perjantai 8. tammikuuta 2016

Vuodenvaihteen alehankintoja: liskoja, luistimia ja lämmikettä





Vaikka alennusmyynnit eivät enää nykyisin ajoitukaan pelkästään jouluun ja juhannukseen, vaan edullisempia ostoksia voi tehdä melkein pitkin vuotta (ainakin pienemmillä aleprosenteilla), tulee nämä isommat sesonkialet edelleen hyödynnettyä. Ja hankintoja tietysti mielellään ajoittaa alennusmyyntiaikaan.

Joulun alla alkaneesta alesta hankin kokoon 122/128 vänähtäneelle pikkuveikalle luotettavia me&i paitoja, kun mukavalla 40 % alella sain. Tällä kertaa liskoteemaa keltaisella ja mustalla pohjalla. Siniseen kaulukseen olen näköjään siedättynyt. Harmi, ettei housuja (kokoja) ollut jäänyt aleen. Housuja olen muuten päivittänyt pidemmiksi ihan sittarin rekistä alle kympillä ja laatu on yllättävän hyvä.

Isoveikan talvikumpparien tarvetta ja merkkiä olen pähkinyt pitkin syksyä ja juuri ennen näiden tulipalopakkasten alkamista ehdin tehdä tilauksen Sportamoreen, josta sain parhaan alennuksen. Päädyin sitten viimein näihin varmaan vuosia harkitsemiini Vikingin Thermoihin, joita moni on kehunut. Pojan sovittaessa uusia saappaitaan sain samantien huomata tehneeni nappiratkaisun: saapas sujahtaa jalkaan vaivatta. Näissä ei ole myösnkään mitään häiritseviä varrren kiristyshärpäkkeitä. Voi sanoa, että yllätyin, miten helposti nämä muotoillut saappaat menevät tukevampaankin jalkaan. Lesti ei olekaan niin kapoinen kuin Vikingin goreissa, eikä saapas ole niin ahdas nilkasta kuin Crocs. Yksi tärkeimpiä kumpparien ominaisuuksia on keveys, joka ei ole ollenkaan itsestäänselvää ja näissä Vikingin Thermoissa on onnistuttu siinäkin, vaikka niissä onkin lämmin vuori. Käyttökokemuksia odotellen.

Muistattekin varmaan, että meillä meni isoveikan luistimet hätähankintaan, kun koululta tuli pikaviestiä luistelun alkamisesta. Siinä sitten piti arpoa, että mistä saisi kätevimmin ja edullisimmin hankittua luistimet reilussa vuorokaudessa. Päädyin Intersportiin, josta hankimme 30 % alessa olevat CCM:n perusluistimet ilman miljoonassa kaupassa kiertelyä ja  alle neljällä kympillä. Vinkkinä vaaan, että Prismasta olisi kuulemma saanut vielä halvemmalla (merkistä en tosin tiedä).

Arvaatkaas muuten, mikä on ekaluokkalaisen luistimen koko? 36! Numeroa pienempikin olisi mennyt, mutta rotevajalkaiselle kaverille valittiin reilun kokoinen luistin ajatuksella, että menisi kaksi talvea. Pitkään pituutta venyttänyt poika on nyt aloittanut maata pitkin-kasvuvaiheen, sillä viime talven luistimet olivat kokoa 33,5 ja ne olivat tuolloin reilut...

Pakkasen paukkuessa lähempänä kolmea- kuin kahtakymmentä olemme vaihtaneet sisähousutkin collegesta fleeceen. Ja huomanneet, että niitä on kaapissa vain yhdet per poika. Lisäksi mieleni teki ihan villaa. Aikani surffailtuani ja vertailtuani päädyin Po.p:in, josta saa nyt 30 % alen. Kävin hakemassa pojille villahousut ja fleecehousut Po.p:in livekaupasta, että saan lämpöpöksyt samantien käyttöön. Meillä on hyvä kokemus Po.p:in välikerroksen merinovillahousuista edelliseltä talvelta: herkkäihoinen isoveikka valitsi villahousut jalkaansa mielummin kuin colleget ja se on paljon. Raaskisinkohan hankkia itsellenikin? Onko aikuisille muita kuin Ruskovillan villahousuja?

