sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Herkulliset grillisienet
Jotkut teistä lukijoista toivoivat ruokapostauksia, kun kyselin blogin synttäreiden aikaan, mistä aiheista haluaisitte lukea. Tässäpä siis pitkästä aikaa ruokapostaus kaikille herkkusuille ja vinkkejä kaipaaville :)

Tähän aikaan vuodesta tulee grillattua ainakin kerran viikossa ja viime vuosina aikuisten suosikiksi ovat meillä nousseet täytetyt herkkusienet. Ne ovat helppoja valmistaa: tarvitaan vain kolme raaka-ainetta sekä coctailtikkuja (hammastikutkin käyvät). Ohjeen alkuperästä en tiedä, mutta eiköhän tämäntapainen herkkusieniresepti löydy aika monesta paikasta. Erilaisilla tuorejuustoilla saa vaihtelua sieniin ja itse olen ihastunut tähän savuiseen barbecuen aromiin.


 Ohje:

Suuria herkkusieniä (itse ostan irtona, niin saan valkata suurimmat)
Pekonia

Creme Bonjour savuinen BBQ tuorejuustoa (tai muuta mieluista tuorejuustoa)
Pekonia
Coctailtikkuja


Kaiva juuresveistä apuna käyttäen sienistä jalat pois niin, että sienen sisään muodostuu kuoppa tuorejuustolle. Täytä kolo tuorejuustolla. Kiedo sienen ympärille 1-2 pekoniviipaletta sienen koosta riippuen siten, että tuorejuusto jää piiloon. Kiinnitä pekoni sienen sivuilta coctailtikuilla (sivuilta siksi, että voit paistaa sienen molemmat puolet grillissä tikkujen häiritsemättä). Grillataan niin kauan, että pekonit ovat kypsiä. Itse tykkään grillata sienet parilan päällä.

Jäjelle jäävät sienten jalat pilkon folion päälle ja lisään joukkoon muutaman tuorejuustonokareen ja suolaa tai pekonisiivun pieneksi silputtuna. Suljetaan tiiviisti. Foliopaketti voi kypsyä grillissä, jos on tilaa, tai sitten sen voi laittaa "jälkilämmölle". Tulee "jalatkin" hyödynnettyä :)

Teen näitä sieniä usein pihvien ja kasvisten kaveriksi grilliateriaa täydentämään. Meidän pojat eivät suostu näitä syömään, mutta ehtivät vrmasti oppia sienten syömisen myöhemminkin. Pihvit ja kala maistuvat onneksi lapsillekin ja kasvikset uppoavat hyvin raakoina. Makkara on myös mieluista grillattavaa.

Tuossa kuvassa oli ruokana lohta, jonka paistoin erikseen pannulla, kun oli niin kylmä ja tuulinen grillaussää, enkä ole vielä kunnolla perehtynyt kalan grillaamiseen. Siinä olisikin seuraava opeteltava asia.

Mikä on teidän suosituin grilliherkku? Oletteko kokeilleet makeita (hedelmiä) grillattavia?

Viikonloppu on kulunut kompostintyhjennyksen ja muiden pihahommien merkeissä. Eilen kävin pyöräilemässä isoveikan kanssa ja saunottiin pitkästä aikaa. Tänään isoveikalla oli uimakoulu ja isäntä lensi taas reissuillensa. Pikkuveikka on vaihteeksi nuhanenäinen.

Ensi viikolla on tiedossa mm. serkkupojan vierailu, poikien parturi ja päiväkodin kevätjuhla. Loppuviikosta isoveikka lähtee elämänsä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle ilman vanhempia, sillä mummo ja vaari ovat luvanneet viedä hänet etelänmatkalle ennen koulun alkua. Jännitystä ilmassa siis! :)

Aurinkoisia grillaussäitä toivotellen,

Vahteristonemäntä3 kommenttia:

 1. Noi on niin hyviä! Tulee vaan harvoin grillattua sieniä, kun mies ei kelpuuta niitä. Meillä mies on aika haka grillaamaan. Viime kesän suosikki oli ribsit. Itse tykkään erilaisista pihveistä eniten kera grillikasvisten. Tomaatit on ihan huippuja, samoin tuore ananas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ribsit on myös meidän herkkua! Isoveikka osaa jo järsiä niitä, täytyy opettaa taito pienemmälle tänä kesänä. Ja tuoretta ananasta on pitänyt kokeilla monta kertaa, kiitos vinkistä :)

   Grillaaminen on siitäkin kivaa, että voi olla ulkona muun perheen kanssa (sen sijaan, että viettäisi aikaa keittiössä) ja kaikki käryt jää pihalle :)

   Poista
 2. Me grillataan oikeastaan kaikki ruoka kesäaikana mökillä/asuntovaunuretkillä kesäaikaan. Lohta on grillattu usein ja ollaan koettu varmimmaksi kääriä se folioon, niin ei kuivu. Noista sienistä mä tykkään jonkin verran, ei suurta herkkuani. Niitä ei tehdä muuta kuin harvoin mummon mökillä vieraillessa. Omalla väellä ei tehdä, koska mies ei syö sieniä (outo).

  -T-

  VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)