torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäisenä päivänä



Juhlimme vuodenvaihtumista kotona ystäväperheen kanssa. Ruokapuoli hoidettiin helpolla nakit- lihapullat-ranskalaiset-linjalla ja salaatin sijaan oli vati dippikasviksia. Hyvin maistui kaikille!

Raketit, jotka kiinnostivat jo pikkuveikkaakin, ammuttiin heti ruokailun jälkeen klo 20. Kovin olivat pojat tohkeissaan! :) Veljekset menivät nukkumaan vasta klo 22, joka on pari tuntia normaalia myöhemmin, eivätkä heränneet puolenyön paukkeeseen. Toisin kuin luulin, myös aamu-uni piteni kuin pitenikin yli tunnilla :)

Testasin uudenvuodenyönä uutta kameraani ja sen pimeäkuvausta. Täytyy vielä hieman harjoitella.


 
1.1.2014. Lumetonta ja niin lämmintä, että välikausivaatteissa tarkenee mainiosti, kun alle laittaa fleecekerroksen (ja sekin on isoveikalla välillä liikaa). Pojat keräsivät aattoiltana pihaa valaisseiden ulkotulien kuoret ihan innoissaan keskenään kilpaillen. Kumpi löysi enemmän? :)

Oletteko palanneet välikausitamineisiin vai sinnittelettekö topalla?
 


Kun normaalit talvipuuhat eivät onnistu, pelataan sitten vaikka jalkapalloa, vaikka onkin tammikuu. Koko perheen yhteinen ottelu "sudet vastaan kanat" oli poikien mielestä ihan parasta :)



Isoveikalla on päällään syksyllä kirpparilta löytämäni Po.p:n haalari, joka on vielä varsin reilu, mutta toimii rönttäkelin pihapukuna ihan hyvin (koko 128 cm ja poika noin 120 cm). Haara roikkuu kyllä aika, enkä halua kuitenkaan kiristää vyötäröä.

Liikkeen kuvaaminen onnistuu uudella kameralla paremmin kuin vanhalla :)


Pikkuveikan pallohaalari on käynyt jo pieneksi ja käytössä on nyt aiemmin kauppatakkina toiminut Reimatec-takki vastaavilla henkselihousuilla. Otettiin myös välikausikengät takaisin käyttöön, kun saappaita meidän pojat inhoaa ja talvikengät menee pidemmän päälle pilalle näillä keleillä.

Reimatec-välikausirukkasten alla on Reiman ohuet, villasekoitteiset Silvia-aluslapaset. Ihan paras yhdistelmä näille keleille!


Pikkuveikka ei jaksanut pelata kovin kauaa "kanojen" puolella ja rupesi kurvailemaan kuoma-autolla pelialueella. Tykkää käyttää edelleen tätä vanhaa kuormuria, vaikka joulupukki toi uuden (sis. lumiaura). Tai sitten tämä sopii paremmin yhteen pipon kanssa? ;)
 
Tänään (2.1.) aamulla maa oli valkoinen!!! Sentin lumikerros kuorrutti yhtäkkiä mustaa maisemaa ja päällysti myös jokaista puun- ja pensaanoksaa. Upeaa. Vesisadetta on kyllä luvassa, joten väliaikaista taisi olla tuo lumenvalo jälleen.

Illalla kävimme poikien kanssa pitkästä aikaa uimahallissa. Olipas mukavaa! :) Isovanhempien kanssa kylpyläelämään tottunut isoveikka polski jo kuin vanha tekijä ja sukelteli keltaiset uimalasit päässään isin kanssa. Pitäisi varmaan ilmoittaa keväällä uimakouluun tuo poika. Pikkuveikka tutustui varovaisin askelin uima-allaselementtiin ja lämmitteli äitin sylissä ja saunan lauteilla. Pitää käydä useammin uimassa koko perhe!

Oletteko laittaneet/aiotteko laittaa lapsia uimakouluun ja missä iässä?

Mukavaa arjen alkua tai loman jatkoa, kumpaa se teillä nyt sitten onkaan! Viikonloppu tulee joka tapauksessa pian! :)
 
 
Vahteristonemäntä

2 kommenttia:

  1. Täällä on satanut jo moneen kertaan kotiinpaluun jälkeen pikkukerros lunta, joka sulanut sitten heti kohta :/ Kaivelin välikauttakin jo esille, mutta pienille tuntuu olevan liian vähän, eikä täällä kovin lämmintä ole ollutkaan, nollan tuntumassa (nyt pakastui taas illaksi ja taitaa pari päivää olla pakkasella), että taidetaan rönttätopalla mennä..

    Mä en ole ollenkaan vesi-ihmisiä, ja ehkä siksi se lasten uittaminen on vähäistä, lähinnä kesäisin rannalla puljataan. Isommat on oppineet uimaan jossain vaiheessa ilman uimakoulujakin, joten josko nämä pienetkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän hikikallet olivat selät märkinä, kun teimme tänään rauhallisen lenkin toppahaalarit päällä ja samalla vähän kiipeilivät kivillä. Välikausivaatteilla+ fleecellä/villalla mennään, jos asteet plussan puolella. Myös tämä 2 vee. Mutta nää on siis tosi lämminverisiä ja liikkuvaisia tapauksia.

      Joo, kai nuo uimaan oppivat ilman uimakouluakin. Ja onhan koulussakin kai edelleen uimaopetusta? Olen vaan huomannut, että viisivuotiaallamme olisi selvästi herkkyyskausi uimaan oppimiseen. Täytyy käydä useammin hallissa. Onneksi tykkään itekin vesielementistä, joskin lämpimämpää altaan vesi saisi olla, kun siellä on itse melko paikallaan tuon kaksivuotiaan haukkamaisen vahtimisen takia.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)