keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kumpparikesä 2015
 Saimme keväällä Reimalta testattavaksi Coltan kumisaappaat molemmille veljeksille. Isoveikalla on saappaissaan hieno vihreä kivikuosi ja pikkuveikan saappaat ovat raikkaan siniset rinkulakuvioiset. Testailimme saappaita huhtikuulta alkaen ja kirjoittelin kokemuksistamme silloin. Tässä postauksessa kumpparit kirmaavat Suomen suvessa - jonka sää on - no vähintäänkin vaihteleva.

Pelkäsin saappaiden käyttöajan jäävän tavallisesti kuivan kevään ja kesän myötä kovin lyhyeksi, mutta olin väärässä: tänä kesänä kumppareille on ollut käyttöä monena päivänä - sekä mökkirannassa että omassa pihassa. Vähän väliä tuntuu olevan sellainen, nurmikon märkänä pitävä "sateen jälkeen"-sää, jollei nyt jatkuvasti ihan täydellä teholla sadakaan. "Muistan kumpparikesää... a-a-aa..."

Onpa onni, että isoveikka on päässyt saapasvastarinnastaan eskarivuoden aikana - ehkä osittain helposti jalkaan sujahtavien ja juoksuunkin taipuvien Reiman kumpparien ansiosta. Saappaan reilunkokoinen varrensuu ja nilkkaosa sopivat myös rintavajalkaiselle lapselle. Saappaiden mukavuutta kuvaa hyvin se, että poika valitsi nämä kumpparit mökillä jalkaansa yleiskengiksi myös kuivalla säällä mielummin kuin yleisjalkineiksi mielletyt Crocsin sandaalit. Kieltämättä hyvä valinta mahdollisten punkkienkin varalta.

Kuviollisen saappaan pinnasta eivät hiekka ja muut roskat pistä äidinkään silmään ja irrotettava pohjallinen on helppo nostaa käytön jälkeen saappaan varren päälle kuivumaan. Aktiivista käyttöä hyvin kestäneiden saappaiden pirteät kuosit tuntuvat olevan edelleen poikien mieleen ja saappaita käytetään mielellään eri tilanteissa: ne ovatkin aina esillä kodinhoitohuoneen kenkätelineellä, josta ne on helppo sujauttaa jalkaan, kun kipaisee vaikkapa avamaan vieraille portin.

Kumisaappaita tarvitaan tietysti metsäretkillä ja kalastaessa. Mummi sai juhannuksena virvelillä komean hauen, kun virvelöinnistä tänä kesänä innostunut isoveikka oli mukana tuomassa kalaonnea. Kunnolla uritetuissa ja pitäväpohjaisissa saappaissa voi näköjään kiipeillä puissakin. Jalkapalloa on kuulemma kuitenkin mukavampi pelata lenkkarit jalassa: ne Reiman konepestävät lenkkarit tietysti.

Olen hiljalleen aloitellut lämminvuorikumppareiden etsinnän talvea varten: niitä meidän jemmasta ei löydy. Lekmerin alesta katselin Viking Ultraa, jota moni on kehunut, mutta eihän siellä ollut enää meidän kokoja ja aika kapoiselle näytti Vikingin varsi meidän isommalle jässikälle. Eiköhän me jälleen valita Reiman lämminvuoriset kumpparit myös tulevaksi talveksi.

Pikkuveikalle saisi nyt edullisesti reimashopista samaa Reiman rinkulakuosista talvikumpparia kuin pojalla oli viime talvenakin, mutta pelkistä saappaista en viitsi postikuluja maksaa. Olisihan siellä toki alessa vaikka mitä kivaa, mutta emme tällä erää tarvitse mitään. Postikuluttomuutta odotellen siis.

Isoveikalle en arvaa enää pallokuosia hankkia, kun siitä on tullut koulunsa aloittavalta herra isolta herralta hieman palautetta puseroiden osalta viime aikoina. Isoveikan riittävän coolit lämminvuorikumpparit hankitaan ilmeisesti syksyn mallistosta, jollen onnistu jostain alesta löytämään esimerkiksi varresta hillitysti raidoitettua ja muuten yksiväristä Reiman viime talven malliston talvikumpparia.

