keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Välikausirukkaset vai - hanskat?




Rukkaset vai hanskat? Siinäpä ajankohtainen kysymys näin välikauden partaalla.

Kyse on arvatenkin tästä viisivuotiaasta isoveikasta, joka jo viime keväänä ja syksynä riisui salaa välikausirukkasia ja juoksenteli paljaskäsin tai vaihtoi rukkaset hetkessä kastuviin puuvillasormikkaisiin äidin silmän välttäessä. Kun ei niillä rukkasilla kuulemma pysty tekemään mitään.

No, onhan se osittain totta: rukkasilla on vaikea tarttua pieniin kiviin, pieniin autoihin ja ylipäätään tehdä mitään pikkutarkkaa ulkona. Ja lumen sulettua ulkoa löytyy taas kaikenlaisia pieniä aarteita, joita on mukava poimia käsiinsä tarkasteltavaksi. Ja ryhmitellä, piilottaa ja jemmata. Koitapa nostaa kevään ensimmäistä kastematoa tai koppista maanpinnasta rukkaset kädessä.

Havahduin tähän hanskavaihtoehtoon tänään ihan yllättäen. Joitain asioita pitää niin itsestään selvyyksinä, kuten välikausirukkasia. Sokaistuu vaihtoehdoille. Ja lapsen kasvulle varsinkin on sokea: niin iso poika jo?!

Olisi siis ilmeisesti aika hankkia välikausirukkasten sijaan välikausihanskat.

Minkä ikäiselle te olette hankkineet hanskat? Onko vedenpitävissä rukkasissa ja hanskoissa jotain käytännön eroa? Käsineen varsi hihan alle vai päälle, miksi? Merkki?

Ainakin Reimatec-malleissa (kuvat yllä) hanskassa on neulosresori, joka on selkeästi tarkoitettu hihan sisäpuolelle eikä päälle. Niinkuin "isoilla" lapsilla. Rukkasissahan voi itse päättää, onko käsineen pitkä varsi hihan päällä vai sisällä. Rukkasen voisi olettaa olevan jonkin veran lämpimämpi kuin sormet erottelevan hanskan. Po.p:lta löytyy myös "kolmisormirukkanen", onko kokemusta?

Meillä on leikkiessä pidettu rukkasia hihan päällä, jotta hihansuut pysyisivät siistimpinä. Minusta rukkanen on myös helpompi pukea hihan päälle. Kaupungilla käsineiden varret toki sullotaan hihoihin siistimmän vaikutelman aikaansaamiseksi ;)

Vahteristonemäntä

(kuvat reimashop)

5 kommenttia:

  1. Ei niillä vk-sormikkailla ole yhtään sen kätevämpi poimia mitään (ihan omalla kokemuksella voin sanoa), nää taitaa olla ihan niitä mieltymyskysymyksiä. :) Meillä ovat tainneet kouluiässä siirtyä sormikasmalleihin, 6v täyttävä ei ole vielä kysellyt niiden perään. Kylmemmäthän ne on kuin rukkaset. Meillä puetaan kaikki hanskat hihan sisään, pysyvät paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa...että yhtä kömpelöt ovat kuin rukkaset.

      Niin minäkin olen asian mieltänyt, että koululaisilla on sormikasmalliset välikausihanskat ja pienemmillä rukkaset. Vaikka tehdäänhän niitä hanskoja jo pienemmillekin.

      Taidan kokeilla sormikasmallia rukkasten ohessa.

      Poista
  2. Meillä neiti ei ole ollut tässä rukkaset vastaan sormikkaat asiassa niin kovin tarkka. Molempi parempi... joskin toppasormikkaita (edes popin) ei ole suostunut pitämään kuin kauppareissuilla, koska niissä on kuulemma joko tönkkö olo tai sormet jäätyvät.

    Ostin nyt sitten popin vk-sormikkaat ja jo aiemmin on ollut käytössä Reiman vk-sormikkaat vk-rukkasten ohella. Sormikkaita on käytetty pääasiassa siistimmässä menossa ja rukkasilla rymytty. Meillä neiti haluaa, että hiha on päällä, ettei ranne vain missään olosuhteissa palele :D Poikkeuksia siedetään vain poikkeustapauksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on itellä myös sama kokemus toppasormikkaista (aikuisena), että ovat tönköt kädessä tai sitten tosiaan sormia palelee hetkessä.

      Miten sun mielestä Po.p:it ja Reimat eroaa välikausihanskoissa/rukkasissa toisistaan? Olisi mielenkiintoista kuulla. Meillä on Po.p:sta kokemusta vain topparukkasista.

      Poista
  3. Nyt kun viimein ehdin tänne blogia kunnolla lukemaan, niin pitäähän se kommentoida. ;)
    Meillä Emil halusi viime syksynä välikausihanskat (eli 5v11) ja pitikin sitten niitä pelkästään koko syksyn. Sanoi itse että niillä on helpompi japarempi leikkiä. Meillä oli/on Reimatecit. Rukkasia en siis aio hänelle enää välikauteen ostaa, mutta tämä talvi mentiin kyllä vielä rukkasilla. Talvella minusta lämpöisempi vaihtoehto, mutta välikaudessa sormet ei niin herkkään palele.
    Niin ja meillä pidetään niin rukkasia kuin hanskoja aina hihan sisällä, tämä vain siksi että omaan silmään ne on järkevän näköiset vaan niin. ;D
    Itse suosittelen Reimatecejä, meillä on monia vuosien saatossa testattu ja parempia en ole löytänyt. Tosin ne Po.pit on testaamatta. ;)

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)