keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Pikkuveikan kesägarderoobi



Ihan uskomatonta, että parina päivänä on viimein saatu ulkoilla t-paita päällä - aivan ihanaa! Meilläpäin on päivälämpötila hiponut varjossa 20 astetta, joten kyllä me lämminveriset olemme jo lyhyellä hihalla pihahommissa pyörineet.

On siis korkea aika kurkistaa, mitä poikien kesävaatejemmasta löytyy tälle kesälle. Minä olen toki tarkistanut tilanteen jo aiemmin keväällä, että osasin sitten hommata Lapsimessuilta muutamat alaosat ja verkkokauppojen viidakosta parit muut muka puuttuvat pukineet.

Katsellaan siis ensin pikkuveikan kesävaatteita. Kuvassa yllä tälle kesälle varatut, uudet t-paidat. Vasemmalta ylärivistä: Villervalla, Blaa!, Lego, me&i, Molo (hihaton). Alarivissä vasemmalta: Reima, Blaa!, P.op, "markettipaita" dinosaurus ja Villervalla.

Suurin osa paidoista on kokoa 110 cm. Onneksi osa on 116 cm. Pikkuveikka on venähtänyt vuodessa niin paljon pituutta, että paitojen koot saisivat mieluusti olla jo 116 cm, osasta varmaan 122 olisi jo käyttökelpoinen ja mahtuisi sitten seuraavanakin kesänä. Pojan pituus selviää heinäkuisessa 4 v neuvolassa, mutta epäilen, että 110 cm on ylittymässä.


Uusia sortseja löytyy viidet. Vasemmalta Villervalla, Gugguu (uusi merkki meillä), Marimekko ja kahdet Villervallat. Sortsien koot 110 ja 116. Alaosista mahtuu onneksi vielä suurin osa viime kesäisistä 104 senttisistäkin, joista osan olen kyllä laittanut kiertoon.


Pitkiä kesähousuja viileämmille päiville. Vasemmalta Villervalla twillihousu (talvimalliston "canvas"), Villervalla canvas ja Reiman vetskareilla sortseiksi lyhentyvät housut, jossa mukana kätevä säilytyspussukka lahkeille. Lisäksi pikkuveikalla on kahdet Kappahlin "yleisfarkut" resoreilla, jotka olivat juuri käytössä/pesussa, sillä toimivat meillä pihahousuina.

Yhden välikesän ja henkilökohtaisen mielenvääntelyn jälkeen ostin pojille myös mustat perusverkkarit pihahousuiksi. Koska ne ovat niin käytännölliset, edulliset, joustavat, hengittävät, likaa hylkivät/helposti puhdistuvat ja pojat tykkäävät niitä käyttää.

Pienempi hyväksyy resorifarkut yhtälailla ulkohousuiksi, mutta isoveikka ei haluaisi ulkoilla vähänkään siistimmissä housuissa. Vaikka ne äidin silmää miellyttäisivätkin. Toisin kuin ne verkkarit. Nähtäväksi jää, kehtaanko esitellä ne teille jossain vaiheessa ;)


Pikkuveikka suojautuu vesileikeissä auringolta tämännäköisillä varusteilla, jotka ovat kaikki Reimaa ja uv-suoja 50+.

Vasemmalla lämmittelyyn sopiva, ohut froteehuppari, keskellä isoveikan vanha aurinkosuojapaita pitkällä hihalla ja pikkuveikalle viime kesän mallistosta jemmatut punavalkoiset uikkarit (jotka eivät sovi yhteen ollenkaan, mutta ovat samassa kuvassa).

Oikealla niinikään viime kesän alesta hankitut Angry Birds aurinkosuojavaatteet, jotka olivat käytössä jo syksyisellä Turkinmatkalla. Sininen aurinkosuojahattu puuttuu kuvasta.


Tänään kaivoin esiin myös lämpimän sään kesäkengät eli isoveikan vanhat Freedog paloauto-vilkkusandaalit, sittarin alesta keväällä talteen ostetut punaiset Crocsit (koristeet edelleen hankkimatta...) ja viime kesän alesta puoleen hintaan jemmaan laitetut Jonathan tennarit.