Minkä verran teillä on saapasteltu Suomen suvessa? Entä ovatko syksyn ja talven saapasasiat järjestyksessä? Nämä meidän testikumpparitkin ovat nyt 40 % alessa reimashopissa. Vink vink! :)

Ihania kesäpäiviä teille kaikille - säästä riippumatta! Ja muistetaan juosta edes kerran kesäsateessa ihan paljain varpain :)

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

11 kommenttia:

 1. Hienot on saappaat!

  Kumppareita on todellakin tarvittu viime päivinä! Meillä neiti suosii Crocseja kesäsaappaissa, joten jemmasin sellaiset jo ensi kesäänkin. Olisin toivonut turkooseja, keltaisia tai vaikka vihreitä saappaita ensi kesään, mutta neiti ilmoitti, ettei kelpuuta muita kuin pinkit.

  Meille tuli tänään ilmoitus Lekmeriltä, että turha odotella Viking Ultra saappaita. Ei ole, eikä tule. Luin facesta, että ilmeisesti muillakin ollut nyt ongelmia Lekmerin kanssa. Lähetelty vääriä tuotteita ja ollut myös näitä saldovirheitä. Harmi! Aina ennen on Lekmerin kanssa sujunut tosi jouhevasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kiitos :)

   Voin kuvitella, että tyttöjen äidit kaipaisivat välillä jotain muuta kuin sitä pinkkiä :D Onneksi teillä vaatteissa tuntuvat kelpaavan muutkin värit.

   Voi ei! Kävipä köpelösti Lekmerin kanssa. Tosi ikävää, ettet saanutkaan tilaamiasi saappaita. Varmasti harmittaa.

   Ihmettelin itsekin saappaita Lekmerillä selaillessani, että miksi noita Ultria tulee listalle, vaikka rajaan hakua koon mukaan ja ko saappaissa ei sitten kuitenkaan ole valittavana tarvitsemaani kokoa. On sitten ollut häikkää laajemmaltikin, ikävä juttu. Mullakin on aiemmin toiminut tilaus ko firman kanssa ihan hyvin.

   Poista
  2. Niin ja piti vielä lisätä, että meillä ei Crocs saappaat sovi malliltaan isoveikalle, joka saa nilkan kehräsluun kohdalle hiertymät Crocsin saappaista. Lisäksi niiden kanssa ei tunnu pojilla pysyvän sukat paikoillaan ollenkaan. Pikkuveikalle malli olisi sinänsä ihan ok.

   Poista
  3. Muistinkin, että Crocsit eivät sopineet isoveikalle. Mikäs siinä. Reimat on ihan yhtä toimivat. Meillä on tänä kesänä kans ollut pari kertaa tytöllä sukat makkaralla Crocsin saappaissa. Tosin ongelmaa on ilmennyt vain varrettomien sukkien kanssa.

   Poista
 2. Meillä on juuri jäämässä nykyiset crocsin saappaat pieneksi ja seuraavat kesäsaappaat kokeillaan Bisgardeja, jotka on odottanu käyttöä keväästä asti liian isoina. Crocseissa pojalla hikoaa jalat hirveästi ja on melko taipumattomat kyykistellessä leikeissä. Talvisaappaiksi odottaa juuri ne viimetalven tummansiniset Reimat, saisi vaan jalka ottaa vähän spurtta, ettei tarvitse kassillista villasukkia väliin!
  Lekmeriltä en tilaa vähään aikaan, kun on edelleen saamatta rahat huhtikuun alun tilauksesta ja asiakaspalveluun ei saa yhteyttä. Koko kevään ja kesän on vain ilmoitettu yhteystietosivulla, että on juuri nyt ruuhkaa ja viestit ei mene perille. Ja puhelinnumeroa ei löydy mistään, että voisi soittaa... Terv. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bisgard onkin mulle ihan vieras saapasmerkki, täytyypä tutustua :)

   Crocsien hiostavuuden selittänee se vuorittomuus. Lisäksi suhteellisen kapea nilkka estänee kosteuden pois pääsyn vartta pitkin ylöspäin. Ehkä.

