kuitenkin ennestään. Näitä isoveikka nyt jostain syystä (päiväkoti?) fanittaa.
 
 
 
Koiramäen tarinat-kokoelmakirja. Nämä kirjat olivat omia suosikkejani lapsena ja myös isoveikka tykkää näistä kovasti. Viime aikoina on luettu kovasti Kunnaksen Yökirjaa ja Urheilukirjaa.
 

 
Isoveikka saa aattoiltana pukea päälleen pehmoisen, mutta tarpeeksi hurjan Maxomorran dino-pyjaman (Tenavalinnasta).

Varsin kohtuullista, eikö? Mutta. Eihän se tähän jää. Lahjoja tulee lisäksi suvulta, kavereilta, kummeilta, isomummeilta...huh heijaa. Olemme rahdanneet niitä autotalliin piiloon, etteivät pojat niitä vahingossa löytäisi. Niitä on paljon, taas kerran.

Täytyy tehdä taas alkuvuodesta "operaatio aitta" eli pakataan osa vanhemmista/vähemmän käytetyistä leluista laatikoihin ja viedään aittaan - sieltä ne otetaan sitten joskus esille ja tadaa - ovat kuin uusia taas! :) Suosittelen. Kuten myös kirpparia. Aion ottaa pöydän taas alkuvuodesta.


Mitä olette hankkineet joululahjaksi? Mitä itse toivotte?

Vahteristonemäntä

p.s. Kun ei sitä valkeaa joulua näille leveysasteille sitten saada, odotellaan sitten vaikkapa Ticketin alea ;)



2 kommenttia:

  1. Mä olen pojille hankkinut kovin maltillisesti lahjoja. 2 vee saa multa sormivärit,pienten kauko-ohjattavan auton,käsinuken ja dvd:n.
    6 vee saa Beyblade-pakkauksen (ison,alesta),pari paitaa (Skylanders ja Star Wars) ja dvd:n.
    Meillä mummu on ostanut pienemmälle piirtotaulun ja vaatetta,isommalle HeroFactoryn ja vaatetta. Kummeilta ja mun veljeltä ilmeisesti tulee vaatetta molemmille.Tosin pienemmän kummit lupas ostaa Mikko Mallikas-kirjan ainakin :)
    Meillä ei isä juurikaan lahjoja ostele,puhumattakaan isän äidistä - joten lahjavuori ei ole kovin kummoinen.Itse olen yrittänyt keskittyä muutaman lelun ostoon,koska tiedän parhaiten mistä pojat tykkää ja muut ostaa mieluummin tarpeellista kuin kivaa ;)
    Esikoinen,neiti 17 vee saa lahjakortin,uuden peilin ja dvd:n. Muut antaa lähinnä rahaa/lahjakortteja,lapsiparka kun ei enää oikein keksi mitä toivois :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja lahjoja teillä ja oikein sopivasti mun mielestä :) Liian suuren lahjavuoren äärellä mikään yksittäinen lelu ei tunnu enää miltään. Muutamaan leluun pystyy keskittymään ja nauttimaan niistä.

      Munkin oli tarkoitus hankkia pikkuveikalle sellainen pienten kauko-ohjattava, kun on kadehtinut isoveikan synttärilahjaksi saamaa Nikko-monsteriautoa. Mutta jäi toistaiseksi hankkimatta, kun oli tuo aura-auto ja kassakone jo tilattuna.

      Mukavaa joulunodotusta teille! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)