maanantai 20. heinäkuuta 2015

Koululaisen hankinnat osa B: sisäkengät

 CrocsLights Star Wars Vader Black/Flame / Babyshop


CrocsLights Robo Shark / Babyshop


 Tintti /  Reinokauppa


Tintti /  Reinokauppa


Tohvelisankari / Starchild

    
 Tohvelisankari / Starchild


Koulun käytävillä ei kirmailla enää sukkasillaan, kuten omassa lapsuudessani, vaan ekaluokkalaisen välttämättömien hankintojen listalla ovat myös sisätossut tai sisäkengät. Ihan fiksua, ettei tarvitse olla sukat likaisina ja märkinä, mutta onpa tässä taas yksi uusi aihe pohdittavana koulutulokkaan äidille.

Millaiset ovat hyvät sisätossut/-kengät koululaiselle? Omasta mielestäni niiden tulisi olla:
 • Mukavat jalassa, eivätkä hiosta
 • Helpot pukea ja riisua
 • Pitävä pohja, jolla ei liukastu märälläkään lattialla 
 • Kestävät
 • Lapselle mieluiset, että päätyvät jalkaan

Itselläni tuli sisätossuista ensimmäisenä mieleen Crocsit, joita lapset käyttävät niin mielellään nyt kesällä ulkona. Crocseja näkee aikuistenkin jalassa sisäkenkinä esimerkiksi terveydenhoitohenkilökunnalla, joten eivät ne kovin huono vaihtoehto voi olla. Olisivatko Crocsit sopivat sisäkengät kouluun? Ainakin ne on helppo sujauttaa jalkaan ja potkaista tunnin aikana pulpetin alle, jos alkaa olla liian lämmin. Lisäksi Crocseista löytyy houkuttelvia vaihtoehtoja lasten mieleen.

Kesän pihalla kulkeneet Crocsit eivät taida kelvata enää sisäkengiksi ja ovathan ne varmasti käytössä vielä elo-syyskuulla ulkonakin. Babyshopissa on nyt 30 % ale osasta Crocsien malleja, mm. noista kuvissa olevista, jolloin hinta on noin 30 euroa. Mikäli nämä mallit kiinnostavat, kannattaa olla nopea, sillä kokoja ei ole enää paljoa jäljellä. Crocsin omassa kaupassa on myös ale meneillään ja lisäksi sieltä löytyy ihan uusia, herkullisia malleja syksyyn.

Olette ehkä huomanneet, että haluan suosia kotimaisia tuotteita, jos siihen on mahdollisuus. Omatuntoni muistuttaa myös tossujen kohdalla, että Reinokaupan Tinttitossut palvelivat eskarivuoden paremmin kuin hyvin. Päiväkodin henkilökuntakin kehui, kuinka poikien nahkaiset retrotossut kestivät ehjinä koko vuoden, kun monille oli jouduttu hankkimaan kauden aikana useammatkin sisätossut. Pikkuveikkakin sai Tintit sujuvasti itse jalkaan.

Tintit ovat kestävät, helpot pukea ja niistä löytyy useita kivoja värejä. Mutta niiden hankkimiseen liittyy huima 7 euron postimaksu, vaikka ostaisi vain yhdet tohvelit. Kieltämättä 29 euron hankintahinta kuitenkin ihan perustossusta tuntuu myös melko korkealta. Tintin koot sitäpaitsi loppuvat numeroon 33 (ainakin verkkokaupassa tällä hetkellä), joka oli käytössä isoveikalla jo eskarivuonna.

Tossuasioissa olen törmännyt monesti mm. Tohvelisankarin myymiin Starchild tossuihin, jotka ovat niinikään nahkaiset. Nämä päivähoidossa olevien lasten jaloissa usein näkyvät tossut valmistetaan Englannissa ja niitä löytyy useita erilaisia malleja ja värejä. Nyt heinäkuussa tossut ovat tarjouksessa 24,90 ja postimaksu on 4,90. Näitä tossuja saa kokoon 36-37 saakka, mikä on oikein ilahduttavaa isokokoisten poikien äidille. Onko teillä kokemusta Starchildeista?

Millaiset sisätossut ovat sinun mielestäsi parhaat? Käyttävätkö lapset mielellään kouluun hankittuja sisäjalkineita?

Meille valikoituivat ekaluokkalaisen sisäkengiksi nuo ensimmäisessä kuvassa näkyvät Crocsit Star Wars teemalla ja pikkuveikka saa päiväkotiin sisätossuiksi Crocsin hurjat hait.

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari


10 kommenttia:

 1. Meillä oli ekaluokkalaisella Crocsit sisäkenkinä viime kouluvuonna. Tossuja olisi tuskin jalkaansa laittanut, kun eivät ole kelvanneet moneen vuoteen. Parit kolmet Starchildit meillä taisi päiväkotivuosina olla ja ainakin meillä kestivät hyvin, ei meillä muita ole kyllä ollutkaan.

  Crocseja meillä on tälläkin hetkellä kahdet, erikseen sisä- ja ulkokäyttöön. Tosin tulevaksi kouluvuodeksi pitänee ostaa taas ainakin yhtä kokoa isommat jossain vaiheessa, toiveena, että menisivät sitten ulkokäytössä seuraavan kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että Crocsit ovat toimineet hyvin koululaisella. Sehän olisikin mahtavaa, jos tohvelit palvelisivat ensin talven sisäkäytössä ja sitten vielä kesän ulkosalla. Selkeästi hidastuvalla jalankasvulla tämä ehkä onkin meillä mahdollista.

