torstai 14. toukokuuta 2015

Sadepäivän seikkailijat

Viime päivät ovat olleet sateisia. Tänäänkin on vettä tullut välillä enemmän, välillä vähemmän ja välissä on pilkahdellut aurinkokin. Eikös laulussakin sanota, että "aurinko paistaa, vettä sattaa, taitaa tulla kesä!" Toivottavasti nämä vaihtelevat säät tosiaan lupaavat kesän saapuvan, kyllä sitä kesän lämpöä jo kaivattaisiin!

Pojat ulkoilivat tänään näissä Reimalta testattavaksi saaduissa sadetakeissa (Kupla ja Lampi)  ja saappaissa (Coltan). Hienosti toimivat varusteet edelleen ja pysyivät mukana hurjassa vesipyssytaistelussa. Isoveikka keksi täyttää vesipyssyn syöksytorven vesitipussa. Kai tämäkin kesää enteilee, kun vesipyssyt on otettu esiin?

Kokeiltiin välillä laittaa housunlahkeet saappaan varsien sisään, kun yleensä tulee aina pidettyä lahkeita ulkopuolella. Lahkeensuut pysyvät kieltämättä puhtaampina näin ja saappaan hauska kuosi pääsee paremmin oikeuksiinsa. Lapsen itsensä on kyllä helpompi pukea housunlahje saappaan päälle ja sen vuoksi varmaan tuleekin yleensä pidettyä lahkeet päällä. Kumminpäin teillä puetaan saappaat ja lahkeet?

Pojilla oli päässä itse hankitut Reiman Datoline pipot. Napakasti istuvassa puuvillapipossa on puolivuori ja tuulenpitävät korvalliset. Meidän kokemuksen mukaan suosittelen valitsemaan lapsen päänympärystä suuremman koon tästä pipomallista. Kuvissa isoveikan alle 54 cm päässä on 56 cm pipo.

Kuvissa vilahtaa myös isin viime viikonloppuna pojille rakentama maja, josta tulee varmasti kesäleikkien tukikohta. Minä olisin ehkä toivonut tämän rakennelman hieman syrjäisemmälle paikalle pihaa ja lähemmäs hiekkalaatikkoa, mutta teoriassa olen antanut luvan majaan keittiön ikkunan alle, pääkulkuväylän varteen. Isoveikka tosiaan kävi kysymässä minulta, että saavatko "he" rakentaa majan "tuohon kulmaan" ja minä lupasin.

Miehisestä ajattelusta kovin tietämättömänä kuvittelin paikalle ilmestyvän jonkun hyvin väliaikaisen ja kevyen, muutamasta kepistä koostuvan risumajan kahden pienen pojan toimesta. En osannut aavistaakaan, että isi moottorisahoineen, naulapyssyineen ja aidanrakennuksesta jääneine, kirjavine jämälautoineen oli mukana suunnitelmassa.

Tyytyväisenä urakoin vaatehuoneen siivousta yläkerrassa ja kuuntelin, kuinka miesväki rakentaa ulkona metsänpuolen aitaa. Alakertaan tullessani laudanluja ja vesivanerilla katettu totuus kävi ilmi: eivät ne mitään aitaa rakentaneet. No, nyt ei auta kuin hankkia purkki maastouttavaa vihreää maalia ja ojentaa pojille pensselit käteen.

Vinkki: olethan huomannut, että reimashopissa on season sale - 25 %? Ale jatkuu 17.5. saakka.

Mukavaa helatorstai-iltaa ja aurinkoista pian alkavaa viikonloppua! Toivottavasti saatte pitää huomisen perjantain vapaana :)

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista -bloggariEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)