tiistai 18. helmikuuta 2014

Piipaa, piipaa paloasemapäivä!

Bussille menossa - nyt juostaan!

Viikko sitten tiistaina pääsimme perhekerhon porukassa tutustumaan paikalliseen paloasemaan. Olemme käyneet paloautojen ja ambulanssien kotona ennenkin, mutta edellisestä käynnistä on jo aikaa. Varsinkin pikkuveikka odotti tätä elämystä jännittyneenä.

Sotkuisesta suojasäästä huolimatta puimme päälle ihanat keltaiset Reiman takit, että näille siistimmille takeille tulisi käyttöä. Missä tahansa liikumme, takit saavat kehuja - niin nytkin :)

Aina on aikaa pariin lumipalloon.

"Äiti, milloin se bussi oikein tulee...?"





Pikkuveikalle paloasemavierailu oli viikon odotettu kohokohta, mutta isoveikka jännitti selvästi samana päivänä alkavaa kylpyläreissuaan niin, ettei osannut oikein keskittyä pelastusajoneuvoihin.

Kaikkein kivointa pojista oli juosta isossa hallitilassa paloautojen ja ambulanssien ympäri - ja niin näköjään monen muunkin lapsen mielestä. Paloasemalla kirmaili mukavankokoinen juokko pieniä kerholaisia ja perhepäivähoitajien lapsia.

Lopuksi veljekset sentään malttoivat käydä tutustumassa ambulanssin sisätilaan ja kiivetä ylös paloauton ratin taakse. Pikkuveikka sai melkein sireenitkin soimaan, kun pienet vilkkaat sormet painelivat salaa kaikkia mahdollisia nappeja autoa esittelevän palomiehen silmän välttäessä! Taisi olla palomiehilläkin vähän erilainen työpäivä! ;)

Pojista oli hienoa kun oikea palomies nosti heidät paloauton hyttiin ja sieltä alas. Pienempi palomiehemme parahti itkuun, kun tuli kotiinlähdön aika. Ei tainnut pikkuveikka ymmärtää, että kävimme vain pikaisesti kylässä paloautojen ja ambulanssien luona. "Huomenna taas?", aneli mutrusuu bussille kävellessämme.

Rasvapalon sammutusnäytös oli opettavainen
aikuisellekin - ei koskaan vedellä!


Viikonloppu oltiin perheen kesken kotosalla ilman sen kummempia menoja. Siivosin kaikessa rauhassa miesväen käydessä hiihtämässä (pikkuveikan ensimmäinen hiihto!). Aloitin hurjan niskajumin vauhdittamana niskavenyttelyt uudelleen ja kävin jopa lenkillä!

Eilen mies lähti parin päivän työmatkalle. Mummo ja vaari tulivat poikien suureksi riemuksi oikein yökylään ja auttelemaan samalla arjessa. Tänään veljeni tuli poikansa kanssa serkkupoikia katsomaan. Huomenna saamme vielä mukavan, jo isoveikan vauva-ajoista tutun äiti- ja lapsiporukan kylään. Sosiaalinen alkuviikko, sanoisin!

Minä otin tänään pojille käyttöön välikausivaatteet! Täällä oli kaksi astetta lämmintä ja toppahaalarit ovat aivan liikaa noille kuumakalleille. Ihme talvi neljän lumisen pakkastalven jälkeen. Oletteko vaihtaneet kevyempään vaatetukseen? Entä tehneet välikausihankintoja?

Vahteristonemäntä

11 kommenttia:

  1. Meillä on menty talvivaatteissa, kun asteet on ollu nollassa. Kevättä varten on tullut hankittua parit vk-housut (Lindex ja Molo kids) ja jemmassa on yksi Ticketin second hand softsell-takki sekä viime syksyltä kaksi takkia ja yhdet housut, jotka vielä kevään luultavasti menevät. Ja P.o.P.in windfleece löytyy myös. Todennäköisesti ei tarvittaisi kevääksi mitään, mutta yksi takki tekisi mieli ostaa; sellainen mikä menisi sitten syksylläkin, koska viime syksyn takit menevät vain tämän kevään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nollakelillä meilläkin puetaan yleensä vielä toppaa, mutta lämpöasteilla pärjäämme mainiosti välikausivaatteilla kera fleecen/villan. Tänäänkin vaatteista kuoriutui sisälle tultaessa ihan lämpimiä poikia :)

      Hyvät jemmat teillä. Munkin tekisi mieli takkia pikkuveikalle sen haalarihankinnan lisäksi ;)

      Poista
  2. Meillä ollaan ihan talvikamppeissa vielä. Tarvittais rutkasti auringonpaistetta ja useampi plus-aste, että kevyempää laitettais! Täällä on sadellut lunta nyt päivittäin ja sumuista ja pilvistä ollut - ei yhtään keväistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tätä pukeutumista voi kalenterin tai edes pelkän lämpömittarin kanssa päättää, vaan kyllä siinä vaikuttaa niin moni asia, esimerkiksi tuulisuus. Ja ennen kaikkea lapsi itse: kuinka "lämminverinen" ja liikkuvainen tyyppi on.