   Poista
 2. Starchildeista meillä kerhotossuina kokemusta ja konepesuista huolimatta jäivät vielä odottamaan pikkuveljen jalankasvua.
  Meillä pojilla alkaa ensimmäistä kertaa päiväkoti ja juuri sisätossuja googlettelin (ilmeisen yleinen käytäntö pk:ssa sisätossut?).
  Huomasin että nuo starchildin sisätossut hiostivat välillä meidän kovasti muutenkin hikoilevaa ja siksi on kova pohdinta päällä että mitä pk:iin jalkaan.
  Tintit näyttää hyvälle mutta nahkaahan sekin on joten miten lie hiostaa? Ja onko se jäykempi pohja lattialeikeissä tiellä?
  Se perus jumppatossu missä ryppykuminauha yläosassa taas on mielikuvissa liian lörppö ja itse ainakin inhosin niitä lapsuudessa, mutta hengittävyys saattaisi olla parempi.
  Pari iltaa menee kevyesti näitä pohtiessa, saattaisi päästä helpommallakin, mutta minkä sitä luonnolleen voi :)

  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että Starchildit ovat kestäneet käytössä ja periytyvät vielä pikkuveljellekin. Tuota aina ihmettelen, miten nahkatossujen sanotaan kestävän konepesua, mutta kai se täytyy uskoa, kun sitä monesta eri lähteensä olen jo kuullut.

   Kyllä meidän pojilla oli aika hikiset varpaat, kun riisuivat Tinttitossut päiväkodissa. Kyllähän se nahkatossukin lämmittää, vaikka nahka toisaalta hengittääkin. Lisäksi kannattaa pukea tossun alle joku muu kuin puuvillasukka, niin ei hiosta niin kovasti.

   Pojat tykkäsivät kovasti Tintti-tossuistaan, eikä tullut palautetta, että olisivat olleet tiellä leikeissä. Pohja on napakampi kuin Starchildeissa, muttei kuitenkaan taipumaton.

   Meillä on joskus ollut kerhotossuina mokkasiineja, joissa pohja on nahkaa ja päällinen + varsi sukkaneulosta. Näitä myyvät esimerkiksi Lindex ja muut ruotsalaisketjut. Olisiko sellainen viileämpi vaihtoehto hikijalalle?

   Lisäksi ainakin Finnwear on ainakin ennen valmistanut jarrusukkamateriaalista keveitä tossuja, joissa ei ole vartta ollenkaan, vaan jalan päällä vain leveä kuminauha. Näitä oli myynnissä markettien sukkaosastolla, kun isoveikka opetteli kävelemään ja muistelen, että olen nähnyt niitä sen jälkeenkin. Kävelemään opettelevalla nämä eivät pysyneet meillä jalassa, mutta isommalla lapsella varmaan pysyvät siinä missä sukat muutenkin.

   Toivottavasti löydätte hyvät tossut päiväkotiin - vaikka siihen päätöksen tekoon pari iltaa kuluisikin :)

   Poista
 3. Meillä oli neidillä päiväkodissa käytössä Starchildit, mutta ne hiostivat. Eskarissa sitten oli Starchildien lisäksi Crocsit ja piti niitä vuorotellen. Koulussa neiti käytti ekan vuoden Crocseja ja ne olivat jalassa, jos muisti ne laittaa :D Koulussa vuoden olleet Crocsit ovat olleet tänä kesänä ulkokäytössä (sen vähän, mitä niillä on tarjennut). Tulevaksi syksyksi on hankittuna myös jo paritkin eri Crocsit. Alehaukkana ostin, kun tosi halvalla sain keväällä. Ainakin Sportamoressa oli tosi hyvällä alella jossain kohtaa.

  Pitäisköhän kouluasioita alkaa miettiä muutenkin? Reppu - ja sisäkenkäasiat on toki kunnossa, mutta täytyisköhän penaalikin uusia ja jotain kyniäkin hankkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli Crocseilla mennään teilläkin :) Kiitos vinkistä, täytyykin olla tarkkana jatkossa noiden Sportamoren tarjousten kanssa.

   Kyllä tässä varmaan kohta täytyy itse kunkin lähteä penaali- ja pikkutarvikekaupoille. Kummasti nuo lehdetkin jo toitottavat koulutarvikkeita - ei kai se kesä nyt vielä mennyt?!

   Poista
 4. Meillä päin ei ole ollut sisäkenkiä aiemmin käytössä - ei saanut käyttää. En tiedä miten on nyt lähivuosina käynyt, ei ole tullut puheeksi. Crocseista valitsisin taipuvat eli perus Classicit varmaankin ja koristeeksi Jibbizejä? Mulla on ne purjehdus mallit, eivät taivu ja ahkeran käytön jälkeen ei enää varpaatkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sisäkenkien käytössä on isoja paikkakuntakohtaisia eroja kouluissa. Mutta onhan se kivempi lompsutella jossain tossuissa käytävillä kuin sukat hiekkaisina ja märkinä suurimpia sulamislätäkköjä väistellen. Tai ainakin itsestä tuntuisi näin, lapset eivät ehkä niin välitä.

   En ole ajatellutkaan, että Crocseissa on eroa pohjan taipuisuudessa. Hyvä tietää.

   Poista
 5. Miten crocsit nimikoidaan? Pysyykö tarramonsterin tarra pohjassa? Kenelläkään kokemusta?
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kirjoittanut nimen tekstiilitussilla kantalenksun sivuun. Onneksi noissa muuten mustissa kouluun tulevissa crocseissa on punaiset lenksut. Tarrat on loppu, joten niitä en pääse kokeilemaan.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)