On meille tietysti Reimaakin hommattu alesta, mutta niitä en ole muistanut kuvata. Pikkuveikka sai sammaleenvihreän, kevyesti topatun Vacalis haalarin ja punaisen Lumula pipon. Isoveikan venyneeseen jalkaan hankin kevääksi uudet Wetterit. Reimashopissa on muuten nyt 40 % ale osassa tuotteita.

Oletteko tehneet alelöytöjä? Mitä on kyttäyslistalla? Oletteko tarenneet ulkoilla näillä pakkasilla? Miten itse pukeudut paukkupakkasille?

Mukavaa viikonloppua toivotellen,

Vahteristonemäntä, joka lähtee laittamaan lisää puita hellaan...

7 kommenttia:

  1. Oi nuo liskopaidat näyttää hienoilta. Voisin harkita koululaiselle. En ole edes katsonut me&I:n aleja.

    Meillä on tänä talvena Reiman talvikumpparit ja olen ihmetellyt niiden varren kiristyssysteemien tarkoitusta. Minusta ne vain haittaavat, kun ne narut ja muovinen pallukka on vain tiellä. Ja ne on jotenkin niin, että menevät helposti jalkaa vasten painamaan. Taidan ottaa irti kokonaan, kun niitä seuraavan kerran tarvitaan. Olikohan meillä viime talvena Nokian talvisaappaat ja niissäkin oli joku vastaava kiristys, mutta se oli erilainen, ei haitannut. Mutta ilman on toki parempi.

    Minä olen hankkinut useammat kolitsihousut viime aikoina Name Itistä. Ostan niitä perushousuja, jotka maksaa 12,95. Niissä on nappi-kuminauhasäätö vyötäröllä, joten pysyvät päällä. Niistä on tullut luottohousumme. Halvat ja hyvät ja aina löytyy mustana. Tokmannilta ostin myös niiden omaa merkkiä olevat peruskollarit hintaan 4,95, mutta se vyötärö on niissä tuttuun tapaan löysä. Kangas sen sijaan tuntuu hyvältä ja on pysynyt hyvänä käytössä ja pesussa.

    Aikuisille on muitakin villahousuja kuin Ruskovilla. Kannattaa katsoa Prismasta. Valikoima vaihtelee myymälöittäin, mutta ainakin meidän lähimmässä Prismassa on hyvä valikoima merinovillasarjaa North Outdoor, joka sisältää paitoja, housuja, sukkia ja pipoja ainakin. Ovat todella edullisia verrattuna merinovillaan yleensä. Olen ostanut niitä sukkia ja ovat ihan huippuja. Sitten on tietysti ureheilukaupat.

    Olen pari paitaa pojalle tilannut Silverjunglen alesta. Muuten alehankinnat on tähän saakka olleet itselleni: Tunika Silverjunglesta, vedenpitävät kuorihousut Top Sportista ja huppari Aleksi 13:sta. Mutta ennenkin olen tehnyt pojan toppavaatehankinnat seuraavalle talvelle vasta maalis-huhtikuun viimeisistä aleista. Saa nähdä, miten tänä vuonna.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvikumpparien kiristyssysteemejä en ole minäkään ymmärtänyt ja mainittakoon vielä, että toinen lapsi on rotevasäärinen ja toinen hoikkasäärinen sironilkka. Meillä ei ole ollut tarvetta säätää kumpparien varsia kertaakaan; lahjekin tulee sitäpaitsi aina varren päälle. Kaikenlaiset pampulat menee herkästi saappaan varren sisään ja painaa nilkkaa leikkiessä.

      Monien suosimat Name it collarit on ollut mullakin aikeissa kokeilla, mutta niitä ei ole tullut jostain syystä netissä vastaan. Mistä niitä ostetaan?!

