sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Satukirjasto mukana matkalla (buzzaus)


Ajoimme viikonloppuna ystäväperheen luokse ja matkaa yhteen suuntaan kertyi reilu puolitoista tuntia. Lapsien matkaviihtyvyyden lisäämiseksi kokeilimme tavanomaisten kirjojen ja pikkuautojen ohella Buzzador*-kampanjan kautta tutuksi tullutta Lasten oman kirjakerhon Satukirjastoa.

I padilla käytettävä satukirjasto toimii hyvin autossakin. Lapsi voi pitää laitetta sylissään ja selailla kirjavalikoimaa matkan aikana. Isoveikka toimi padin käyttäjänä ja pikkuveikka kurottautui omasta turvaistuimestaan katselemaan satua. Valittu satu oli "hakuna matata" ja se kertoi Timonista ja Pumbasta. Kertomus oli hauska ja sopi hyvin sekä pian 5-vuotiaalle isoveikalle että parivuotiaalle kuopukselle.


Sadun päätyttyä isoveikka alkoi omatoimisesti etsiä lisää "luettavaa" ja kuunteli vielä Robin Hood sadun. Tämän jälkeen hän löysi Satukirjastosta sen peliosuuden, jossa voi pelata muistipelejä ja palapelejä. Hyvin tuntui osaavan poika näitä itsenäisesti käyttää, vaikkei ollut saanut tähän erikseen opastusta ( i Padin käytöstä oli toki aiempaa kokemusta).


Sadun latautumisessa meillä oli pientä viivettä ja joidenkin sivujen "kerronta" alkoi pitkään sen jälkeen, kun sivu oli käännetty. Tätä samaa ongelmaa on ollut aiemminkin.

Autossa  Satukirjastoa käytettäessä lapsilla saisi melkein olla omat i Padit. Turvaistuimissa istuvat lapset ovat sen verran kaukana toisistaan, että toinen ei näe kunnolla sadun kuvitusta laitteen ollessa toisen lapsen sylissä. Lapset eivät myöskään yletä käyttämään painikkeita yhdessä, vaan toinen on väkisinkin käyttäjän roolissa. Ja tästä voi seurata tietysti pientä kiistaa ;)

Mutta lapset viihtyivät - paremmin kuin pidemmillä matkoilla yleensä! :)

Haluatko lukea lisää kokemuksiamme Satukirjastosta? Seuraavissa blogipostauksista löydät perheemme käyttökokemuksia:

Satukirjasto tulee tutuksi
Lasten oma kirjakerho Satukirjasto

t. Vahteristonemäntä

*)"Buzzadorina sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan ja kertomaan, mitä pidät erilaisista tuotteista ja palveluista. Kun pääset kokeilemaan tuotteita ja palveluita sinun tarvitsee vain kertoa niistä ystävillesi, joko kasvotusten tai sosiaalisen median välityksellä sekä raportoida kokemuksesi tämän jälkeen meille. Buzzadorina toimiminen on sinulle ilmaista ja vie sinut ja ystäväsi moniin jännittäviin kohtaamisiin uusien tuotteiden ja palveluiden parissa." (http://www.buzzador.com/fi/page/paeaese-ensimmaeisenae-kokeilemaan-tuotteita-ja-palveluita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)