maanantai 28. syyskuuta 2015

Toppaa jemman kätköistä


Monessa blogissa sovitellaan nyt tulevan talven toppaa. Säiden viilentyessä minäkin sain viikonloppuna päähäni, että nyt kokeillaan, kuinka suuret tai pienet jemmasta löytyvät talvivarusteet pojille ovat. Aina se on yhtä jännittävää sovittaa, onko jemmaaminen onnistunut!

Pikkuveikan Reimatec+ X-Ray haalari (viime talven mallistosta) on kokoa 116 cm ja on näin pikaisesti sovitettuna juuri sopiva meidän pitkäksi venähtäneen 4-vuotiaan tulevan talven lumileikkeihin. Mitä luulet, mahtuuko tämä haalari vielä kevättalvella?

Haalarissa on erikoisvahva alaosa, joten nyt odotukset polvien ehijinä pysymisestä ovat korkealla. Hihat näyttävät pitkiltä, mutta se johtuu hanskojen puuttumisesta. Kyykkykuvassa (alempana) käy ilmi, että hihojen pituutta tarvitaan liikkuessa.

Salamoivaa taivasta kuvaava (?) kuosi herätti ihastusta niin haalarin omistajassa itsessään kuin myös kateudesta kevyesti vihertyneessä isoveikassa. Olipa äiti osannut jemmata nappiin!

Värikkäitä asusteita tämä tummasävyinen ja siten myös likaystävällinen haalari tietysti vaatii. Yksi ihana väri-iloittelu päähine onkin pian postissa :)





Kukkuu! Vaatehuoneen perältä esiin kaivettu, turvallisen poikavärinen ja katu-uskottava koululaisen talvisetti on niinikään Reimaa. Harmaa parkatakki on Reimatec Seginus ja housut Kiddo Lightning, molemmat kokoa 140 cm ja ekaluokkalaisella jässikällä mittaa noin 135+ cm.

Kiddo housuissa on takaa korotettu vyötärö ja irrotettavat henkselit, jotka meillä lensivät heti kaaressa olohuoneen poikki..."En kyllä varmana laita mitään henkselihousuja!" Okei...onneksi henkselit saa irti. Minä niin elättelin toiveita, että ekaluokkalaisen selkä pysyisi henkselien ansiosta lumettomana talven välituntiriennoissa. Huokaus.

Näistä talvivaatteista olisi varmasti riittänyt kokoa pienempikin, mutta ei kai pieni reiluus ole vaaraksi. Äidille nämä kelpaisivat mieluusti kaksikin talvea. Takkia ei ole kuvissa kiristetty ollenkaan, joten sitä saa tarvittaessa hieman kurottua kokoon. Talvikenkä - viime talvella käytössä ollut Reimatec - ottaa hyvin vastaan reilun lahkeenpituuden suorastakin lahkeesta. Olin aivan varma, että nämä housut laahaisivat maata, mutta ei. Lumilukollakin lienee osuutta lahkeen istuvuuteen. Mitäs tuumaatte koosta?

Tämä poika rakastaa karvahuppuja, joiden sisään voi piiloutua kuin pehmoiseen pesään. Äiti keräsi taas onnistusmispisteitä jemmavalinnallaan. Melkein liian hyvää ollakseen totta.





Kuten varmaan arvaatte - ei tässä vielä kaikki. Mutta jätetään vähän herkkuja seuraavaankin kertaan. Ja pitäähän minun suostutella ja lahjoa pojat ensin sovittelemaan lisää! Jos oikein arvaan, niin panokset kovenevat. Nämä kuvat saatiin aikaiseksi kuitenkin vain jäätelöllä ja kinuskikastikkeella - ei paha.

Miltä näyttää? Joko teillä on mietitty talvivarusteita tai jemmojen esiin kaivamista? Mahtuvatko viime talven kamppeet vai onko edessä ehkä hankintoja uusista mallistoista?

Reipasta viikonalkua!

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari


8 kommenttia:

  1. Me soviteltiin jossain vaiheessa viime talven haalari ja toppahousut. Toppahousut mahtuu hyvin mut takissa on hihat vähän lyhyet :( Tilasin sovitukseen Molon parkan mut en sit tiiä, se malli ei kans oo ehkä ihan paras. Tai sit johtuu siitä kun sovitettiin Po.pin uusia ja ne ois niin sopivat ja ihanat... murr

    Saako tossa parkassa kirittyä helmaa?

    Must isomman varusteet näyttää teillä hyvän kokoiselle ja kivalle. Pienemmällä näyttää seisoessa eka reilulle, mut kyykkiessä huomaa et liekö mahtuu tosiaan keväällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tullut tarkistaneeksi, saako isoveikan takin helmaa kurottua kokoon. Ehdin jo pakata topat takaisin vaatehuoneen perälle, joten asia selviää vasta myöhemmin. Voisin kuvitella, että parkamallisen takin helmassa ei ole kiristysnyöriä. Reimashopissa ei ainakaan siitä mainita. En ole kyllä koskaan kiristänyt poikien takin helmoja, mutta tämä on toisaalta ensimmäinen selkeästi leveähelmainen takkimalli meillä.