Kuvasta puuttuvat tällä hetkellä käytössä olevat Reiman konepestävät mustat lenkkarit, jotka ovat olleet tämän kevään suositut yleisjalkineet joka lähtöön ja jatkavat roolissaan varmasti myös läpi kesän. Tälle kesälle jemmatuissa Villervallan tähtitennareissa meni minulla kokoarvio niin metsään, että ne olen laittanut myyntiin.

Pikkuveikan kesähattuina toimii musta ja vihreä Reiman konepestävä Angry Birds lippis sekä Villervallan ruskea-valkoviiruinen "twilli" lierihattu, joka oli käytössä jo viime kesänä. Viileämpinä päivinä päälle puetaan vihreä Villervallan tai turkoosi me&i collegetakki.

Reiman erikoisohut ja pehmeä, punainen tec-takki saa luvan mahtua vielä tämän kesän ajan, vaikka onkin kokoa 104. Sovitettu on ja takki on juuri ja juuri ok kokoinen, mutta esim. pyöräillessä ranteet kyllä paljastuvat. Mutta aika vähän varsinaisina kesäkuukausina (toivottavasti) lopulta on käyttöä vedenpitävälle takille.

Isoveikan kesävaatteista kertoilen myöhemmin. Hänellä on osa varusteista parhaillaan käytössä siellä matkalla, mutta eiköhän nekin pukineet vielä samaan kuvaan saada jossain vaiheessa :)

Joko kesäsää on tavoittanut teidät? Ovatko kesävaatteet järjestyksessä ja oikean kokoisia? Millaisissa housuissa teillä ulkoillaan kesällä viileämpinä päivinä?

Leppoisaa loppuviikkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä

13 kommenttia:

  1. Täällä oli eilen välillä n. +14 lämmintä, mut kyllä mulla oli vielä pitkähihainen ja softshell sillä tuuli oli järkyttävän kylmä. Jos ei tuullut, niin oli lämmin. Nyt on kyllä poikkeuksellisen viileää ollut mun mielestä aiempiin vuosiin verrattuna. Toki täällä jotkut t-paidoissa menee, mutta meillä saattaa olla vielä fleecetkin :D

    Meillä löytyy nuo molemmat Blaa!n kuosit pitkähihaisina. Po.pin paita oli Minillä viime kesänä ja täksi kesäksi ostin samanlaisen, on niin kivannäköinen :) Isommalta löytyy tuo sama Angry Birds paita mustana, mahtuu onneksi vielä tämän kesän (110) vaikkei mitenkään reilua olekaan.

    Ihania juttuja teillä on kesäksi. Mä en oo vielä edes katsonut meidän, muuta kuin että vinot pinot vanhoja. Tarvittais kyllä näköjään Crocsit isommalle ja jotkut sandaalit pienemmälle ja olis kiva saada uusia shortseja. Unohdin jo Villervallat, mut pitäis tsekkaa joskus kun budjetti antaa myöten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en minäkään vielä 14 asteessa t-paidalla pärjäisi. Toivottavasti teilläkin pian lämpenee, että pääsette niistä fleeceistä viimein ;)

      Samoja kuoseja löytyy siis teilläkin. Minä tykkään edelleen niin kovasti tuosta Blaa:n black birdsista, että hankin sitä myös kesäksi molemmille pojille ja pikkuveikalle myös syksyksi. Toivottavasti Kuplon laatu on yhtä hyvä. Jännityksellä odotan syksyn "isompien" mallistoa, jonka Blaa!:lta ovat luvanneet.

      Meillä myydään sittarissa nykyään kohtuullista valikoimaa Crocseja ja niitä on saanut ihan parilla kympillä. Kannattaa tarkistaa, olisko teidän suunnalla sama juttu.

      Poista
  2. Joo, kesävaatteita on riittävästi, koska uutta olen ostanut ja vanhaakin mahtuu paljon.

