keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Mustaakin mustempaa ja ommeltu tiikeri
Koulua oli käyty tasan yksi päivä, kun isoveikka ilmoitti, että pitää saada päälle se musta tiikeriaiheinen t-paita. Ei mitään pikkuvauvojen värikkäitä pallopaitoja kuulemma. Huokasin mielessäni: nytkö se jo alkaa? Hänen vaatelipastossaan on muuten tasan yksi musta t-paita. Vai pitäisikö kirjoittaa oli.

Koulunkäynnin muututtua viime aikoina arkisemmaksi, on isoveikan päälle onneksi kelvannut jälleen kirkkaammatkin sävyt, mutta jotain on selvästi muuttunut. Ainakin oma tahto päälle puettavien vaatteiden suhteen on vahvistunut. Ja tottakai pukeutumisessa katsotaan mallia isompien koululaisten vaatetuksesta, sen huomaa. Yllätyin, kun tällä viikolla piti saada jalkaan verkkarit (mustat tietysti) äidin suosimien farkkujen ja canvashousujen sijaan. Hmm, ovatko verkkarit muuten kouluhousut?

Kysyin isoveikalta, millaisen hupparin hän haluaisi, kun uudelle hupparille oli tarvetta. Kuulemma oranssi tiikerihuppari olisi cool. Nimenomaan oranssi. Ja siinä pitäisi olla tiikerin kuva. Kirkkaasta väritoiveesta iloisena etsin aivan mielelläni toivehupparia niin netistä kuin kivijalkakaupoistakin. Tuloksetta. Ylipäätään oranssin hupparin löytäminen koossa 134/140 (ja alle 60 euron hinnalla) tuntuu mahdottomalta. Pari vuotta sitten pojalla oli Lindexin oranssi tiikerihuppari ja se oli pitkään lempivaate.

Sattumalta bongasin Tokmannilla vaatteisiin silitettäviä/ommeltavia kuvia (jotka ilmeisesti toimivat myös paikkoina). Joukossa murahteli hiipiviä tiikeri. Mikä löytö! Nyt saisin pojalle ainakin tiikerihupparin, vaikkei sitä toivottua oranssia löytynytkään. Kuva vakuutti isoveikankin. Jokin minussa muistutti, että kaikkeen minäkin ryhdyn, mutta ääh - ihan hauska "askarrella" välillä.

Haeskellessani eilen kaupungilla yksiväristä hupparia tiikerikuvan taustaksi, tutkin H&M:n, Lindexin, Kappahlin, Po.p:in ja Stadiumin valikoimat. Kovin oli musta-sini-harmaavoittoista poikien tarjonta. Pienten puolella oli H&M:llä upea oranssi huppari, mutta sitä ei löytynyt koossa 134/140. Urheilukauppa myi kyllä oranssia fleecetakkia, mutta ei hupparia. Päädyin harmaaseen Lindexin huppariin, joka on todella pahmoinen sekä sisältä että ulkoa ja luomupuuvillaa (muttei silti pahan hintainen). Iltapuhteina ompelin tiikerin raidoistaan kiinni hupparin rintaan pikkiriikkisin mustin pistoin. En luottanut sen pysymiseen silitettynä. Minusta do-it-yourself-tiikerihupparista tuli oikein hieno ja poika oli samaa mieltä (vaikkei erityisesti tykkääkään hupparin harmaasta väristä).

Mutta maailman paras huppari oli tietysti eilen Cittarin 40 % alerekistä löytämäni "isojen poikien huppariksi" suu leveässä hymyssä ja silmät säihkyen nimetty musta Puma, joka piti saada heti tänään kouluun kera Anttilan alekorista löytyneen niin ikään mustan, suoralippaisen (tämä on kuulemma tärkeää!) lippiksen (2,5 eur).

Alennettunakin tuolla merkkihupparilla on vielä hintaa; toivottavasti pysyy ehjänä ja tallessa. Meillä ei ole aikaisemmin ollut näitä, joten mielenkiinnolla odotan, kohtaavatkoko hinta ja laatu tässä tapauksessa. Ainakin neulos vaikuttaa laadukkaalle, vetoketju kulkee jouhevasti ja yksityiskohdat ovat viimeisteltyjä. Taidan hieman selitellä itselleni, huomaan...

Onko teidän lapsilla vaatemieltymykset muuttuneet koulunalun myötä? Ovatko hupparit pop ja jos niin millaiset? Entä millaisella varustuksella pienet koululaiset lähtevät viileneviin aamuihin?

Keveää keskiviikkoiltaa,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

6 kommenttia:

 1. Meinasin just sanoa, et H&M:llä oli oransseja huppareita mutten tosiaan ajatellut et koot loppuu niin aikaisin - harmi. Noi Puman vaatteet on tosi laadukkaita. Mulla ja miehellä on käytössä ja itseasiassa nytkin Puman huppari päällä minkä yli vuosi sitten CM alesta löysin :) Ihan säilyy kuin uusina! Mulla on joku t-paitakin lasten puolelta mitä kotona käytän :D Se on veljen vanha ja oikeesti sillä jo monta vuotta ikää mut se näyttää kyl ihan uudelle :) Hyvä sijoitus siis!

