maanantai 23. syyskuuta 2013

Kurakauden kuivausralli


Välikausi on kyllä siistitty nimitys tälle kesän ja talven välissä olevalle ajanjaksolle. Osuvampi termi voisi olla vaikkapa kurakausi. Olen tänään puhdistanut poikien ulkoiluvaatteet sekä aamu- että iltapäivän ulkoilujen jälkeen ensin ulkohanan alla enimmät pois huuhdellen, sitten kuraeteisen viemäriin harjan kanssa hangaten ja lopulta laitoin vielä osan koneeseen pyörimään. On tällä kelillä ainakin työllistävä vaikutus!


Tämä on yksi niistä päivistä, jotka saavat minut melkein luovuttamaan teknisten kuorivaatteiden kanssa ja pukemaan lapset kotonakin perinteisiin sadevaatteisiin. Sadevaatteiden etu on niiden nopea kuivuminen. Haitan me kaikki tiedämme: olo on kuin muovipussissa.

Pikkuveikalla on näissä kuvissa perinteiset sadevaatteet, sillä aamupäivän ulkoilussa käytetty tec-haalari ei ehtinyt kuivua muutamassa tunnissa juuri nimeksikään. Vaikka kangas ei päästäkään vettä läpi, kastuu haalarin sisäpuoli pitkän vetoketjun kautta oikein mukavasti ulkopuolta huuhdeltaessa. Tuulilistattomat nykyiset vetoketjumallit eivät ole parhaita mahdollisia näillä keleillä.


Isoveikka pärjäsi sen sijaan samalla takilla molemmat ulkoilut, tuulilistallinen tec-takki on huuhtelun jälkeen sisäpuolelta kuiva. Kuorihousut vaihdettiin iltapäiväksi toisiin, kun lahkeiden kautta pääsee putsatessa kosteus sisään.

Isoveikalla: Reimatec-takki ja housut, Reima sadehattu ja -kurahanskat, Nokia Kontio Jr-saappaat kirpparilta

Pikkuveikalla (alla) Aartolahti-sadetakki ja Rukka-kurahousut kirpparilta, Nokia kumpparit kirpparilta, Reima-kurahanskat, hupun alla Reima Angry Birds-pipo


Myös hanskoja tarvitaan kahdet päivän mittaan. Aamupäivä mentiin tec-hanskoilla ja iltapäivällä turvauduttiin perinteisiin kurahanskoihin (kuvissa) teknisten hanskojen ollessa edelleen kosteita. Hanskat laitoin kuivumaan ilman huuhtelua, sillä tiedän niiden olevan hyyyvin hitaita kuivumaan, mutta eipä niistä silti ollut iloa toistamiseen samana päivänä. Onko näissä mahdollisesti merkkikohtaisia eroja? Itsellä kokemusta vain Reimatec-rukkasista.

Tarvitaanko teknisten vaatteiden kanssa kuivausrumpu vai miten te muut saatte nämä kamppeet kuiviksi??? Onko olemassa joku niksi? Meillä on entisten asukkaiden vanha kuivauskaappi ja sillä yritän toisinaan nopeuttaa kuivumista, jos on kiire saada jotain vaatetta taas käyttökuntoon, mutta yleensä sitä käytetään lähinnä naulakkona. Pitänee siivota kaappi tähän varsinaiseen tehtäväänsä, sillä isoveikan on päästävä nykyään kahdesti päivässä pihalle purkamaan paineita tai muuten kenelläkään ei ole enää kivaa...

Jokos teillä on kurakausi alkanut? Miten siitä selviätte? Miten huollat kuraiset vaatteet?

Kuivempaa viikonjatkoa toivotellen!

t. Vahteristonemäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)