    Verkkarit on vaan niin huiput mökillä ja päiväkodissa viileinä päivinä. On käytetty nyt toukokuussa päiväkodissa ulkohousuna pääasiassa verkkareita. En jaksa ajatella tyylikkyyttä tai esteettisyyttä siinä asiassa. Ei haittaa voikukkatahrat, eikä ruohojäljet. Eikä niihin kyllä reikiä tunnu saavan millään. Kympillä oon ostanut Prismasta Ciraf-verkkareita ja niillä mennään. Että eipä ole iso harmitus jos puussa kiipeillessä vaikka onnistuisi rikkomaan ne.

    Kyllä on ohuita farkkuja ja puuvillahousujakin ulkokäyttöön.

    Mutta ihanaa tosiaan, kun on ollut kesäisiä päiviä muutama. Toivottavasti jatkuisi vaan ja lämpenisi vielä yli kahdenkympin.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olethan sinä siellä yhä! :) Pelkäsin jo, että olet kadonnut, kun ei vähään aikaan mitään kuulunut. Kiva, kun kommentoit :)

      Totta turiset noista verkkareista. Eihän siitä mihinkään pääse, että ovat fiksut ulkohousut leikkivälle lapselle. Minä ostin poikien verkkarit tokmannilta hintaan 12,90. Mustat valkoisilla sivuraidoilla ja kivan kapoisella lahkeella. Harmi vaan, ettei ole vyötärökiristystä. Ainakin pikkuveikalle housujen vyötärö on hieman löysä. Täytyykin tsekata nuo Cirafit, kun joskus Prismaan pääsen, kiitos vinkistä.

      Lämpimiä kesäpäiviä ja sortsikelejä odotellen :)

      Poista
    2. On meillä Tokmannin verkkareita ollut. Ei niissäkään kai vikaa ollut. Nuo Cirafit vaan on osoittautunut hyvän mallisiksi ja simppelin näköisiksi. Ja halvat!
      -T-

      Poista
  3. Tää pari päivää mitä nyt olen taas Suomen säässä ollut, niin hyvin tuulista on täällä päin, eikä lyhythihaisella ole tarettu, 17 astetta taisi tänään näyttää. Mutta ulkovaatteita on karsittu ja huppareilla ja farkuilla lähdettiin tänä aamuna eskariin (lapsi tosin valitti kylmää, että ehkä se takki vielä aamulla olisi aiheellinen).

    Kesävaatteita en ole penkonut - uskon että on riittävästi, kun ne ei meillä jää tyyliin ikinä pieneksi (kuten olen tainnut mainita ihan jonkun kerran) :D

    Kesän viileämpinä päivinä jalkaan Nova starin farkut tai Villervallan canvasit (molemmilla on vielä yhdet mahtuvat niiltä ajoilta kun vyötäröllä oli piilosäätö). Jos on märkää yön jäljiltä, niin Ticketin plain rainit ajaa asiansa olematta liian hiostavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Suomen suveen! :) Toivottavasti matka meni kaikkinensa odotusten mukaisesti. Varmasti upea reissu.

      Muistan, että teillä kesävaatteet tosiaan mahtuu useita vuosia putkeen. Kasvavat viissiin lapsen mukana ja lapset venyy pelkkää pituutta? :D

      Käsitteletkö jollain tahra-aineella erikseen noiden Nova Starien ja Villervallan canvashousujen polvia (tai muita likaisia kohtia), ennenkuin laitat koneeseen? Itsellä tuntuu, että pehmeäkankaisia ulkohousuja täytyy huoltaa enemmän kuin vaikkapa verkkareita.

      Poista
    2. No reissu oli ihan huippu, mutta tuntuu kuin siitä olisi jo pitempikin aika, niin se arki syö sisäänsä!

      Muksut ei meillä tosiaan leveyttä juuri kasva, ja kun selkä on lyhyenpuoleinen, niin eihän ne t-paidatkaan meinaa pieneksi jäädä.