      Meilläkin on ollut varsin sumuista ja pilvistä viime päivinä. Kyllä sitä aurinkoa taas kaivattaisiin!

      Poista
  3. Täällä tuntui tänä vuonna talvi kestäneen noin kaksi viikkoa. Onneksi ehdittiin pulkkamäkeen, luistelemaan ja hiihtämään. Nyt on ollut 0-3 astetta ja märkää ja kurjaa. Poika on ollut päiväkodissa talvihaalarilla, mutta alla vain ohut trikoopaita ja sisähousut. Lisäksi kurahousut ja kumpparit. Talvikengät on jääneet tosi vähälle käytölle. Tämän talven paras hankinta oli syksyllä alesta löytämäni Nokian vintry talvikumpparit. Niitä on käytetty suurin osa talvesta päiväkodin lätäkköisellä pihalla.

    Alejemmoista löytyy kaksi vk-takkia ja yhdet housut. Toiset housut pitää vielä hankkia. Kenkiä en yleensä paljoa etukäteen jemmaile, vaan ostetaan sitten kun tarvetta on. Sandaalit on kyllä jo hankittu reimashopin alesta maaliskuista matkaa varten ja toivon, että ne menevät myös kesällä. Ainiin ja crocsin kumpparit on kevääksi hankittuna. Pipoja ja käsineitä on myös kasa.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä talvi on tosiaan erikoinen neljän runsaslumisen pakkastalven jälkeen!

      Meidän pojat (isoveikka varsinkin) on kumpparikammoisia. Kumisaappailla kun ei kuulemma voi juosta lujaa. Eilen oli kamala huuto kumpparien pukemisesta, tänään annoin isomman laittaa välikausikengät lämpimien sukkien kanssa ja pienempi kulki Kuomissa loskassa. Ja meillä on ollut monenlaisia saappaita vuorilla ja ilman: Reimaa, Tretornia, Nokiaa...Tuo Nokia Vintry on vielä kokeilmatta, kiitos vinkistä.

      Kivat välikausijemmat teilläkin - ja matkakin tulossa, kuulostaa ihanalle :)

      Poista
  4. No nuo on ihan peruskumpparit lämpimällä vuorella, eli ei ehkä helpota kumpparikammoa. Meillä poika käyttää mielellään. En halua edes gore texeja tuolla vedessä ja kurassa liottaa. On nimittäin ollut aivan surkeassa kunnossa päiväkodin piha. Ja ne kumpparithan on tietysti nimeltään Nokian Wintry plus. Eikä Vintry. Nimi tietenkin viittaa talveen. Kirjoitin vaan ajatuksissani niin kuin sanotaan. Löytyy nokian jalkineiden sivuilta tuotetiedot ja kuvat.

    -T-

    VastaaPoista
  5. Kumpparikammoiselle suosittelen Crocsin saappaita ilman muuta! Meille kun tuli ekat sellaiset joskus 3v sitten, niin paluuta ei ollut painaviin kumppareihin (ja sitä paitsi ovat kestävämmätkin!) - lapset tykkäis käyttää muutenkin kuin sadesäällä :D Ja jos haluaa kevyet talvikumpparit, niin Vikingiltä löytyy Ultra.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :)

      Tulikin mieleen tässä kumppariasiassa sun blogi Crocs-kokemuksineen. Minä vaan olen aivan pihalla noista Crocsien kokoasioista: tilasin hetki sitten Lekmeriltä alesta pojille kesäksi Legokuvioiset Crocsit. Pikkuveikan omat vaikuttavat sopivilta kesää ajatellen, mutta isoveikan ovat ihan valtavat laivat! Jostain syystä junior-koot ovat lisäksi paljon leveämmät, kuin lasten koot. Vaihtoonhan ne meni, eikä varastosta tietenkään löytynyt uusia noin vain :/

      Poista
    2. Hei, katsopas miiman koko-opas taannoisesta postauksesta. Ilman hänen vinkkejään olisin tilannut väärän koon. Eli sieltä löytyy ohje, miten crocsin sivuilla olevaa koko-opasta pitää tulkita löytääkseen oikean koon. Osasin tilata sopivan kun noudatin ohjetta. Eli keväällä me vaihdetaan Nokian Wintryt Crocseihin. Mikäli kevätkin on märkä.

      -T-

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)