perjantai 13. syyskuuta 2013

Hahmopaitakapina


(Kuvat Minimint : Frugi)

Paidassa pitää olla kuva. Yksi iso kuva. Edessä. Piste.

Herra pian 5 v välttelee laittamasta päälle äskettäin hankittua Me&i oravapaitaa, uutena kirpparilta löytynyttä Noshin oranssi-ruskeaa apinapaitaa ja muita äidille mieluisia kuosipaitoja :(

Tänään postipaketista paljastui pikkuveikan Me&i "one police car" (iso poliisiauto keltaisen paidan rinnuksessa) ja siitäkös isoveikka suivaantui! Paita painii kuulemma ihan eri sarjassa kuin hänen "tyhmä oravapaitansa". Ihan vain siksi, että siinä on edessä yksi iso kuva!? (Tässä oli toki kyse myös kateudesta pikkuveikan uutta paitaa kohtaan)

Onhan tämä ilmiö ollut aistittavissa jo pidempään, mutta nyt herra tuntuu valitsevan ihan järestään vaatelipastostaan vain näitä hahmopaitoja,  joita olen itse alkanut inhoamaan yhä enemmän... Parhaita eli pahimpia ovat tietysti Cars-aiheiset ;)

Onko tämä ohimenevä vai paheneva ilmiö?  Kummalla tahansa ;)

Miksi ihmeessä olen lähtenyt mukaan tähän leikkiin, että poika saa valita itse, mitä pukee päälleen? No...aluksihan se oli vain hienoa ja hauskaa: pikkuherra (silloin 2 v) tykkää vaatteista ja on niin söpöä, kun se käyttää omaa pikku värisilmäänsä ;) Höpön löpö.

Nyt ollaan sitten tässä tilanteessa, että eilen illalla ihan oikeasti häpesin pojan päiväkotiasua.  Valitsemme siis illalla vaatteet valmiiksi aamukriisiä välttääksemme. Yläosasta en vaan tykännyt ja kaikenlisäksi se riiteli pahasti alaosan kanssa.  Mainitsin asiasta varovaisen kohteliaasti, mutta suuremman sodan välttääkseni annoin pojan pitää päänsä. Mutta jäin miettimään tilannetta itsekseni. Onko sen aiemmin kehittyneen oloisen värisilmän päällä nyt silmälappu vai mitä? Vai onko tämä pikkumurkun kapinaa? Yhtäkkiä tajusin kristallinkirkkaasti, että tästä vapaasta valintaoikeudesta on luovuttava päiväkotivaatteiden osalta.

Tilanne oli aivan toinen, kun oleskelimme pääsääntöisesti kotona. Olkoot vaan sortsit pitkien kalsarien päällä, jos siltä tuntuu. Ja silloinkin minä valitsin vierailu-, kerho- ja kaupunkivaatteet. Nyt tämä kotivaatteiden valitsemisoikeus on jotenkin salakavalasti ryöstäytynyt päiväkotimaailmaan eli ihmisten ilmoille! (en ole aivan varma, onko tässä vinon hymiön paikka vai ei)


Olen jossakin seuraamassani blogissa (anteeksi, etten muista missä) törmännyt Frugi-lastenvaatemerkkiin ja ajauduttuani MiniMintin sivuille palasin jälleen näiden pukineiden pariin uusin silmin.

Frugin paidoissa on yksi iso kuva edessä, mutta ei lastenohjelmista ja -elokuvista tuttuja piirroshahmoja. Ei Marttia eikä Salamaa. Jokin näissä miellyttää silmää, mutta en nyt kuitenkaan ihan riemusta hihku. Menisivätköhän nämä läpi isoveikalle? Mitä luulette?

Taitaa olla se aika, että minun pitää ottaa pojan oma mielipide huomioon tehdessäni vaatehankintoja hänelle. Muuten lipaston laatikossa lojuu kasvava pino käyttämättömiä paitoja. Ja eihän siinä ole pidemmän päälle mitään järkeä. Enkä toisaalta näe järkevänä pakottaa pukemaan päälle vaatteita, joista vain äiti pitää. Haluan myös tukea pojan oman maun kehittymistä ja värien yhdistelytaitoa.