      Ja meillä pysyvät marketticollaritkin jalassa ilman nauhojen solmimista, joten eipä hätää. Ja kuten sanoit, kankaan laatu on kovasti kehittynyt noissa halvimmissakin collegeissa. Vaikka istuuhan esimerkiksi me&i ja Metsola collegehousut ihan toisella lailla nätisti lapsen päällä.

      Kiitos vinkistä, täytyykin tsekata Prisman villatuotteet. Merinotuubi sieltä kerran ohikulkiessa jo tarttuikin mukaan. Niin ihana ja maksoi tosiaan kympin! Jospa samaa sarjaa löytyisi niitä villahousujakin.

      Kattelin itsekin Silverin alea, kun aiheesta mainitsit ja harmittelin, että ei tainnut riittää housuja alesta teillekään. Onneksi sait kuitenkin paitoja. Ja itsellesi myös kivoja juttuja :) Toppahankinnat kannattaa tosiaan tehdä hieman myöhemmin, jos toivoo isompia aleprosentteja. Minä taidan jättää kerrankin toppaostokset seuraavaan syksyyn/talveen. Sitäpaitsi isoveikalla menee erittäin todennäköisesti nämä tämän talven tamineet vielä toisenkin talven. Ensimmäinen kerta! :)

      Poista
    2. Mä ostan Name It-collarit Jumbon Name It myymälästä. En tiedä onko niitä perushousuja muualla kuin heidän omissa liikkeissä.
      -T-

      Poista
  2. Härreguud - sun ekaluokkalaisella on samankokoinen jalka kun mulla :D Meillä ei ole vitosluokkalainenkaan vielä saanut mua kiinni, saatikka nyt ekaluokkalainen :D Hyvä muuten kun "muistutit" olin jo unohtanut että perjantaina tuli viestiä luistelusta (eí tarttis jatkua äitin häröilyn..)!! Pitää kaivella luistimnet esille.

    Mä tilasin kasan just noita T:n mainitsemia Name It collareita puoleen hintaan (vinkkasin facessa T!). Name Itin villaa olen koittanut jälestää alesta, mutta ei tulosta - livekaupassa eivät olleet edes alennettu :/ Itellenikin haluaisin lisää villajuttuja, viluinen kun olen. Sitten tilasin Kavatin nahkasaappaita Elloksen alesta kasan.
    Untuvatakkia olisin vailla, sellaista parkaa itselleni. Fjälräveniä yritin alesta jälestää, mutta ei löytynyt kokoa. Vähän se on kyllä sellainen pötkylä, joten Canada goose on alkanut kuumottaa... ne vaan ei ole koskaan alessa :/ Mutta tällaiselle viluiselle henkilölle olis vaan aika kiva sellainen oikeasti lämmin takki. Mulla on Ticketin untuvatakki, mutta se on liian iso kyllä mulle, eikä ole tekninen, mikä esim. lasketellessa kylmällä olisi hyvä (plus on vain kaksi taskua, jotka ei just rinteessä riitä mihinkään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta viserrä! Ollaanhan me koko perhe isokokoisia, mutta että mun isomman vauvan jalka on jo 35! Pikkuveikallakin (4 v) kengänkoko on jo 30. Jännä nähdä, miten isoja miehiä näistä oikein kasvaakaan!

      Niin, mistä niitä Name itin housuja sitten tilataan netistä? Jotenkin on mennyt multa ihan ohi ja kun olen joskus jonkun puodin löytänyt, siellä oli kaikkea muuta kuin sitä peruscollegea.

      Untuvatakki kuulostaa ihanalta ja sulle vähintääkin tarpeelliselta. Toivottavasti löydät alesta etsimäsi. Se on niin ärsyttävää, kun se mitä just haluaisit, ei tietenkään ole alessa...

      Poista
    2. Joo, en minäkään tiedä mistä niitä peruscollareita netistä saa. Kerro Miima.
      -T-

      Poista
  3. Löysinhän minä fb:stä tuon Miiman vinkin nyt, mutta ei ollu juuri meidän kokoa enää. No nuo housut ei oo kalliita normihinnallakaan onneksi.
    -T-

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)