sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ikast Etiket/Label Yourself KOKEMUKSIA



(sisältää sponsoroidun mainoksen)

Sain tutustua blogiyhteistyön merkeissä tanskalaisen Ikast Etiket/Label Yourself -yrityksen tuotteisiin. Ikast Etiket valmistaa nimensä mukaisesti mm. erilaisia nimikointituotteita, joilla voi merkitä vaikkapa lapsen vaatteet ja tavarat, etteivät ne häviäisi päivähoidossa tai harrastuksissa.

Tilasin seuraavat tuotteet yrityksen verkkokaupasta nimikointituotteista kertovaa blogikirjoitusta vastaan saamallani ostokoodilla:

Silitettävät nimilaput tekstillä ja kuvalla isoveikalle 20 x 0,40= 8 eur
Silitettävät nimilaput tekstillä ja kuvalla pikkuveikalle 20 x 0,40= 8 eur
Stikins nimitarrat isoveikalle 30 x 0,31=9,23 eur
toimitus ja palvelu 4 eur
toimitusaika 7-14 työpäivää
tilattu 10.1.2014

Silitettäviin nimilappuihin sai valita fontin kuudesta vaihtoehdosta ja kuva-aiheen 43 kuvasta (tai ilman kuvaa). Tekstiä voi kirjoittaa kahdelle riville, joten esim. puhelinnumeron liittäminen on mahdollista. Kuva-aiheet olivat mielestäni osittain hieman kummallisia: ei ollut tarjolla esim. autoa, joka varmasti sopisi useimmille pikkupojille. Pupu, koira, prinsessa, perhonen ja nalle onneksi löytyivät valikoimasta. Itse valitsin pienemmälle kissan ja isommalle dinosauruksen.

Tuotteiden valinta oli helppoa, sillä eri nimikointivaihtoehtojen käytöstä kerrottiin selkeästi tekstein ja kuvin. Se, että tarrat eivät kestä yli 40 asteen pesua, oli näkyvästi kerrottu. Silitettävät nimilaput sensijaan kestävät tätä kuumempia lämpötiloja, jopa 90 astetta.

Tuotetta tilatessa tehtiin seuraavat valinnat: valitse määrä > fontti > kirjoita oma tekstisi > valitse kuva > osta.
Tuotteiden tilausohjelma oli helppokäyttöinen ja toimi hyvin. Positiivista oli, että vielä ostoskorista pystyi palaamaan päivittämään tuotteeseen vaikkapa toisen fontin tai muuttamaan määrää.



Paketti (iso kirjekuori) saapui postilaatikkoon noin 10 arkipäivän kuluttua tilauksesta, kuten oli luvattukin. Toimitusaika tuntui varsin pitkälle, varsinkin, koska olin luvannut tehdä tämän postauksen vielä tammikuun aikana.

Ensin ihmettelin, että kylläpä tuotteet ovat ohuen oloisia, jotenkin kuvittelin nimilappujen olevan kankaisia. Kuvassa yllä silitettävät nimilaput, jotka ovat ohutta, muovimaista materiaalia ja kiinnitetään vaatteeseen silitysraudan lämmön avulla.

Vasemmanpuoleisissa pikkuveikan nimilapuissa on kissankuva ja oikealla isoveikan lapuissa puolestaan dinosaurus. Silitettävät nimilaput irrotetaan toisistaan katkoviivan kohdalta repien ja se sujui siististi.

Lähetys sisälsi myös arkin stickins-nimitarroja isoveikan vaatteisiin ja tavaroihin. Katso postauksen lopusta kuvat repusta ja vaatteista, joihin on kiinnitetty nimitarrat. Näitä tarroja suositeltiin esimerkiksi silloin, jos nimen haluaa merkitä pesulappuun; tarra vaatii sileän pinnan tarttuakseen lujasti. Tarroilla voi nimikoida myös pulkan, jääkiekkomailan jne.

Kaikki hyvin tähän saakka, mutta: lähetys sisälsi vain tanskankielisen* käyttöohjeen silitettäville nimilapuille - ja tämän minä huomasin vasta 23.1. tarkemmin sisältöä tutkiessani. Magnan ruotsilla ei lueta sujuvasti tanskaa, mutta sen verran ymmärsin ohjelappusta useamman kerran tavattuani, että noita mukana tulleita ruskeita paperinpalasia pitäisi jotenkin käyttää apuna silityksessä tai muuten laput koristavat pian silitysraudan pohjaa. Pyysin kuitenkin ohjeet asiakaspalvelusta sähköpostitse - mutten malttanut jäädä niitä odottelemaan. Ei kun kokeilemaan vaan! (sain vastauksen sähköpostiini heti seuraavana päivänä ja lupasivat lähettää suomenkieliset ohjeet pian)

* Luin verkkokaupan sivuilta, että toisellakin suomalaisella asiakkaalla oli ollut sama ongelma. Verkkokaupassa asiakkaat voivat kommentoida tilaamiaan tuotteita ja asiakaspalvelu vastaa. Kommentit ja vastaukset näkyvät muille asikkaille. Asiakasystävällistä :)


Sitten kokeilemaan! Tarvitaan siis silitysrauta, vaate, nimilappu ja mukana tullut ruskea leivinpaperimainen paperilappu. Lämpötilaohjeistus tanskaksi oli hieman haastavaa tulkattavaa, mutta päättelin, että on syytä noudattaa vaatteen pesuohjetta.