      Eikö olekin jännä, miten pikkuveikan X-Ray haalari tosiaan näyttää ensin isolle ja sitten melkein turhankin sopivalle. Niin se lapsen asento ja kuvakulma vaikuttavat asiaan. Kuvauksessa haalarin alla on vain ohut, tekninen kerrasto. Luulen, että haalari kuitenkin mahtuu koko talven. Hihoissa on yllättävän reilusti mittaa, mutta se ei tosiaan haittaa, kun on hanskat kädessä.

      Eli Po.p:ia haluttaisiin talveen siellä päässä? :)

      Poista
  2. Kommentoinko jo tähän? Kirjoittelin nimittäin aamulla, mutten muista, painoinko "julkaise" -painiketta :D

    Olin kuitenkin sanomassa, että kivalta näyttää! Ja varsin Reimamaiselta :D Haalari on varmasti mieluinen. Itse en yleensä tykkää, jos haalarissa on yläosa jotain kuviota ja alaosa yksivärinen. Tässä kyseisessä haalarissa the juttu on hyvin onnistunut. Tumma väri on kyllä nykytalvina käytännöllinen, koska kuraa ja rapaa riittää. Värikäs pipo kyllä ehkä piristäisi, niin kuin sanoit. Jännittää jo, että minkävärinen pipo sinne postiin kolahtaa? Reimalta, oletan?

    Jään odottamaan innolla jatkopostauksia aiheesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi kommentti näyttää tulleen :)

      Meilläkään ei ole vähään aikaan ollut haalareita, joissa ylä-ja alaosa olisi ei "eri paria", mutten varsinaisesti niitä erityisesti vierastakaan ja tässä haalarissa tuo yläosan kuviointi ja alaosan yksivärisyys toimii tosiaan harvinaisen hyvin.

      Pipot ovat jo postissa, jospa ne huomenna saataisiin kotiin ja lähipäivinä kameran eteen :) Luvassa on uusi malli ja materiaalikin - ihan jännittää itseäkin!

      Poista
  3. Epätyypillisen tummaa ja väritöntä teille! :D No asusteillahan se ilme piristyy! Eiköhän nuo koot ole ihan hyvät. Minä veikkaan että meidän ekaluokkalainen haluaa haalarin käyttöön talvella, joten ei tarvi lumista selkää pelätä. Sovitteluun en kuitenkaan nyt jaksa tosiaan ruveta, kun se olisi sen verran iso operaatio niitä kaivella tuolta vaatehuoneesta. Tosin voihan se mieli muuttua ennen kuin tämä tästä talveksi muuttuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin!?! Aivan samaa mieltä.

      Mulla oli viime talvena/keväänä (jolloin nämä varusteet on hankittu) tummien sävyjen kausi, joka selittänee tulevan talven tummanpuhuvat pukineet. Lisäksi isoveikan viime talven camo-kuosinen mustanharmaa haalari oli niin huoleton, että päätin kai vetäistä toisenkin talven yhtä stressittömästi ;)

      Mullakin oli kaikki topat ja muut talvivarusteet puristettu litteiksi mataliin sängynaluslaatikoihin vaatehuoneen perälle ja kannet vielä teipattu maalarinteipillä kiinni, etteivät irvistele - ja silti piti alkaa niitä nyt jo aukomaan ;)

      Haalari olisi ehdottomasti kaikkein kätevin pienellä koululaisella ja nopein pukea välitunnille kiirehtiessä. Lisäksi haalari joko on päällä tai ei ole. Takki+housut setistä on taatusti houkutus jättää ne housut kokonaan pukematta ja kirmailla pelkillä collareilla, ainakin meidän tapauksessa...

      Poista
  4. Hyvältä näyttää nuo kaikki. Ei olla jemmoja soviteltu, mutta luotan siihen että 128-senttiset Reimat on hyvät eilen kotimittauksessa 125-senttiselle pojalle. Myös vanhat pipot sopii uusiin asuihin. Yhdet uudet käsineet korkeintaan tarvitaan. Kenkäjemmat tarkistettu ja ovat sopivat.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sanoisin, että nämä ovat turvallisia ja simppeleitä valintoja, joita saan toivottavasti kuitenkin asustaa värikkäästi. Ettei mene aivan mustaksi tämä elämä ;)

      Teilläkin on siis talvivaatetilanne hyvin hallinnassa. Eiköhän Reiman mitoitus pituudenmukaisessa koossa ole juuri oikea. Sitten vaan lunta odottelemaan!

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)