tiistai 14. huhtikuuta 2015

Lapsimessujen satoa ja toipilastuvalla


Heips. Lupasin teille raportin Lapsimessujen ostoksista - sehän se on messujen tärkein anti tässä tapauksessa. Ja arvatenkin aika moinen teidän lukijoidenkin tapauksessa? :)

Ylläolevassa kuvassa Skidin osastolta hankitut Villervallan alaosat: canvashousuja ja sortseja molemmille pojille tulevalle (ja vielä seuraavallekin) kesälle. Pikkuveikalle otin koon 116 cm ja  tokaluokkalaisen kokoiselle eskarilaisellemme koon 134 cm. Näistä riittäisi vallan hyvin pituuden mukainen koko ja vaikka kokoa pienempikin, mutta reiluuskaan ei haittaa. Laatutuotteita, joilla on varsin hyvä jällenmyyntiarvo. Huomasin tässä messujen alla.


Kuten jo edellisessä postauksessa marmatin, oli Metsolan froteetarjonta messuilla heikohkoa malliston muututtua muutenkin trikoopainotteiseksi viime vuosina. Onneksi parannusta on luvattu meille froteen ystäville jo tulevalle syksylle.

Jotenkin iski silti "pakko ostaa kaikki frotee, mitä löytyy, kun ei niitä enää saa mistään"-paniikki ja huomaan kahmineeni messuhuumassa ei-niin-lempparivärejäkin. Hmm. Pikkuveikalle kyllä sopii hyvin tuo oma ongelmavärini sininenkin. Limellä taskunkantilla se on jopa kiva. Harmaa ja musta miellyttää itseäni, mutta lapset ne tekevät kieltämättä hieman kalvakoiksi. Mutta näissä oli kyllä tosi kohtuulliset hinnatkin (15/20 eur)...Ja hei, löysinhän minä yhden vihreänkin! Muut ovat pikkuveikalle, paitsi toinen harmaista paidoista. Otin kokoja 116 ja 122, että riittää ainakin pariksi vuodeksi.


Olen pukenut pojat kaikki nämä vuodet rohkeasti keltaiseen, oranssiin ja punaiseen. Mutta nyt on tapahtunut joku juttu. Kun tuo ensimmäinen vauvani on lähdössä kouluun ja on muuttunut muutenkin niin isoksi pojaksi, minä olen alkanut hankkia hänelle mustia vaatteita, mikä yllättää itsenikin. Muuttaako meille kohta tummansininenkin väri?!?

Silverjungle on kiinnostanut jo pitkään ja nyt messuilta tein nämä meidän ensimmäiset Silver-hankinnat. Nämä kaikki ovat isoveikalle. Laatu vaikuttaa hyvälle, eikä merkki silti ole hintavimmasta päästä. Yksinkertaisen tyylikästä. Vihreät housut sain muuten alekorista kympillä!

Noissa pitkistä sortseista en saanut näppejäni irti millään, mutta isoveikka ihmetteli, että onko ne muka sortsit ollenkaan, kun ovat melkein housujen mittaiset...Musta tähtipaita veti suun hyväksyvään hymyyn. Ihan selvä miestenpaita.


Pikkuveikalle saan onneksi vielä pukea söpöjä, rehellisesti lapsellisia lastenvaatteita, joita löytyy varsinkin Blaa!:lta. Mukavalla messualella mukaan lähti lutuista pöllöä pitkällä hihalla ja Mr Kuplo kesäversiona. Herkullisia livenä!


Kappas, äitikin sai jotain matkamuistoja näiltä messuilta! En edes muistanut katsoa itselleni isoa, mustaa puuvillapipoa, jollaisen tarvitsisin. Vinkatkaa, mistä kannattaisi ostaa sellainen joustava pipo, jossa olisi takaraivossa rypytetty tilaa hiusklipsille ja isolle tukalle. Talviversion löysin ihan Sokokselta tosi edullisesti, mutta kesämalli on nyt haussa.

Me&i:n standilta olisin voinut ostaa paljon muutakin, mutta kassiin pääsivät nämä capripituiset magic pantsit itselleni. Varmaan mukavimmat kesäpöksyt ikinä. Joogat ovat olleet lempparit talvella kotosalla.

Lasten paidoista pidin ihme kyllä näppini irti. Oranssipohjainen jalkapallokuosi kutkutti kovin näköhermoa, mutta onneksi koko 134/140 oli lopussa ja osaston tungos oli todella ahdistava.