  Meillä poika ei tykkää kaikistellen huppareista vaan svetareista. Hupparit on kesällä in. Nyt on aamuisin ulkoiltu pakkasen jälkeen ihan jopa fleece´+kuorivaatteet yhdistelmällä! Törkeen kylmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Pumat ovat säilyneet hyvinä käytössä. Ilmeisesti siis kannatti siis sijoittaa tuohon samantien lempihuppariksi leimattuun vaatteeseen :)

   Teillä onkin siellä jo talven tuntua! Tuntuu ihan uskomattomalta, kun täällä vielä ulkoillaan hupparilla ja jopa pelkällä pitkähihaisella trikoopaidalla. Isoveikka oli vielä eilen sortseilla pihalla, mutta tänään on ollut viileämpää.

   Poista
 2. Meillä ekaluokkalainen pukee edelleen mielellään mitä eteen annetaankin, yleensä jotain värikästä. Mitä olen havainnoinut, niin hyvin yleisesti lapsilla on koulussä päällään verkkarit tai colleget, tytöillä leggareita. Meillä hupparit on käytössä enimmäkseen kesällä takin korvikkeena, muuten käytetään vähemmän (kun se huppu on sitten kyttyränä selässä takin alla tms kun lapsi itse pukee), mutta joskus toki jos on oikein kylmä, niin kerrospukeutuen. Nyt kun on ilmat viilenneet, niin koululaisellekin ulkovaatteet sisävaatteiden päälle. Paljon kyllä näkee edelleen lapsia koulussa ilman ulkovaatteita, hrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut. Minäkin valitsisin vielä mielelläni ekaluokkalaiseni vaatteet, mutta siitä tulee vain taistelu.

   Meillä tuli tänään sanomista jopa turkooseista Silverjungen tähtihousuista...Sinänsä pitäisi olla iloinen, että poika on ymmärtänyt, ettei sininen ole hänen värinsä, mutta kyllä noita huippualesta löytyneitä housuja voisi silti käyttää. Ja onhan turkoosi _ihan_eri_asia kuin sininen. Samanlaiset vihreät housut on olleet käytössä messuilta saakka ja ne sentään kelpaavat. Minulle sitten lueteltiin kelvolliset värit, jotka ovat tällä hetkellä musta, harmaa, vihreä ja oranssi. Hmph.

   Tuo on kyllä totta, että hupparin huppu on hankala takin alla. Mutta siitäkin meillä selvittiin jättämällä se takki pukematta välitunnille ja kotiin lähtiessä. Niin kätevää. Perjantaina hain sitten pojan koulun pihalta saakka, että sain naulakkoon "unohtuneet" takit viikonlopuksi kotiin.

   Haistelen, että täällä on siirrytty suoraan 6-vuotiaan uhmasta murkkuikään...

   Poista
 3. Meillä menee päälle, mitä äiti on valinnut. Kaupassa sanoo kyllä mielipiteensä ostoksista. Mutta värit, kuvat ja muu käy. Ei ole tullut uudenlaisia vaatimuksia koulun alettua.

  Meillä on ollut vielä niin lämmintä, että farkut/verkkarit, t-paita ja huppari on ollut hyvä. Sadepäivinä vedenpitävä ulkoiluasu sisävaatteiden päälle. Ja lippis saa olla mikä vaan. Nyt on käyttänyt sitä huomiokeltaista vakuutusyhtiö If:in lahjoittamaa "keltanokka liikenteessä"- lippistä.

  Kun en saanut alesta testattavaksi Remu vk-housuja, hain tänään Reiman vk-housut alesta. mallia Spurtti.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, noinhan sen pitäisi ollakin. Meillä tätä oman vaatemaun ilmentymää oli havaittavissa jo 2-vuotiaana ja eskarikeväänä tietoisuus valinnoista selvästi lisääntyi, mutta koulunalku on selvästi muuttanut mieltymyksiä. Onneksi oranssi kuitenkin kelpaa edelleen :)

   Täälläkin on vielä lämmintä: vasta yhtenä aamuna on laitettu välikausitakki (jotka koetaan jotenkin ahdistaviksi). Hupparilla pärjää ja monesti ilman sitäkin. Eilen meidän lämminverikkö ulkoili kotipihassa vielä sortseilla.

   IF:in keltainen huomiolippis on tykätty hattu meilläkin ja sen saaminen koulusta oli iso juttu.

   Kiva, että löysit vk-housut. Spurtin malli on muistaakseni tosi kiva. Hyvin samantyyppinen kuin Vahva. Varmasti hyvä ostos.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)