perjantai 1. marraskuuta 2013

Po.p:n muuttoalessa

 


Enhän minä muistanut kuuluisaksi käyneenä sirkuspäivänä, että olisi aamulla pitänyt tehdä jotain ihan muuta kuin singahtaa kirpparille. Olisi ne raidat kelvanneet meillekin, mutta olkoon - eivät olleet "pakko saada"-juttu kuitenkaan.

Iltapäivällä paikallisen kauppakeskuksen Po.p:n liikkeeseen rukkasostoksille mennessä tajusin, että nyt on jotain outoa tekeillä. Kauppa oli jotakuinkin tyhjä, muutamissa rekeissä roikkui harvakseltaan haalareita ja sisävaatteet oli mätetty surutta pahvilaatikoihin. Mitä ihmettä?!

Liike oli muuttamassa 50 metrin päähän kauppakeskuksen sisällä. Muuttoale oli ollut voimassa jo useamman päivän, eikä minua, kanta-asiakaskortin omaavaa henkilöä, oltu informoitu mitenkään tästä tapauksesta. Pöh. Kannattaisi lukea joskus paikallislehteä, eikä aina vain roikkua netissä.

Siellä tyhjenevässä liikehuoneistossa kaivelin muiden mammojen kanssa pylly pystyssä ja posket punoittaen pahvilaatikoiden aarteita. Kaikki puoleen hintaan! Eihän sieltä punaisia rukkasia tietenkään saanut, sellaisia farkkukuosisia, kolmisormisia olisi kyllä ollut. Mutta kun piti olla ne punaiset mustan haalarin piristykseksi, Reiman Anders-pipon kumppaniksi. Tietenkin.


Villahousut! Todellakin. Vihreät villahousut isoveikalle. 100% merinovillaa. Katsotaan, saanko herkkäihoisen pojan pukemaan ne päälleen ja käyttämäänkin vielä. Nämä vaikuttavat kyllä varsin laadukkailta ja kuten alemmasta kuvasta näkyy, sisäpuoli on tuollaista jännää neulosta, joten ei varmaan kutita niin herkästi. Toivon.

Viime aikoina olen lukenut kokemuksia villan erinomaisuudesta useasta lähteestä ja jotenkin pelkät fleecet alkoivat tuntua riman alitukselle. Pikkuveikalle on kirppislöytövillahaalari, joten pitihän isoveikankin jotain villaista saada. Ja nämä, kuten nuo oranssit sormikkaatkin, sain puoleen hintaan! :)

Ai enkö muka löytänyt yhtään sisävaatetta? En ollut parhaimmassa metsästysvireessä niskajumin luoman päänsäryn vuoksi, joten suoritus ei ollut tällä kertaa ihan täydellinen ;) Ja koirapaidan ohjeen mukaisesta pesusta aiheutuneen muodonmuutoksen myötä en ole juuri nyt kovin innostunut uusiin Po.p:n trikookokeiluihin. Paita siis lyheni ja leveni.

 
 
Punaiset rukkaset piti hakea uudesta Po.p:n puodista popcornintuoksun keskeltä. Sirkusbileistä oli jäljellä iltapäivällä enää tuo tuoksu ja myyjien väsähtäneet kasvot, joten kai siellä oli aikamoinen ohjelmanumero aamulla pyörinyt.

Rukkaset ovat meidän ekat Po.p:n ulkovaatepuolelta (sitä vihreää, 128 cm kirppishaalaria ei vielä ole otettu käyttöön). Väri on hyvä, heijastin näkyvä (jopa liiankin hallitseva). Ei kiristystarraa: toisaalta hyvä ja toisaalta huono asia. Käyttö kertonee kumpaa. Malli on hieman vauvamainen, kun olen tottunut Reimatec rukkasiin.
 
Koko on varsin reilu, joten otin pian viisivuotiaalle kohtuullisen rotevakouraiselle pojalle koon 4-6 v, sillä seuraava koko näytti jättisuurelle. Rukkanen on yllättävän ohut, mutta sehän ei tunnetusti kerro koko totuutta lämpimyydestä. Mielenkiinnolla odotan talvikokemuksia tämän uuden tuttavuuden parissa! :)

Kokemuksia Po.p:n rukkasista tai villatuotteista?
Oikein rentouttavaa viikonloppua!

Vahteristonemäntä

8 kommenttia:

  1. Viime talvena meillä oli eka kerran noita Popin villajuttuja ja rrrrrrrrrakastuin! Aivan loistavia. En tiedä, mitä tehtiin ennen niitä. :)

    Harmillinen tuo paitaepisodi. :( Meille on aina sattunut tosi hyvälaatuisia pop-vaateita, vaikka niitä on aikamoisen paljon, joten mä edelleen elelen siinä uskossa, että laatu on niissä parasta mahdollista. Toivottavasti saan jatkaa tässä uskossa vielä pitkään. :)

    Mielenkiinnolla odotan rukkaskokemuksia! Sellaisia meillä ei popilta ole vielä ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen Po.p:n villavaatteisiin.

      Koirapaidan trikoo on aivan erilaista kuin vaikkapa ne raitavaatteet, joten kai se laatu vaihtelee. Olen kuullut muiltakin pieniä pettymyksiä koirapaitaan. Kuosi on upea ja värit hienot, mutta muoto ei ole säilynyt toivotusti.

      Rukkaskelejä odotellessa :)

      Poista
    2. Sama kokemus popista: osa trikoopaidoista lyhenee ja levenee pesuissa. Mutta olen ehkä oppinut jo ostaessa tunnistamaan ne, missä voisi olla tämä "vika". ;) Meidän sirkusraidat tuli tällä viikolla ja niissä vaikuttaa kyllä olevan hyvä laatu!

      Poista
    3. Muistelinkin, että sulla oli samaa kokemusta.

      Meillä oli kirpparilta ostettu raitapaita isoveikalla aikanaan ja se oli ihan eri laatua kuin nämä venyvät koirat.

      Kiva, että sirkusraidat vaikuttavat laadukkaille! :)

      Poista
  2. Oo mikä villalöytö! Mä tarttisin tehdä kans jotain villalöytöjä 5veelle :D Ja punaiset hanskat löytyi, hyvä! Meillä on ollut punaiset vk-hanskat Po.pilta ja ne on kyllä olleet hyvät (tosin niissä oli joku juttu, ne ei olleet teipatut tjtn, joten ei ihan tuntikausien uittohanskat, mutta ei ne kunnolla läpi ole kastuneet käytössä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö :) Villaa saa harvoin hyvällä alella, korkeintaan hajakokoja. Onnea etsintään!

      Mielenkiintoista. Katsotaan, onko nämä talvirukkaset sopivat uittohommiin. Mulla on kyllä vähän sellainen kokemus teipatuistakin hanskoista ja jopa kurahanskoista, että ei ne täydellisesti pidä.

      Poista
  3. Tämä on nyt vähän myöhässä, mutta huomasin että stockmannin verkkokaupassa on punaisia, oransseja ja vihreitä molon rukkasia. Ja kanta-asiakkaille on ilmaset toimituskulut nyt.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molo Kids rukkasten punainen värivaihtoehto ei taida olla ns. peruspunainen, vaan enemmänkin sellainen koralli. Törmäsinn sellaisiin Sokoksella jokin aika sitten.

      Hyvä vinkki silti rukkasia kaipaaville, kiitos! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)