  
Reissun toinen etappi messujen ohella oli Reiman Outlet Vantaan Tammistossa. Yllä olevan kuvan vaatteet ovat lippiksiä lukuunottamatta sieltä (lippikset messuilta Reiman standilta). Myös nuo violetit, villasekoitesukkani ovat Reimaa (samassa kuvassa miikkarihousujen kanssa), sillä sukkien suurin koko 38-41 riittänee minullekin :) Tykkään käyttää villasekoitesukkia viileänä vuodenaikana päivittäin, joten niitä kuluu. Puuvillasukkia käytän vain kesällä, jos silloinkaan. Mistä lie pojat perineet hikoilevuutensa.

Ei siis mitään tolkutonta säkkiä Reimalta vai mitä? Hampaita kiristellen jätin Switz-talvitakin jälleen myymälään: en voi tykätä siitä enää ensi talvena vaikka se nyt onkin lempparini Reiman talvimallistosta. Kokoja olisi kyllä ollut molemmille pojille ja pikkuveikalta puuttuu takki edelleen ja isoveikaltakin toinen. Onneksi kykenin kuvittelemaan jo innostukseni tulevan talvimalliston kanssa ja tyydyin kaivelemaan löytökoreja. Hyvä minä!

Vahva-välikausihousut jäivät löytymättä, mutta löysin sentään isoveikalle vihreät Reimatec Vinha-toppahousut huippualella (25 eur, ovh 69). Lämmitti mieltä ja toivottavasti myös koulaisen takapuolta ensi talvena. 140 cm suoralahkeinen voi kyllä olla liian pitkäkin, mutta sen näkee sitten.

Pikkuveikka sai pallopitkikset aiemmin hankitun samanlaisen paidan kaveriksi ja uuden fleecekaulurin. Isoveikalle on tuo punainen tähtipipo ja pallokuvioinen, kevyempi fleecevuorattu kaulahuivi. Mustia rukkasia oli yllättäen vielä jäljellä kokoa 5, joten pitihän niiden suhteen varautua ensi talveen.

Niin että tuli vähän shoppailtua. Shopperi oli ratketa liitoksistaan. Ja siksi osa vaatteista on kuvissa ryppyisiä, kun ne oli sullottu väkivaloin vetokärriin. Kauhistelijoille tiedoksi, että säästin näitä messuja varten ja myin ahkerasti pois pieneksi jääneitä tamineita messukassaa kartuttaakseni. Nämä messut ovat vain kerran vuodessa ja hankinnoilla mennään pitkälle. Nyt ollaan sitten taas maltillisella linjalla vähän aikaa. Seli seli. Itsellenikin.

Mitä löytöjä te teitte messuilta? Jäikö joku kaivelemaan mieltä?

Tänään olen käyttänyt isoveikan korvan putkituksessa ja lähettänyt pikkuveikan mummon ja vaarin luo pariksi päiväksi. Isäntä lensi varhain aamulla työreissuun muutamaksi päiväksi.

Isoveikan korvaoperaatio ja toipuminen sujui oikein hyvin, eikä pahoinvoinnistakaan tarvinnut kärsiä, sillä antoivat tällä kertaa estolääkettä jo toimenpiteen aikana. Nukutus tapahtui lempeästi maskilla ja selällään olemista huimauksen vuoksi välttävä poika sai nukahtaa kyljelleen. Heräämössä tarjottiin pillimehua ja jätskiä. Hoito tapahtui Mehiläisessä, sillä keskussairaalassa on puolentoista kuukauden jono. Onneksi tuli aikanaan otettua vakuutus lapsille. Tämä on isoveikan toinen putkitus ja ties kuinka mones korvalääkärikäynti, eikä pikkuveikkakaan ole erikoislääkärikäynneiltä välttynyt.

Illalla vietimme isoveikan kanssa kahdenkeskistä leffailtaa ( Ice Age dinosaurukset) ja herkuttelimme rankan sairaalapäivän päätteeksi. Huomenna pidetään vielä vapaapäivä eskarista ja otetaan ihan rauhallisesti kotona. En muista, milloin viimeksi olisin ollut isoveikan kanssa kahden, joten tekee hyvää siltäkin osin. Tai no, ollaanhan me teatterissa käyty, mutta ihan arjessa kotona. Arvattavasti ohjelmassa ainakin avaruuslegoilla leikkimistä :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vahteristonemäntä


9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Taisi olla vaan hyvä, että pää oli ihan pökkyrässä flunssasta messuilla. Mitä siitä olisikaan tullut, jos olisin kiertänyt vielä Papun, Noshin ja monta muuta....

