perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vacalis kotiutettu!


Oi, se on ihana! Vähintään yhtä ihana kuin kuvittelin :) Nappivalinta pikkuveikan keväthaalariksi tämä Reiman 70-vuotisjuhlamalliston reippaasti retroileva punainen Vacalis.

Upea punainen. Valkoinen, näyttävä vetoketju ja valkoneppariset läppätaskut ovat tämän haalarin mauste. Pyöreää rintamerkkiä unohtamatta.

Mutta on siinä muutakin hauskaa:  vuori on napitettu suurehkoin napein haalariin ja sen irrottaminen vaikuttaa helpolta. Irrotettavalla, kevyellä tikkivuorilla varustettu toppahaalarin ja välikausihaalarin risteytys on käyttökelpoinen suurimman osan vuodesta. Käytännöllistä ja taloudellista :)

Uudenlaiset hihat resoreineen ovat helpot pukiessa: ei tarvitse kikkailla tarrakiristyksien kanssa ja silti reilukaan hiha ei valu liiaksi kämmenen päälle.

Pahoittelen, etten ole vielä ehtinyt kuvaamaan haalaria päivänvalossa, mikä tekisi värille enemmän oikeutta. Mutta ulkokuviakin on tulossa, lupaan ;)


Tässä ja ylinnä olevassa kuvassa haalarin sisällä oleva kuminauha+nappi-vyötärösäätö on auki. 104 cm haalari roikkuu hieman noin 98 cm pikkuveikan päällä. Koko 98 olisi varmasti riittänyt tästä melko väljällä (=klassisella) mitoituksella toteutetusta haalarista, mutta onpahan vähän kasvunvaraa. Kenkien puuttuminen saa myös haalarin näyttämään suuremmalta. Vai mitä tykkäätte koosta?


Kuroin vyötärön kumpparilla. Nyt ei näytä enää yhtään niin isolle! Itse vaan tykkään nykyään, että haalari olisi vyötäröstä suht suora.


Vyötärön kiristys näkyy vain takana, mistä itse tykkään kovasti. Kaikissa alla olevissa kuvissa vyötärö on myös kiristetty.

Mutta mistä nuo punaiset posket tulivat? Pojat kävivät tässä välissä pelaamassa ulkona jalkapalloa isin kanssa. Pikkuveikalla oli tämä uusi haalari päällä, sillä käytössä olevat vk-vetimet olivat pesussa. Tuolla karmeassa kurassa upouudessa haalarissa? Kera kurahousujen kuitenkin ;)



Ilman vuoria emme ole vielä haalaria sovittaneet. Mahtaako näyttää erilaiselta, kun vuori on kuitenkin ohut.

Noista hihoista en oikein tiedä, miten ne kuuluisi laittaa. Ihan suoraksiko? Vai kääntää pienelle taitteelle sisään ommellun resorin päälle? Uudenlainen hihamalli vaatii vähän tutustumista.

Punaiset tec-rukkaset saapunevat alkuviikosta. Tummansininen Loire-tähtipipo tarttui mukaan tämän päiväiseltä kauppakeskus-parturireissulta. Mmm...herkullista :)

Miltä näyttää Vacalis "livenä"? Onko teille suunniteltu/hankittu Reiman juhlamallistoa?

Mukavaa viikonloppua! Muistakaahan naiset ottaa kaikki irti huomisesta naistenpäivästä! ;)

Vahteristonemäntä

11 kommenttia:

  1. Ai että, kyllä on makee haalari! Ihan harmittaa että meillä ei ole tarvetta vk haalarille kun on takkeja ja housuja miljoona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Olen ihan euforiassa edelleen :)

      Tiedän tunteen: meillä on myös isoveikalla vk-vaatteita joka lähtöön...

      Olen suorastaan helpottunut, etten löytänyt viime välikauden alesta pikkuveikalle välikausihaalaria (vaikka se silloin harmittikin) - muuten meilläkään ei olisi ollut tarvetta hankkia tätä! ;)

      Poista
  2. Onhan se reilu, mutta kenkien kanssa ei varmasti ollenkaan noin ison näköinen! :) Voisiko hanskat pukea hihojen väliin, vai miten toi resori siellä on? Ihmettelin tuota valkoista hiharesoria, että minkä näköinen se sitten kurassa kierimisen jälkeen on, mutta silleenhän se säästyisi, jos hanska tulisi resorihihan päälle mutta suoran hihan alle. Suorana minä sen päällimmäisen hihan pitäisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resori ei onneksi ole aivan valkoinen, enemmän sellainen vaaleanharmaa, mutta arka kuralle kuitenkin.

      Resorin ja hihan välissä ei ole niin paljoa tyhjää, että sinne välikausihanskan vartta saisi mahtumaan. Minä laitan rukkaset siis edelleen hihojen päälle. Siksi hankin ne punaiset ;) Puuvillalapaset tai -sormikkaat mahtuvat varmasti hihan väliinkin.

      Poista
  3. Hurjan suloinen haalari ja sen kantaja! :)
    Ihanaa viikonloppua teille! Ja auringonpaistetta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Mukavaa viikonloppua teillekin! Täällä tulee räntää vaakasuoraan. Jospa sitä aurinkoa saataisiin vaikka sitten huomenna. Raksamessuille vie tiemme tänään :)

      Poista
  4. Hieno haalari ehdottomasti! Hyvä valinta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin munkin mielestä. Onneksi ei ollut vihreää vaihtoehtoa tai rinkulakuosia koossa 104, muuten en olisi osannut päättää ;)

      Poista
  5. Mietin, onko tämä haalari verrattavissa PoPin välikausihaalariin missä on irrotettava fleece? Samantapaiselta vaikuttaa. Popin haalarista olen kovasti tykännyt, ehkä uskaltaisin vaihtaa merkkiä ja kokeilla tätä nyt. On muuten tosi hienon näköinen. Nuo hihan resorit kyllä vähän mietityttävät..

    VastaaPoista
  6. Mulla ei ole kokemusta Po.p:in fleececuorillisista haalareista, mutta tätä Reima Vacalista voin kyllä suositella!

    Itse olen kokenut fleecekerrokset hieman hankaliksi pukiessa, mutta tämä liukasvuorinen haalari sujahtaa päälle tosi näppärästi. Ja sään lämmenttyä vuorin voi irrottaa, jolloin haalarilla on pitkä käyttöikä.

    Meillä ei alun ennakkoluulojen jälkeen ole ollut ongelmaa hihojen kanssa, sillä laitan muutenkin rukkasten varret hihan päälle, jolloin hihat pysyvät siisteinä.

    Tykkään tämän haalarin mallista ja tietty väristä myös. Kaulus on suojaava, vaikkei ole erikseen neppareita/tarroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Taidanpa kokeilla tätä haalaria popin sijaan.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)