maanantai 27. heinäkuuta 2015

Melkein kotieläinpihassa













Laivareissu on risteilty ja pikku hiljaa totuttelemme kesälomaan koko perhe kotosalla. Kylläpä muuten väsyttää tässä iässä tuollainen kahden yön huonosti nukkuminen: lapsetkin ovat vielä tänäänkin tavallista väsyneempiä ja aina aamuvirkku isoveikkakin nukkui puoli kahdeksaan. Mutta kyllä meillä oli mukava merimatka, johon palaan varmasti myöhemmin.

En ole vielä saanut purettua kamerasta viimeisimpiä aleostoksia tai Ruotsinreissuamme, joten tähän väliin laitan kuvakertomuksen päivästä, jolloin lähdin poikien kanssa kotieläinpihaan, joka olikin kiinni juuri keskiviikkoisin. Silmät pyöreinä katselimme suljetun portin takana ja luimme epäuskoisina tekstiä "suljettu".

Muutamaa eläinlajia saattoi ihastella aitojen ulkopuoleltakin ja onneksi melkein vierestä löytyy rehevä puistoalue pullanhimoisine sorsineen ja kivenheiton päässä siintää aiemminkin esittelemäni Launeen Perhepuisto. Retkipäivästämme tuli lopulta oikein mukava, vaikka alkuperäiset suunnitelmat menivätkin mönkään. Mutta jatkossa osaan ehkä tarkistaa aukioloajat netistä ennen bussille singahtamista.

Tuona ihanan kesäisenä päivänä paistoi aurinko, jota ei ole näkynyt liiaksi tänä kesänä. Kuljimme lyhyillä hihoilla ja lahkeilla sinisen taivaan alla. Illalla iho punoitti. Poikien sortsit Villervalla, isoveikan paita MiniRodini ja pikkuveikan Busino. Ja hei, vasta kuvista huomaan, että tepasteltiin todellakin ihan sandaaleissa: harvinaista herkkua tänä kesänä!

Normaalin perhepuiston linnassa kirmailun ja telineissä kiipeilyn lisäksi kuittasimme lounaan puiston viereisessä grillikahvilassa, poikien riemuksi makkaraperunoilla ja jätskillä. Ei mikään mieltä ylentävä gourmetelämys terveellisyydestä puhumattakaan, mutta tulipa ruokittua jälkikasvu jotakuinkin oikeaan aikaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisimme siirtyneet kotieläinpihan jälkeen Lahden keskustaan ruokailemaan.

Isoveikka bongasi ruokapaikkamme vieressä uudenlaisen elämyksen: mahdollisuuden kävellä "veden päällä". Aikansa kokemuksen miellyttävyyttä ja riskejä tuumailtuaan hän päätti uskaltautua kokeilemaan. Jonossa vierähti hyvä tovi, kun halukkaita vettenpäälläkävelijöitä oli kauniina päivänä muitakin ja pikkuveikkaa piti tietysti käyttää vessassa juuri siinä kohtaa, kun isoveikan vuoro olisi pian koittanut. Mutta pääsihän tuo poika sitten lopulta ilmalla täytettyyn palloon yrittämään pystyssä pysymistä. Ja hieno kokemus se oli, eikä ollenkaan pelottavaa.

Nyt olen jotenkin haikealla mielellä, kun kävin tänään isoveikan kanssa kaupungissa ostamassa koulurepun, penaalin ja sopivaa sisältöä tuohon kynäpussukkaan. Koulunalku tuli taas astetta konkreettisemmaksi ja melkein kuulin ajan kellon tikittävän kävellessäni pitkäksi venähtäneen esikoiseni kanssa käsi kädessä (kahdestaan liikkuessamme saan pitää häntä kädestä) koulureppukauppaan. Vastahan tuo päästi ensiparkaisunsa, minun ensimmäinen vauvani. Snif.

Mitkäs teillä on tunnelmat heinäkuun kääntyessä pian elokuuksi? Onko päivähoidon/koulunalku jo mielessä vai vieläkö lomatunnelmat jatkuvat? Oletteko tehneet hankintoja syksyä varten?

Oletteko muuten huomanneet, että harvat aurinkoiset päivät ovat olleet jo vähän aikaa kumman kuulaita, kuin syksy tekisi jo tuloaan?!? Ei vielä!

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari


4 kommenttia:

 1. Ihana kesäretki ensimmäisen kohteen sulusta huolimatta! Mielestäni on ihan käsittämätöntä, että kesäkohteita pidetään suljettuina, mutta toisaalta kyse on varmaan siitä, että saadaan työntekijöille lakisääteiset lepoajat täyteen. Meillähän kävi vähän samalla tavalla, kun oltiin lähdössä Viikinsaareen, eikä maanataisin ollutkaan alkukesästä liikennöitiä :D

  Koulunalkua en ole miettinyt vielä juuri yhtään, mutta pitäisi varmaan alkaa pohtia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa sulkupäiville on onneksi hyvä syy: kotieläinpihassa pidetään parina päivänä viikossa lapsille eläintenhoitoleirejä, jolloin muu yleisö ei pääse portista sisään.

   Ihmettelen itsekin, miten rennosti otin ohjelmamuutoksen: yleensä mulla menee pasmat ihan sekaisin vastaavissa tilanteissa. Kai tämä on niitä ikääntymisen hyviä puolia ;)

   Teillä ei varmaan ole vielä kiirettä pohtiakaan koulunalkua, kun homma on jo kertaalleen käyty läpi ja kaikki siten tuttua. Meillä sensijaan ollaan jo aika jännityksissä :)

   Poista
 2. Ihania eläimiä :)
  Joo siis täällä on jo vähän lehdet kellastunut puista jo :(
  Syksy tuo tullessaan kaikkea uutta ja jännää kenties :)..

  VastaaPoista
 3. Älkää nyt syksystä puhuko. Nyt on heinäkuu. Elokuukin on vielä kesää.
  Reppu on ostettu mutta muuten keskitytään vielä lomailuun.
  -T-

  VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)