      Poista
  2. Heh :D Meillä on jo hyvän aikaa ollut mustaa käytössä, mutta tummansininen ei ole rantautunut, enkä usko rantautuvankaan poikien vaatekaappeihin! Musta on hirveen kiva väri kun se käy kaikkien kanssa ja oikeestaan korostaa sitä iloisen väristä vaatekappaletta, jos mustan kanssa sellaisen pukee :)

    Hyviä löytöjä olet tehnyt! Mulla jäi kaivelemaan se Metsola, niin kun tiedätkin. Muuten sitten löytyi joitain kivoja juttuja, pitää kai munkin tehdä joku yhteenveto ostoksista :D

    Toivottavasti putkitus nyt auttaa, hyvä että itse operaatio sujui mallikkaasti! Pitäisi kyllä itse kunkin harrastaa noita kahdenkeskisiä tuokioita jokaisen lapsen kanssa, mutta eihän se ihan yksinkertaista ole meidän porukalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onhan meilläkin mustia housuja, mutta mustia paitoja ei ole tähän saakka harrastettu, eikä yleensäkään noin yksinkertaista tyyliä kuin Silverjungle on. Kivaa vaihtelua. Ja voihan mustaa yläosaa tosiaan yhdistää vaikka minkä värisiin housuihin :)

      Metsolan lupaamia syksyn froteeyllätyksiä odotellen...pitäiskö varoiksi laittaa pari kuosivinkkiä? Vaikka se keltainen kaari? ;)

      Kiitos. Ainakin isoveikan kuulo on nyt parempi, kun korva on saatu tyhjäksi. Jatko näyttää, mikä kaikki johtuu korvasta ja mikä taas jostain muusta. Onneksi pääsemme uudelleen neurologille jo tässä kuussa ja tällä hetkellä poika on oireeton.

      Messupostaustasi odotellen ;)

      Poista
  3. Kiva satsi ostoksia kyllä. Meillä on ensi talveksi nuo samat vihreät toppahousut.

    Meilläkin yhä enemmän mustaa, erityisesti housut on käteviä mustina, niin sopii kaikki paidat yhdistettäväksi. Ja pojan värimaailma alkaa olla yhä enemmän riippuvainen hänen (kavereiden) mieltymyksistään. Villervallan osastolla esittelin hänelle tukaani- ja jätskipaitoja ja sanoin, että voi valita jonkun jos tykkää. Ensin innostui turkoosista tukaanipaidasta, mutta sanoikin sitten, ettei se käy, koska linnuissa on vähän vaaleanpunaista. Valitsi sitten turkoosin jätskipaidan. Lisäksi lierihattu turkoosina ja sortsit.

    Metsola oli pettymys, niin kuin oli jo puhe. Samoin Blaa oli mielestäni livenä liian pliisu väritykseltään (ainakin isolle pojalle), vaikka koot riittäisivätkin. Ostin Blaalta kyllä kahdet trikoosortsit vitosen kappalehintaan.

    Reimalta otettiin mustat angry-housut irrotettavilla lahkeilla.

    Vitosella ostin Timelessin froteisen hinausautopaidan.

    Outletin puolella oli ihan pakko hankkia R-collectionin anorakki pitkällä vetoketjulla pojalle. Hintaa oli 20 euroa ja väri ihanan keltainen. Lisäksi otin t-paidan samaiselta osastolta. Takille ei olisi välttämättä ollut tarvetta mutta...

    Lapsi mukana messuilla on siitä kätevä, että voi kysyä mielipidettä. Lisäksi hänet voi kutsua pyörittämään kaikkia onnenpyöriä ja muita. Reiman onnenpyörästä saatiin lasten termospullo. Nyt kun isi oli viihdyttämässä muun aikaa, niin korjasin hyödyt lapsen läsnäolosta talteen ja nautin ostostelusta rauhassa.

