tiistai 16. heinäkuuta 2013

Maitosuklaa-vadelmakakku, ohje

Lupasin laittaa kuopuksen 2-vuotissynttärikakun ohjeen muistiin ja täälläpä se on samalla muidenkin herkkusuiden löydettävissä! :) Tässä se tulee, suoraan muistin uumenista...

Maitosuklaa-vadelmakakku

Pohja
6 munan sokerikakkupohja (ohje esim. Kinuskikissa)

Kostutus
vaniljamaitoa (maitoa, jossa hieman vaniljasokeria), ehkä noin  1,5 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla kokoamisvaiheessa. Muista leivinpaperisuikaleet kakun alla, ettei kakkupaperi ja -lautanen sotkeennu täyttö- ja kuorrutuspuuhissa.

Täyte
4 dl kuohukermaa vatkattuna
150 g Fazerin sinistä vesihauteessa sulatettuna
vadelmahilloa (minulla meni ehkä vajaa puolet isosta muovisesta Dronningholm-purkista)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu, hieman jäähtynyt suklaamassa joukkoon. Levitä hilloa kakun väliin ja hillon päälle suklaakermaa.

Kuorrutus
2 kpl (a 130 g) Pandan maitosuklaalevy vesihauteessa sulatettuna
1,5 dl kuohukermaa (vähempikin saattaa riittää, kuorrute jäi minulla hieman liian valuvaksi)

Sulata suklaa vesihauteessa ja lämmitä kerma toisessa kattilassa, älä keitä. Lisää suklaamassa kermaan vispilällä sekoitellen, kunnes on tasaista. Anna jäähtyä ja paksuuntua välillä sekoitellen. Levitä kakun reunoille ja päälle.

Koristeeksi esim. Pandan suklaarusinoita (Rainbow). Näillä voi hyvin "korjailla" myös  suklaan valuvirheitä kakun reunoilla ;)

Kakun kuva löytyy synttäripostauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)