perjantai 12. kesäkuuta 2015

Verkkarikansaa (+alevinkki)




Tässä ne nyt ovat, ihan julkisestikin: verkkarit. Parhaat pihahousut, vaikka kuinka koitin vastustella ja etsiä tyylikkäämpiä vaihtoehtoja. Edulliset, joustavat, yllättävän kestävät, likaa hylkivät ja hengittävät. Ihan liian kätevät välteltäviksi.

Kuvissa näkyvät verkkarit on hankittu äskettäin Tokmannilta ja hinta 12,90 euroa. Isoveikalla verkkarien koko on 130 cm ja pikkuveikalla 120 cm. Pienemmälle olisi riittänyt 110 cm, kuten kuvista näkyy, mutta onpahan kasvunvaraa. Miinuksena tässä varsin kapealahkeisessa mallissa on vyötärösäädön puuttuminen. Pienemmän verkkarit paljastavat kumarrellessa ristiselän kuin Vilenin Sulolla aikanaan (Tankki Täyteen tv-sarja)!

Ja eihän yksillä pärjää, ei tietenkään. Isoveikalle löysin toiset, kokomustat, uudenveroiset Umbro verkkarit kirpparilta neljällä eurolla ja pienemmälle hankin City-Marketin Jess-merkkiset verkkahousut alle kympillä. Molemmat ovat toimineet hienosti ja pysyvät hyvin päällä ilman vyötärönauhan kiristystäkin, joka housuista kyllä löytyy. Laitan teille kuvia näiden toisten verkkarien ulkonäöstä ja istuvuudesta myöhemmin.

Näillä mennään nyt pihalla ja päiväkodissa. Ollaan me käyty näillä ruokakaupassakin, uskokaa pois. Canvashousuilla ja muilla vastaavilla käydään kaupungilla ja kyläillään. Saa nähdä, saanko pojille jalkaan enää pihafarkkujakaan näiden supermukavien ulkohousujen jälkeen. Yhtään ei ole kuulunut narinaa verkkarien pukemisesta ja ne sujahtavat jalkaan kuin itsestään. Tästä ei varmaan ole enää paluuta...

Poikien takit ovat viime kesäiset Reimatec Noret:it, jotka mahtuvat onneksi edelleen päälle. Pikkuveikalla, jonka pituus on noin 110 cm, 104 cm takin hihamitta alkaa olla niukka, mutta menee tämän kesän. Ohuttakin ohuempaa, pehmeää ja joustavaa kangasta verkkovuorilla, mutta kuitenkin tuulen- ja vedenpitävää. Paras kesätakki ehdottomasti.

Kuvien lenkkarit ovat Reiman konepestävä malli, joiden pesunkestävyys tuli taas tarpeeseen, kun pikkuveikka söi kyläpaikassa vähän liikaa makeaa ja oksensi autossa kotimatkalla. Yllättävän laajalle tuollainen vajaa 4-v onnistuu vatsansisältönsä levittämään. Auton puhdistus ei ollut ihan pikkujuttu huonekaluvaahdon käytöstä huolimatta ja hajunpoistosta ollaan edelleen montaa mieltä.

Veljekset leikkivät kuvissa kuramaton kaistaleella, josta on riittänyt jo yllättävän paljon iloa. Milloin se on kaikkein vaarallisin myrkkykäärme, milloin köydenvedon väline. Hauska huomata, miten turhankin valmiiden lelujen aikakautena lapset keksivät edelleen leikkejä kivillä, kepeillä ja - vaikka kuramaton suikaleella! Mikä on teidän lasten erikoisin leikkiväline?

Olen täällä ihan lomatunnelmissa, vaikka vettä ripottaa ja on niin kylmä, että piti laittaa tänään tulet takkaan. Pojat lähtevät viikonlopuksi isin kanssa mökille talkoisiin ja minä jään kotiin viettämään sitä paljon puhuttua omaa aikaa. Siitä onkin vierähtänyt jo tovi, kun viimeksi oli tällainen mahdollisuus. En ole vielä sen kummemmin suunnitellut, miten kallisarvoisen vapaa-aikani käytän, mutta kyllä se tässä vielä selviää. Yritän olla haalimatta liikaa tekemistä, ettei viikonloppu hujahda ohi ihan huomaamatta. Ihanaa, kun flunssakin on päästänyt otteestaan ja olen nukkunut jo kaksi yötä makeasti. Tervetuloa viikonloppu!

Rentouttavaa viikonloppua myös teille! :) Mitäs meinaatte puuhailla? Meille on luvattu yhden päivän helle lauantaille.

Loppuun vielä alevinkki: ensi maanantaina 15.6. on Jesper Juniorissa kaikki aletuotteet puoleen hintaan klo 9-11. Sekä myymälöissä että verkkokaupassa (Oulun Ideaparkin myymälässä klo 10-12).