Itse tykkään eniten tuosta ylimmästä Frugin hirvipaidasta ja  yllä olevasta lepakkopaidasta. Harmi, että näissä muissa on sinisävyinen väritys; se ei vaan sovi millään punapäällemme. Me&i "one police car" on muuten  tietääkseni harvoja autopaitoja, joka ei ole sininen/harmaa. Oransseja ja keltaisia autopaitoja meillä kaivattaisiin! Vaaleaverikkö pikkuveikka toki voisi ihastua juuri tuosta viimeisenä olevasta kuorma-autopaidasta. Oi, tuo pöllöaihe olisi kyllä mainio, jos paidan väri vaan olisi lämpöisempi!




Onko teillä kokemusta Frugin paidoista tai muista vaatteista? Laatu? Miten nuo koot vastaavat todellisuutta? Eli onko esim. koko 116-122 lähempänä 116 vai 122? Koot on ilmoitettu ikävuosien mukaan seuraavasti: 6-7 v 116-122 cm  ja 7-8 v 122-128.

Hinnat näyttävät olevan 25,5 euroa (vauvamallien koot 23 eur). Jotakuinkin kohtuullista (verrattuna vaikkapa Mini Rodiniin), jos laatu kestää pesuja.

Mitä muita "kuvallisia" vaatevaihtoehtoja on 5-vuotiaille pojille? Mistä teidän pojat tykkäävät? Tähdet ilmeisesti on joidenkin suosiossa?

Taidan istua isoveikan kanssa joku ilta koneelle surffailemaan verkkokauppojen paitamaailmaa! Mistä sen Cars-suodattimen saa päälle? ;)

Tänään on 13. päivä perjantai. Ei anneta sen häiritä, eihän? ;) Rentouttavaa viikonloppua!

t. Vahteristonemäntä

6 kommenttia:

  1. Pikana semmoista, että 13. päivä perjantait on pelottavia. Ihan kamalia juttuja on tapahtunut usein juuri silloin.
    Vihaan hahmopaitoja (siis niitä Disneyn ym.). Fugit näyttää kivoille. Omaa kokemusta niistä ei valitettavasti ole. Po.Pilla ja Me&I:lla on ollut usein semmoisia, missä vain yksi painatus edessä. Meillä menevät onneksi kaikki muut, paitsi synkät ja perushahmot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :)

      Täytyykin tarkistaa po.p:in valikoima. Me&i:lta on tosiaan "yksikuvaisiakin", mutta minä olen aina ostanut sieltä kuviollista, jostain syystä. Paitsi nyt tämä keltainen "one police car". Täytyyköhän tässä tilata sellainen isoveikallekin...

      Poista
    2. Mini a Turen unohdin eli sieltä meillä on myös ollut kivoja ja laadukkaista paitoja yhdellä kuvalla.

      Poista
    3. Kiitos vinkistä jälleen :)

      Poista
  2. Olen löytänyt aika ajoin Lindexistä kivoja "yksi kuva edessä" - paitoja. Nyt ostin Espritin uudesta mallistosta pojalle keltaisen paidan, jossa iso apinapainatus edessä. Espritillä oli nyt myös monsteriautopainatuksella. Näitä oli keltaisena, sinisenä ja punaisena muistaakseni molempia. Ovat aivan eri sarjaa kuin disney- hahmopaidat. Mutta kuitenkin lapsen mielestä isojen paitoja, ja se yksi kuva edessä. Värit miellyttivät minua. Espritiä on ainakin jesperjuniorissa ja stockalla. Laadusta ei ole vielä kokemusta. Me ollaan vielä menty t-paidoilla ja huppareilla/fleeceillä.

    Tänään meidän 5v kritisoi hänelle valitsemaani pk-asua. Paita oli "liian pieni" (ei minusta ole) ja housut olivat "liian rumat". Sanoin että pue ne nyt kuitenkin päällesi. Ja laittoihan tuo ne.

    -T-

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)