Ensimmäiseksi kokeilin vähemmän arvokkaaseen tuotteeseen, alushousuihin. Säädin raudan täysille (kolme pistettä), koska puuvillakalsarit kestävät sen. Ohjeen mukaan piti painaa raudalla paperin läpi 10-15 sekunnin ajan. Luki siinä jotain muutakin, mutta tanskasta en saanut enempää selvää.

Liikuttelin rautaa, kun kuvittelin polttavani muuten reiän vaatteeseen. Ei olisi pitänyt. Lapun reunat jäivät jotenkin epäsiisteiksi. Voi johtua myös lämpötilasta tai osaamattomuudesta - tämähän oli ensimmäinen testi.



Sitten kokeilin silitettävän nimilapun kiinnittämistä vaatteen merkin/niskalapun nurjalle puolelle. Se onnistui jo siistimmin. Uskalsin pitää silitysrautaa paikallaan 15 sekuntia ja olin alentanut lämmön 2,5 pisteeseen. Ainoa ongelma oli, että lappu oli hitusen liian pitkä niskalappuun nähden ja toinen reuna jäi vähän repsottamaan.


Sitten uskalsin kokeilla juuri käyttöön otetuille Alba Babyillekin. Tämä onnistui jo tosi hienosti! Nimilappu on ikäänkuin sulanut osaksi kangasta ja reunat ovat siistit (kuva yllä). Silitettävä nimilappu kannattaa siis kiinnittää suoraan itse vaatteeseen (kankaan oltava kuitenkin sileää) tai sitten isokokoiseen niskalappuun (kuva alla)


Tässä edistyt suoritus vaatteen merkkilapun nurjalle puolelle. Oikein hyvä.


Seuraavaksi kokeilin niitä mielenkiintoisia, silittämättä kiinnitettäviä nimitarroja.. Myönnän, että mietin, voivatko tarrat pysyä vaatteissa pesukoneen pyörityksessä, kuten valmistaja lupaa. Katsotaan.

Kiinnitin tarran isoveikan päiväkotireppuun. Valkoinen tarra liimattu mustaan, sileään ja melko liukkaaseen kankaaseen.


...ja paidan niskalappuun...


...sekä suoraan kankaaseen itseensä. Lupaan kertoa, kuinka kävi, kunhan saan pesu- ja käyttökokemuksia. Tuon Reiman Angry Birds paidan nimitarra on ollut jo päivän testissä päiväkodissa ja siitä se selvisi ainakin irtoamatta. Pesuun paita pääsee tässä piakkoin. Silitettäviä nimilappuja ei saa pestä 48 h kiinnittämisen jälkeen, joten niiden kanssa pitää nyt odottaa hetki ennen pesutestiä. Tarrojen pysyminen mietityttää eniten, silitettävien lappujen uskon olevan kestävämpiä.

Olen tähän saakka nimikoinut lasten vaatteet ja tavarat (lähinnä isoveikan, joka on jo päiväkodissa) konepesun kestävällä tussilla. Tussi on nopea ja yksinkertainen tapa nimikoida, mutta nimi haalistuu varsinkin vaatteiden pesulapussa melko nopeasti. Monilla vaatemerkeillä (mm. Metsola, Maxomorra) on musta/tummanruskea niskalappu, jossa musta merkkaustussi ei näy.

Stickins-nimitarrat tuntuvat yhtä helpolta tavalta nimikoida kuin tussikin. Tarrat toimivat myös tummissa niska-/pesulapuissa.

Silitettävät nimilaput vaativat silitysvälineiden esille ottoa ja tarkkuutta. Niitä ei tule käytettyä kiireessä (kun aamulla huomaa, ettei lapsen uudessa paidassa ole vielä nimeä), vaan silloin on helpompi liimata tarra tai piirtää nimi tussilla.

Onko Ikast Etiket/Label Yourself tuttu? Oletteko kokeilleet tuotteita? Miten nimikoitte lasten vaatteet ja tavarat?

Vahteristonemäntä

5 kommenttia:

  1. Meillä on tarramonsterin nimikointitarroja, joihin olemme ollut todella tyytyväisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Täytyypä tutkailla.

      Tuo viimeisen kuvan suoraan kankaaseen (velourpaidan nurjalle puolelle) liimattu stickins-tarra ainakin irtosi ekassa pesussa :/

      Poista
    2. Silitettävät nimilaput ovat puolestaan selvinneet kunnialla ensimmäisestä pesukoneen pyörityksestä.

      Poista
  2. Olen tilannut viikkoja sitten ko firmasta nimilapuja. 7.5 tuli viesti että lähettävät lentopostissa.Nyt on 21.5 eikä vieläkään ole tullut perille.Olen jo kaksi viestiä laittanut (englanniksi). Toivottavasti laittavat uudet tulemaan.Tympeää on se että mitään seurantakoodia ei saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa ikävältä. Joku siellä nyt tökkii toimituksessa. Kannattaisi varmaan soittaa palvelunumeroon, jos sellaisen löydät.

      Meillä alkaa olla nyt lopussa nuo testiin saadut nimikointilaput ja -tarrat, joten lisää pitäisi saada.

      Olen kyllä ollut tyytyväinen näiden tuotteiden laatuun: silitettävät merkit ovat kestäneet vaatteissa hienosti 60 asteen pesussa ja tarratkin 40 asteen pesussa, kunhan ovat kiinni riittävän sileässä materiaalissa.

      Edelleen nimikoin lastenvaatteita kuitenkin mieluiten tussilla ja vain mustalla merkki-/pesulapulla varustettuihin tulee käytettyä näitä tuotteita. Esimerkiksi Metsolan froteevaatteisiin laitan silitettävät nimilaput.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)