lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kolmården päivä 2: safarilla

  
 
Toisena Kolmårdenpäivänä päätimme panostaa Safariin ja Delfinaarioon, sillä ne ovat eläinpuiston suosikkikohteet. Meidän oli tarkoitus käydä safarilla jo ensimmäisenä päivänä, mutta koska pääsimme kohteen luokse eläintarhan perälle vasta iltapäivällä, oli paikan vetonaulana toimivaan safariin aivan mahdoton jono. Ystävällinen henkilökunnan edustaja antoi vinkin: tulkaa varhain seuraavana aamuna ja niin me teimme. Tai varhain ja varhain, ei alueelle päässyt sisään kuin "vasta" kymmeneltä. Mutta me olimme sitten ajoissa paikalla! :)
 

"Ni är ännu i kö..."  ;) Mutta nyt jono oli ihan siedettävän pituinen ja lapsetkin jaksoivat jonottaa varsin kiltisti. Olimme jonossa ehkä vartin verran. Edellisen päivän jonosta ei olisi selvinnyt tunnissa.


Gondolit ovat jo noin lähellä. Ihan kohta päästään! :) Jännitys kuplii pienissä (ja isommissakin...) vatsoissa ja pistää jalat teputtamaan.


Nyt sitä mennään! :) Isoveikka tykkäsi ajelusta, pikkuveikkaa hieman hirvitti. Uskalsi kuitenkin olla mukana, kun sai olla tiiviisti äidin kyljessä kiinni :)


Huiiii...korkealla mennään. Kyyti oli ihanan tasaista, rauhallista ja hiljaista. Ei pelottanut. Upeita maisemia ja ihan omanlaisensa tunnelma. Hieno kokemus. Suosittelen!


Isoveikka ja samanikäinen serkkunsa tykkäsivät radan kääntölaitteesta, joka vastasi reissun huvipuisto-osuutta, kun häkkyrä käänteli gondoliamme. Näitä käännöksiä oli muutamia reitin varrella ja ne aiheuttivat aina riemunkiljahduksia (ja pelonsekaisia kiljahduksia osassa ryhmämme aikuisia...).


Lähestymme Kirahvilaumaa, joka herkutteli puunoksilla. Laumassa oli eri ikäisiä ja -kokoisia pitkäkauloja. Upeita luontokappaleita. Ollessani lapsi, kirahveja pääsi syöttämään eläintarhan puolella. Ovatkohan kesyyntyneet liiaksi, kun ovat "joutuneet" safarin puolelle?




Karhut näkyivät ilahduttavan hyvin tällä safarilla. Metsikössä tallusteli niin isoja mesikämmeniä kuin pieniä, leikkisiä pentujakin. Vaikuttavia eläimiä. Ja erityisen hienoa oli se, että eläimet käyttäytyivät täällä luonnollisesti, eivätkä kiertäneet apaattisina kehää, kuten joissakin eläintarhoissa.


Leijonaa mä metsästän...enkä pelkää ollenkaan! Leijonat makailivat suoraan köysiradan alla kuin odottaen jotain tipahtavan gondolista! Ovat kenties saaneet herkkupaloja joskus ;) Komeaharjainen urosleijona piilotteli leijonille rakennetun katoksen alla, joten siitä en valitettavasti saanut kuvaa.

Gondolit olivat sivuista avoimia (kalterit), joten sieltä on tosiaankin mahdollista pudottaa jotain. Avoimuus mahdollisti myös tuulen ihanan vilvoittavan puhalluksen ja luonnon äänien kuulumisen.  Gondolissa sai halutessaan kuunnella safariopastusta. Mukava juttu, että safarilla sai myös suomenkielisen selostuksen, joka kuului kiitettävän hyvin.

Safari kesti vain puolisen tuntia ja loppui siis yllättävän pian. Olisi tehnyt mieli mennä toisenkin kerran (ei maksa erikseen), muttemme sitten kuitenkaan menneet uudestaan jonoon, vaan lähdimme kohti delfiinejä.

Delfiinishow oli upea. Eläinten temput ovat samoja kuin Särkänniemessäkin (hyppy, pystyuinti, vilkutus, pallottelu, kohteeseen hyppääminen jne.), mutta täällä oli panostettu näyttävään videotaustaan, musiikkiin ja muihin efekteihin. Itseä liikutti kuitenkin eniten delfiininkouluttajien runsas yhteistyö näiden viisaiden merieläinten kanssa. Kouluttajat uivat, tanssivat ja hyppivät delfiinien seurassa läpi koko esityksen. Upeaa katseltavaa. Tästä kaikesta ei valitettavasti ole kuvamateriaalia, sillä peruskamerani ominaisuudet tulivat vastaan pimeässä, suuressa tilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)