maanantai 26. elokuuta 2013

Lasten oma kirjakerho satukirjasto (buzzaus)

 
 

Olen ryhtynyt buzzadoriksi* ja sain ensimmäiseksi kampanjakseni "Lasten oma kirjakerho satukirjasto", joka on i Padilla katseltava ja kuunneltava, 0-6 vuotiaille lapsille tarkoitettu digitaalinen satukirjasto. Kirjastossa on nyt alkuvaiheessa noin 80 kirjaa ja niitä tulee koko ajan lisää. Puolet kirjoista on itse luettavia ja puolessa on kertojan ääni mukana. Kirjakerho lupaa lisätä uutta katseltavaa joka toinen viikko. Valikoimissa tulee olemaan noin 100 kirjaa ja valikoima päivittyy jatkuvasti.

Ohjelma ladataan Padille App Storesta.

Lisää tietoa satukirjastosta: http://satukirjasto.lastenomakirjakerho.fi/

Perheemme miesväki kokeili satukirjastoa tässä eräänä iltana. Käyttöliittymä oli ensi kokemuksena aikuisen mielestä hieman vaikeakäyttöinen ja epävakaa. Ensimmäisellä latauskerralla järjestelmä näytti lataavan kirjat, mutta ne olivatkin tyhjiä tai kuului pelkkä ääni. Sitä en sitten osaa sanoa, että oliko systeemi vaan niin hidas. Joka tapauksessa alku ei ollu lupaava, mutta kyllä se siitä sitten lähti rullaamaan :)

Satukirjaston linkkien nimeäminen oli osin harhaan johtavaa. Samalla tasolla kirjojen kanssa oli pelkkiä kirjojen hahmojen esittelyjä, joiden voisi kuvitella olevan omia kirjojaan/tarinoitaan (esim. Cars > Martti). Sinänsä ihan mukavaa, että lisämateriaalia löytyy: pelejä ja hahmoesittelyjä, mutta ne olisi syytä sijoittaa hieman toisin, että varsinaiset kirjat ja lisämateriaali erottuvat toisistaan.

Lapset olivat luonnollisesti aivan innoissaan uudenlaisesta ajanvietteestä, josta oli vaikea sanoa, oliko se kirja, filmi vai mikä! Isoveikka (pian 5 v) oli pian tilanteen tasalla ja näppäili sivunkääntönappulaa sujuvasti aina merkkiäänen soidessa. Lupaus "lapsen käsiin turvallinen ja sopivan helppokäyttöinen sovellus" toteutuu ainakin i Padia jonkin verran käyttäneen 5-vuotiaan kanssa.

Veljekset katselivat ensimmäiseksi Aku Ankka-aiheisen tarinan, jonka isoveikka valitsi. Pikkuveikka, 2 v, ei jaksanut kovin kauaa keskittyä tähän huviin, mutta ei hän jaksa oikein vielä keskittyä pidempiin normikirjoihinkaan. Kirjan sivun kääntyminen oli animoitu hauskasti näkyväksi, joten kyllä tuossa jollain lailla tunsi katselevansa "kirjaa" :)

Tuttuja Disneyhahmoja ja valmiiksi luettuja satuja - hyvä vaihtoehto filmien/tv:n tuijottamiselle eikö? ;)

Palaan asiaan, kunhan saamme lisää käyttökokemusta tästä uudesta tuotteesta! :)

t. Vahteristonemäntä

*)Mitä buzzadorina olo oikein tarkoittaa?

"Buzzadorina sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan ja kertomaan, mitä pidät erilaisista tuotteista ja palveluista. Kun pääset kokeilemaan tuotteita ja palveluita sinun tarvitsee vain kertoa niistä ystävillesi, joko kasvotusten tai sosiaalisen median välityksellä sekä raportoida kokemuksesi tämän jälkeen meille. Buzzadorina toimiminen on sinulle ilmaista ja vie sinut ja ystäväsi moniin jännittäviin kohtaamisiin uusien tuotteiden ja palveluiden parissa." (
http://www.buzzador.com/fi/page/paeaese-ensimmaeisenae-kokeilemaan-tuotteita-ja-palveluita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)