   No voih, sullakin ollut huono tuuri Lekmerin kanssa :( Ei kuulosta kyllä ollenkaan hyvältä asiakaspalvelulta tuo Lekmerin touhu, josta olen tässä yhteydessä saanut lukea. Täytyypä olla itsekin tarkkana, kiitos tiedosta. Toivottavasti saat pian rahasi takaisin.

   Poista
 3. Meillä käytetään kumppareita mökillä paljonkin. Poika tykkää käyttää niitä. Lisäksi on ollut kumpparit monessa menossa mökin lisäksi. Nyt meillä on mökillä Nokian Viklat kirpparilöytönä. Kotona ja reissussa mukana on nyt Crocsit. Nuo Crocsit kun jää pieneksi, en enää osta niitä. Nokian, Viking tai Reima on varmaan jatkossa. Käytössä poika on tykännyt eniten Nokian kumppareista. Crocseissa meilläkin tuntuu jalka hikoavan ja sukat pyörivän erityisen paljon. Lisäksi ovat tosiaan kankeat varrestansa. keveydestä plussaa, mutta muuten tulee paljon miinusta.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minä muistelinkin, että teiltä löytyy myös kumpparien kavereita :)

   Nokialainen on varmasti hyvä ja niitä on meilläkin joskus ollut. Kirpparilta lähinnä. Kovin harvoin vaan ovat nämä nokialaiset kaupoissa alennuksessa, ainakaan sellaisilla prosenteilla, millä saa muita saapasmerkkejä alesta. Taitavat myydä hyvin täydellä hinnallakin.

   Mielenkiintoista lukea jo useampi negatiivinen kokemus peräkkäin Crocsin saappaista, kun ne kuitenkin tuntuvat olevan joka paikassa myynnissä ja mielletään parhaiksi saappaiksi. Taitaa todellisuus olla kuitenkin toisenlainen. Keveys on toki omaa luokkaansa ja ulkonäkö varsin houkutteleva, mutta eihän se riitä, jos saapas ei toimi leikeissä, vaan puristaa kyykistellessä, hiostaa ja pyörittää sukat jalasta.

   Poista
  2. Mä olen useammat Nokian kumpparit ostanut edullisesti Vääksyn Sportiasta. Mökkeillään siellä päin. Nokian talvikumpparitkin on todettu meillä hyviksi. Nyt olisin keväällä ostanut sieltä edullisesti kesänokialaiset, mutta ei ollut tarvetta. Asutte aika lähellä Vääksyä, joten jos retken teette sinne suunnalle, piipahda Sportian kumpparihyllylle. Vääksy on muutenkin ihan kiva vaikka päiväretkikohteena: Kanava, Lauran kauppa, kahviloita.

   -T-

   Poista
 4. Tulipas hyvään saumaan vinkki reiman alesta, ehdottomasti lähtee tilaukseen nuo reiman talvikumpparit pojalle! Millaista kokoa nuo reiman saappaat ovat, eli kannattaako tilata ihan kokotaulukon mukaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että vinkistä oli hyötyä :)

   Meillä on ollut suurimmaksi osaksi Reiman kenkiä ja saappaita, joten olen vähän huono vertaamaan näiden kokoa muiden valmistajien kokoihin. Sen osaan sanoa, että ovat reilumpia lestilltään kuin Vikingit.

   Kengän koko kannattaa valita niin, että laitat lapsen illalla (jolloin jalat suurimmillaan) seisomaan sukat jalassa paperin päälle ja piirrät molemmista jaloista ääriviivat paperille. Mittaa pisin mitta molemmista jaloista eli kantapäästä isovarpaan kärkeen (jalat ovat aina hieman eri kokoiset). Valitse pisimmän jalan pisin mitta ja lisää siihen 1,5 cm, niin saat oikean kengänkoon, jossa on mukana tarvittava liikkuma- ja kasvuvara. Talvikumppariin lisäisin vielä muutaman millin villasukkavaraa. Reimashopissa on hyvät mittataulukot ja ohjeet oikeaan kengänkokoon.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)