    En olekaan vähään aikaan käynyt Reima outletissa, mutta taidan pysyäkin jonkin aikaa poissa houkutusten luota.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ei pitäisi päästää yksin shoppailemaan, varsinkaan messujen tarjonnan äärelle :D

      Ja taas me samistellaan: Vihreät Vinhat molemmilla, aika hauskaa :)

      Toi on kyllä jännä, miten vaaleanpunainen voikin olla kirosana poikien keskuudessa. Ja miten hyvin tuo väri sopisi useimmille suomalaisille.

      Vähän samansuuntainen kokemus tuli mullekin Blaa!:sta ja vielä vahvemmin tosiaan livenä: kuosit ja sävyt sopivat paremmin vähän pienemmille pojille. Kuten meidän vajaa 4 v:lle pikkuveikalle.

      Blaa!:lta lupasivat muuten isompia kokoja ja ymmärsin, että samalla isommille mieleisiä kuoseja syksymmällä. Kiva juttu, kun laatu kuitenkin miellyttää ja olisi kiva jatkaa merkin käyttöä edelleen.

      Meillä oli isoveikalla viime kesänä Reiman irtolahjehousut. Ne ovat erityisen näppärät reissussa ja retkillä, kun aamulla ja illalla kaipaa pitkää lahjetta, mutta päivällä on kiva vilvoitella sorteissa. Pikkuveikalle on jemmannut vastaavat tulevaksi kesäksi. Ihanan hengittävät myöskin.

      Kivoja löytöjä olet tehnyt messuilta :) R-collectionin keltainen anorakki kuulostaa vastustamattomalta! Onneksi en mennyt messujen outlet-puolelle ;)

      Toi on hyvä pointti, että lapsi voi hommata kaikkea kivaa messukrääsää onnenpyöristä sun muista. Vaikka se termos ei kyllä näyttänyt miltään krääsältä. Olisin halunnut itsekin pyöräyttää Reiman onnenpyörää, mutta en kehdannut tunkea jonoon lasten kanssa :D

      Viikon verran voit pysyä poissa Reiman Outletista, mutta 22.4 alkaa Outletin varastontyhjennys, jolloin kyllä sinuna kävisin tsekkaamassa ulosheittohinnat, kun matkakaan ei käy mahdottomaksi. Itse en taida lähteä täältä maalta matkustamaan toistamiseen pääkaupunkiseudulle.

      Poista
    2. Ahaa, että jo viikon päästä olisi mentävä outlettiin. Sinnehän on mulla ihan liian helppo matka, voin jopa pyöräillä kun kevätkelit on.
      -T-

      Poista
  4. Ai ai, hyviä ostoksia olet tehnyt! :)
    Minäkin noita Villervallan canvasshortseja pyörittelin, mutta 140cm oli jo perjantaina loppu joka värissä. Mietin että ehkä 134cm olisi mennyt myös n.134cm pojalle, mutta isompi menisi sitten ensi vuonnakin. ;)
    Samaten noita Miikkarin yogapantseja mietin ja jätin ne kuitenkin sinne, minulla kun on monet H&M:n vastaavat kaapissa.

    Musta on hyvä väri ja juuri koululaisten lemppari etenkin. Tummansininen ei meille ole kaappiin silti eksynyt, eikä taida eksyäkään. Oon aika hyvin pystynyt sen välttämään, vaikka poikia onkin neljä ja isommat jo 15v., 14v ja 11v. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö :) Soudan edestakaisin messuostoksineni jossakin suuren tyytyväisyyden ja huonon omatunnon välimaastossa ja välillä mietin, että voisihan nämäkin rahat säästää vaikka matkusteluun. Mutta lastenvaatekoukussa ollaan...

      Harmi, ettei canvassortseista ollut enää kokoja teille. Mahtoivatko täydentää rekkejä lauantaina, kun ainakin canvashousuista muistan olleen myös kokoa 140, sillä arvoin noiden kahden koon välillä. Sortseista en nyt kyllä muista, oliko 140 vaiko ei.

      Hyvä tietää, että H&M:llä on vastaavia joogapantseja. Enpä ole tiennytkään. Täytyykin tutkia asiaa, kun seuraavan kerran käyn kaupungissa.

      Musta taitaa tosiaan olla must koululaisen vaatekaapissa. Hienosti olet selviytynyt ilman tummansinistä kaikki nämä vuodet poikien kanssa, suorastaan saavutus. Katsotaan, pääsenkö samaan ;)

      Niin ja tosi kiva, että olet taas kommentoimassa :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)