sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Öö, öö, HÖÖ-öö (Edit: alevinkki!)



 




Satuin kerran kaupunkireissullani vilkaisemaan entisen kirjakaupan pitkään tyhjänä ammottaneeseen ikkunaan ja näin siellä jotain värikästä, jotain kelta-musta-valkoista, joka tietysti kiinnitti katseeni. Mitä?!? Lastenvaatteita???

Paikallisten lastenvaatevalmistajien pop-up puoti suorastaan imaisi minut ovesta sisään ja eipä aikaakaan, kun huomasin sormeilevani toinen toistaan ihanampia laadukkaita, kotimaisia lastenvaatteita. Hetken päästä seisoin jo kassalla kolmen vaatekappaleen kanssa.

Pikkuveikka sai iki-ihanat, keltamustat Mika-Miina housut polvipaikoilla ja musta-valkoisen Kai-Kia t-paidan keltaisilla kanteilla. Paita on erityisen hauska siksi, että etupuoli on raidallinen ja takana paidassa on pallokuvio. Hihoista toinen on raidallinen, toinen pallollinen. Aivan ihana!

Minäkin hemmottelin itseäni hihattomalla, mustavalkoisella pallokuvioisella kesämekolla, jossa on keltainen tasku. Niin minun näköiseni. Niin, puodista löytyi vaatteita myös aikuisille. Mitä löytöjä!

Höö? Merkki on siis Höö. Nimi tulee lasten suusta: moni lapsi kommentoi näkemäänsä aluksi juuri sanalla "höö"ja osoittelee pienellä sormellaan kaikkea uutta ja ihanaa. Tästä vaatemerkki on saanut hauskan ja mieleenpainuvan nimensä.

Höön verkkosivujen mukaan heidän mallistossaan tärkeimmiksi tukipilareiksi nousevat lapselle suunniteltu laadukas, Suomessa toteutettu design sekä mukavuus leikkiä. Lasten on saatava olla lapsia pitkään ja nauttien. Höö -mallisto on lahtelaisen suunnittelijan, Sarianna Malmin, vuonna 2007 lanseeraama mallisto.

Höön tuotteita myydään mm. sen omassa verkkokaupassa (www.5hop.fi/). Suuri osa tuotteista sopii yhtälailla tytöille kuin pojillekin ja myös naisille on oma mallistonsa. Kesähelteille on myynnissä mm. hauskoja sortseja. Tyttöjen äideille tiedoksi, että mallistoon kuuluu myös aivan ihania mekkoja ja hameleggareita.

Pikkuveikan paidan ja housujen koko on 110/116 cm ja pojalla on pituutta jotakuinkin 110 cm.  Vaatteet ovat mielestäni sopivan kokoiset, housuissa on kasvunvaraakin. Paidan mitoitus on niukempi ja malli on selvästi perinteistä t-paitaa kapeampi, mutta helma on pidempi. Tykkään kovasti paidan mallista.

Housujen leikkaus on paitaa reilumpi, mutta silti vyötärö istuu tosi nätisti lapsen päällä, eivätkä housut valu leikkiessä alaspäin. Korkea vyötäröresori ja perinteistä pidemmät resorit nilkoissa antavat osaltaan hieman kasvunvaraa.

Huomasittehan, että toinen resori on hauskasti erivärinen! Polvissa ja pepussa olevat paikat ovat vahvaa denim-kangasta, jotka varmasti lisäävät herkullisten housujen käyttöikää, vaikka paikat ovat tietysti myös näyttävä design-juttu. Isommista kokoluokista on peppupaikka jätetty huomaavaisesti pois.

Vaatteet ovat laadukasta trikoota, 100 % puuvillaa ja kestävät 60 asteen pesua. Ensimmäisessä pesussa en huomannut mitään muutoksia, joten oikein hyvältä vaikuttaa. Kangas ei myöskään rypistynyt pesussa, vaikka siinä ei olekaan mukana elastaania.

Paidan hinta on 25 euroa ja housut saa omakseen 35 eurolla eli aika samaa hintaluokkaa monien tunnettujen merkkilastenvaatteiden kanssa - paitsi, että nämä Hööt on suunniteltu ja ommeltu Suomessa (kankaat kudottu Portugalissa tai Suomessa) ja ne tukevat siten omalta osaltaan suomalaisten työllisyyttä, mikä lämmittää minun sydäntäni. Olen tainnut löytää uuden lastenvaatesuosikin!

Tunnetteko te jo Höön? Löytyykö teiltä merkin vaatteita? Kokemuksia? Ostatteko kotimaisia/paikallisia lastenvaatteita tai muita suomalaisia tuotteita?

VINKKI! 3.6. penkojaiset Höön verkkokaupassa (www.5hop.fi/). Kaikki - 15 % (paitsi sukat).

Veikeää viikonlopun jatkoa!

Vahteristonemäntä

9 kommenttia:

  1. Tosi kivannäköinen setti! Höö on merkkinä tuttu, mutta kokemusta ei ole. Kotimaisuus on kyllä aina plussaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Olin myyty, kun näin nämä ikkunassa ja tarkempi hypistely loi uskoa laatuun.

      Hinta on toki korkeahko, mutta niin on muissakin lasten merkkivaatteissa. Ja kuten sanoit: suomalaisesta työstä on mukavampi maksaa :)

      Poista
  2. Ihania! Kiinnostuin mekosta ja taidan käydä naisten malliston kurkkaamassa.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin!

      Kannattaa ehdottomasti tsekata myös naistenmallisto. Mutta se voi sitten olla menoa ;)

      Minun mekkoni on Sennatar pallo
      http://www.5hop.fi/product/144/sennatar-naisten-mekko-pallo

      Haluaisin itselleni myös Miinatar mustat polvipaikkahousut ja Harlekiinimekon. Ihania tosiaan!

      Poista
    2. Kurkkailun jälkeen haluaisin ihan kaikki naisten mekot ja tunikan. Vähän kalliiksi kyllä tulisi. Useat olivat loppu varastosta, mutta niitä saattaisi saada lisää kun ottaa yhteyttä liikkeeseen.

      -T-

      Poista
  3. Mulle kans on tuttu merkki mutta ei omaa kokemusta. Luin joskus että kangas olisi huonoa laatua, niin en ole sitten lähtenyt kokeilemaan, kun ei ole sopivan halvalla saanut. Ulkonäöltään kyllä musta-valkoinen graafinen olisi just mieleistä settiä. Kerrohan jossain vaiheessa pitemmän kokeilun fiilikset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin sinua, kun kirjoittelin tätä postausta. Voisi olla tosiaan myös teidän juttu :)

      Toivotaan että laatu kestää käyttöä ja toistuvia pesuja elastaanin puuttumisesta huolimatta. Käännän kyllä vaatteet kiltisti nurin pesua varten.

      Lupaan palata käyttökokemuksiin, kunhan niitä saadaan hieman lisää!

      Poista
    2. ...ja piti vielä mainita, että osassa Höön tuotteita on elastaania mukana (kuten tuo minun Sennatar mekkoni), nämä kuvissa näkyvät vaatteet ovat 100 % puuvillaa.

      Poista
    3. Huom!

      Höön verkkokaupassa on huomenna penkojaiset eli kaikki -15 % (paitsi sukat). Vink vink! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)