maanantai 24. maaliskuuta 2014

Äidin uusi kauppakassi


No nyt te petyitte: ei se ollutkaan pieni, sievä kaupunkiauto. Ehei, uusi kauppakassini kulkee kahvasta vetämällä kahdella pyörällä ja on joidenkin mielestä mummoikäisten apuväline. Vielä mitä. Omasta mielestäni tämä on ratkaisu julkista liikennettä käyttävän, rattaista luopuneen himoshoppaajaäidin löytöjen kotiin kuljettamiseen.

Scala Shopper (osuva nimikin vai mitä?) on perässä vedettävä laukku, jonka tarkoitus on korvata rattaiden säilytystila kuopuksen kasvettua ulos rattaistaan. Kesällä kolme vuotta täyttävä pikkuveikka ei halua istua rattaissa, enkä minä myöskään halua metristä miehenalkua työkseni työnnellä.

Niskani eivät myöskään kestä painavien ostoskassien raahaamista, eikä kassinipun kanssa toisaalta ole mukavaa saati turvallista taluttaa tahtoikäistä pienimmäistä kaupungin vilinässä. Siksi päädyin Shopperiin. Vaikka oma, 91-vuotias mummini ei kehtaa käyttää rollaattoria julkisesti, ettei näyttäisi vanhalta. Jotain kehitystä on tapahtunut parissa sukupolvessa.


Tämä mummokärryni on vetolaukkujen Rols Royce: isot ketterät pyörät, vedenpitävä materiaali, runsaasti taskuja ja sisäpuolella jopa kylmälokero. Kantokyky jopa 40 kg, joten on siinä shoppailutilaa! Itse tosin valitsin tämän mallin lähinnä siksi, että vetoaisan korkeus riittää pitkälle varrelleni ja laukkua on näppärä liikutella. Kärry on hankittu laukkuliikkeestä, sillä Clas Ohlsonin malli ei miellyttänyt silmää. Eikä ollut silti pahan hintainen, 69 euroa.

Koeajokin on jo suoritettu - itseasiassa mätin myyjän kanssa ostoskassit kyytiin heti, kun myyjä oli leikannut laput irti ja kurvailin bussipysäkille. Päiväkodin täditkin ovat nähneet tämän ihmeen ja pitivät ansiokkaasti naamansa peruslukemilla. Isoveikka kysyi silmät suurina shopperin nähtyään: "Äiti...mikä toi on...?" Onneksi päivähoitokaverit eivät sentään nauraneet ;)

Nyt on ihan pakko kysyä, että löytyykö tällaista keneltäkään muulta (pikkulasten äidiltä)? Miten te muut autottomat, ratasvaiheen ohittaneiden lasten äidit kuljetatte ostoksia? Kehtaisitko kurvailla shopperin kanssa kylillä? Saa olla rehellinen ;)

Aurinkoista alkuviikkoa! Muistakaa, että huomenna alkaa Jesper Juniorin 1/2-hintapäivät ;)

Vahteristonemäntä

5 kommenttia:

  1. No todellakin! Hankin mummokassin hyvin pian sen jälkeen kun osoitetta vaihdoin - ei tule tällaisen perheen ostokset käsipelillä kotiin vaikkei matka pitkä olisikaan. Maidoista ja jugurteistakin jo tulee niin monta kiloa, ettei mun haba riitä! ;) Omani on Ikean ja taisi maksaa 19,95e tarjouksessa - oikein hyvä peli, syö ihan mielettömät määrät tavaraa (ja monesti jos yrittää ettei joka päivä kävisi kaupassa, niin kyllähän se täyteen tulee)! En tulisi toimeen ilman, ja ihan reteesti ylpeilen kaikille käyttäväni mummokärryjä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Arvelinkin, että sinusta saattaisin saada hengenheimolaisen tässä asiassa.

      Voin kuvitella, että teidän ruokaostoksissa on roudaamista. Onneksi on mummokärry - ja asennetta! ;)

      Olispa kätevää, jos maidot tulisi kotiovelle, kuten jossain suuressa maailmassa. Tuoremehut ja jukurtit vois tulla samassa kyydissä.

      Poista
  2. Oon monesti miettinyt, että olisipa kätevä. Haluan, ettei jokaista ruokakauppareissua tehdä autolla, koska kauppa on niin lähellä. Kuitenkin kaksi kättä ja painavat ostokset rajoittavat kerralla ostettavaa ruokamäärää.

    Ja kyllä, jesperjunioriin menen viivana heti kun töistä pääsen. Mulla on ne välikausihousut kiikarissa. Ja mielellään reimatec. Toivottavasti onnistaa. Mietin jo, että pitääkö sitten mennä johonkin toiseen liikkeeseen jos en löydä etsimääni lähimmästä...

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kärryn hankkimista, kätevä menopeli!

      Kävin tänään Jesperin 1/2 hintapäivien vip-illassa. Reiman välikautta oli alessa kovin maltillisesti, mutta topparukkasia ja hanskoja taas reilusti. Mutta valikoimathan on toki liikekohtaisia. Onnea housujen etsintään! :)

      Poista
  3. Mistä kärry löytyi

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)