      En kauheesti ole käsitellyt, hiekkatahrat lähtee yleensä ilman tahranpoistoja ja ruohotahroja ei ole niin tiukkaan tullut, että olisin havainnut. Eli yleensä ihan normaalisti pesen. Ja noi on käytössä silleen ulkohousuina useamman päivän putkeen, otetaan pois sisälle tullessa ettei hiekat sun muut tule sisälle. Pesu sitten kun siltä näyttää,

      Poista
    3. Niinhän se menee, että arki nappaa äkkiä otteeseensa. Toivottavasti reissusta jäi hieman lisäenergiaa arjen pyöritykseen :)

      Miten ihmeessä teidän pojat välttyy ruohotahroilta? Meillä on aina housunpolvet ihan vihreinä, pikkuveikalla varsinkin...

      Poista
  4. Eilen oikeastaan ekan kerran tarkeni hetkittäin T-paidassa. Tai tyttö tarkeni. Mulla täytyy mittarin näyttää oikeasti päälle 20 astetta, ennen kuin riisun hihat pois.

    Pojan kesävarustus näyttää hyvältä! Meillä on kans tytöllä nuo Reiman ohuen kesähousut, joista saa puntit pois. Olivat jo viime kesänä loppukesästä hitti ja menevät onneksi vieläkin. Teeppareita lähti iso kasa eteenpäin, joten iso kasa oli hankittava myös tilalle. Postausta tulossa, jahka ehditään...

    Kesän viileillä Villervallan (ja Silverjunglen) canvashousut ovat olleet aika ehdotonta kamaa tähän mennessä. Nyt luulen, että tyttö taitaa pukea päälleen mieluiten farkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on taas jouduttu palaamaan huppareihin ja tänään oli niin viileä tuuli, etten tarennut juoda iltapäiväteetäni terassilla, vaikka aurinko paistoikin. Toisipa huomenna alkava kesäkuu viimein kunnon kesäsään! En minä mitään 28 astetta kaipaa, mutta edes se 20 tuntuisi oikealta kesältä...

      Nuo Reiman irtolahjehousut on kyllä näppärät. Isoveikka matkusti taas sellaisissa (mahtuvat onneksi kaksi kesää) ja toimivat mainiosti kahden eri vuodenajan välillä reissatessa: Suomen kevään lämpötila oli + 15 ja Turkissa jo kesäisen helteistä +29.

      Ja varmasti näitä sortsi-housuja tulee käytettyä myös kotimaassa matkustaessa: aamuisin ja iltaisin lahkeet saa olla paikallaan ja keskipäivällä voi paistatella sortseissa. Meillä on paljon matkustavalla isännälläkin tämäntyyppiset housut - minulta vielä puuttuu ;)

      Tuleeko teillä vielä ruohotahroja housunpolviin? Millä saat ne pois pehmeäkankaisista canvashousuista? Meillä on pikkuveikka innostunut voikukkien kerääjä ja vaatteet ovat nyt ikävän näköisiä :/ Vanish pesupalloon ei ainakaan riittänyt, kokeilen seuraavaksi sappisaippuaa suoraan tahroille.

      T-paitapostaustasi odotellen :)

      Poista
    2. Meillä ruoho- ja voikukkatahroja tulee paljon. Ihmettelen miten joku välttyy niiltä. Eikä oikein sappisaippuakaan auta. Jonkun ruohotahran sain pois kun hinkkasin sappisaippualla urakalla, sitten vielä pyykinpesuainetta suoraan tahralle ja koneeseen.
      -T-

      Poista
    3. Niin minäkin ihmettelen. Meillä varsinkin pikkuveikan ulkohousujen polvet vihertävät poikkeuksetta, isoveikalla onneksi enää harvemmin.

      Ruohotahrat on hankalia poistaa, mutta onneksi yleensä ainakin vaalenevat ja toisinaan jopa häviävät, kun tekee kovasti töitä tahranpoiston eteen.

      Voikukkatahrat ovat pahimpia: just hieroin sappisaippuaa suoraan koneessa lähtemättömille tahroille ja annoin vaikuttaa, mutta eipä näyttänyt tehoavan. Tuskin tilanne enää uudessa konepesussa miksikään muuttuu, mutta katsotaan.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)