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista!-bloggari

7 kommenttia:

  1. Verkkarit on huiput. Niinkuin tiesitkin, meillä myös verkkarit aktiivikäytössä. Yksi hyvä ominaisuus vielä listaasi: kuivuvat nopeasti pesun jälkeen.
    Meillä myös nuo samat lenkkarit. Huomasitko että tänä vuonna niitä on vain sinisiä ja pinkkejä. Höh. No poikanihan on innostunut sinisestä. En kyllä taida uskaltaa alesta jemmata koonkaan puolesta.
    Meillä kyllä ulkohousuna on välillä pehmeät farkut name it ja kappahl tänä kesänä. Mutta ainakaan mökille ei ilman verkkareita lähdetä ja moneen muuhunkin menoon ovat päätyneet. Myös pidemmälle pyöräretkelle viileämmällä kesäsäällä mukavammat kuin vaikka farkut.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä jatkaa. Jotkuthan kutsuu verkkareiksi kolitsihousuja. Minulle verkkarit ovat nimenomaan ne kiiltäväpintaiset tekokuituiset housut. Ihan ne perinteiset verkkarit.
      -T-

      Poista
    2. Todellakin: verkkarit ovat melkein kuivat jo pesukoneesta pois otettaessa ja hetken ulkona heiluttuaan kuivuvat kokonaan. Just ripustin tekokuitukoneellisen ja tuli tämä kommenttisi mieleen.

      Pyöräillessä verkkarit ovat ihan ehdottomat. Ei tosiaan tulisi mieleenkään lähteä farkuissa pyöräretkelle. En lähtisi itse, enkä pukisi lapsellakaan. Joustavaa ja hengittävää olla pitää.

      Meillä mies on kutsunut koko ikänsä collegehousuja verkkareiksi, mutta on oppinut viime vuosina hiljalleen eroon tavasta, sillä pojat korjaavat isiä aina "vääristä" sanavalinnoista ;) Mullekin verkkarit ovat nimenomaan liukas- ja kiiltäväpintaiset polyesterpöksyt.

      En ymmärrä, miksi Reima on mennyt vaihtamaan toimivien yleislenkkarien värin mustasta siniseksi. Onko sininen trendiväri tämän kesän lasten kengissä? Muillakin merkeillä näkyy nyt sinistä. Meille ei jemmata sinisiä lenkkareita, eikä kyllä varmaan muunkaan värisiä, kun tuota poikien jalankasvua on nykyisin ihan mahdoton ennustaa. Isoveikalle on jemmassa yhdet lenkkarit seuraavaa kokoa, mutta pienemmälle ostetaan jatkossa tarpeen mukaan,

      Poista
  2. Haha! Taisin saada omasta lapsuudesta jonkun trauman verkkareista :D Mutta ovathan ne supermukavat.

    Täällä valmistaudutaan sukulaistytön rippijuhliin. Hohhoijakkaa. Oliskohan pitänyt alkaa miettiä vähän aikaisemmin, että mitä laitan päälleni. Kaapissa ei ole mitään juhlavaa itselle, enkä valitettavasti mahdu tytön mekkoihin :D No, juhlien jälkeen mennäänkin mökille rötväämään loppupäiväksi. Jos vaikka pukis jalkaan verkkarit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkkaritrauma kuulostaa pelottavalle ;) Kerro lisää!

      Juhliin pukeutuminen on myös minun mielestäni hieman stressaavaa. Harvoin tulee ajoissa tarkistettua, onko sopivaa päällepantavaa ja sitten viime hetken paniikissa koittaa kehitellä jotain asukokonaisuutta. Omistan verrattain vähän juhlavaatteiksi luokiteltavia vaatekappaleita ja osa on kummasti kutistunut kaapissa viime vuosina...

      Toivottavasti keksit itsellesi päällepantavaa ja teillä oli mukavat rippijuhlat. Onneksi pääsit loppupäiväksi mökille rentoutumaan!

      Poista
  3. Meillä on isommalla nyt yhdet verkkarit. Sai ne viime kesänä ja oli silloin kovassa suosiossa. Nyt on jäänyt vähemmälle, mutta laittaa aina välillä. Kotona niitä käytetään, mutta jos tiedetään että on menoa niin laitetaan jotain muuta. Itse yleensä valitsee kaapista slimmifarkut tai Nova Starin farkut nykyään. Tuntuu, että kaikki malli imetään nyt aikuisista (vaihteeksi) vaatetuksen suhteen ja koska iskä käyttää verkkareita ja collareita kotona niin eihän niitä nyt voi muualle poikakaan laittaa ;) vaikka olis vain auton kyydissä niin ettei kukaan näe :D

    Yks verkkareiden miinuspuoli mihin kannattaa kiinnittää huomiota kirpparilta ostaessa (tai sotkuisissa hommissa). Niihin tarttuu hajut, hyi kuvotus! Siis esimerkiksi homeen haju ja kaikki jos ulkovarastossa on säilytetty, se on jotain hirveää ja ei lähde oikein millään keinokuidusta pois :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti tuo hajun tarttuminen verkkarikankaaseen. En ole tiennytkään. Täytyykin tarkkailla tilannetta. Pikkuveikka leikki mökillä kalanperkuujätteiden kanssa viikonloppuna ja koko poika haiskahti - huh sentään! Kaikki pyykkiin ja pitkä ulkona kuivatus, toivottavasti riittää.

      Kirpparivaatteissa mulla on itseasiassa aina ongelmana se tolkuton huuhteluaineen tuoksu, jota pesen ja tuuletan pois päiväkausia. Itse kun en hajusteista välitä ollenkaan.

      Ihana tuo, miten pojat matkivat isäänsä kaikessa. Meillä ihan sama. Tosi pienestä jo hahmottavat, että mieheen heidän tulee samaistua. Pikku-äijät :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)