perjantai 10. lokakuuta 2014

Jos en olisi jemmannut...





Jemmaajat riviin ja käsi ylös, keitä hieman kaduttaa? Sinäkin?! ;) On korkea aika kaivaa kätköt esiin ja sovitella. Ja kaihoisasti katsella, mitä kaikkea ihanaa tulevaksi talveksi olisi tarjolla tuoreeltaan.

Meillä on isoveikan kanssa talveksi varattujen tamineiden sovittelut saatu suoritettua (todistusaineistoa tulossa lähiaikoina), mutta flunssassa kärvistelevän kuopuksen päälle ei nyt tule edes mieleen yrittää pujottaa ylimääräisiä vaatekerroksia saati ehdotella kameran edessä tanssahtelua.

Päädyin siis vaihteeksi herkuttelemaan ajatuksella, mitä valitsin nyt pojille, jos meillä ei olisi kaapit täynnä niin edullisia alelöytöjä viime talvelta...

Tässä teille tämän hetkiset suosikkini ihan mutu-tuntumalla pikaisesti valittuna. (Todellisuudessa olen suorastaan helpottunut, että meillä on talvivaatevalinnat tehtynä ja maksukin on hoidettu: tässä hässäkässä ja matkan jälkeisessä taloustilanteessa talvivarusteiden hankkiminen a:sta ö:hön olisi aikamoinen ponnistus.)

Reiman talvimallistosta meille voisi päätyä varsinkin Reimatec+ Vuono. Se vaikuttaa oikein lupaavalle haalarille (kaksi ylintä kuvaa, kuvat reimashop). Vihreä kauteni jatkuu, kuten huomaatte :) Tämä olisi kuulunut pikkuveikan tulevan talven touhutamineisiin, mikäli meillä ei olisi jemmassa jotain ihan muuta (josta lisää tulevissa postauksissa).

Ergonomisesti juuri leikki-ikäisille mutoillussa Vuonossa kulutukselle alttiit kohdat on vahvistettu erikoisvahvalla kankaalla ja haalarin hihat ovat aiempaa kapeammat, mikä mahdollistaa käsille paremman liikkuvuuden esimerkiksi kiipeillessä.


Reimatec Reach näyttää myös erittäin hyvältä. Sopii yhtä lailla pienelle kuin isollekin talvesta riemuitsevalle. Samasta haalarista kuosivaihtoehtoja, kun rullailet alemmas.



 

Mitä? Mitä? Onko ainainen riemunkirjavuuden ja värikylläisyyden puolesta liputtaja antamassa periksi muodikkaalle "harmaan sävyt"-linjalle? Hmm... siltä hieman näyttää, että rauhallisempi kausi tekee tuloaan myös tälle emännälle.

Ylläoleva harmaa pipo on ihanan yksinkertainen ja samalla malli suojaa huolella korvat. Näitä muotoiltuja pipoja on tänä talvena ihailtavan paljon Reiman mallistossa. Aitoa villaa tietysti ja viimein fleecevuorilla - alati kosteat puuvillat jäänevät nyt historiaan.

Viime talven perusteella (joka alkoi vasta tammikuun puolella ja oli vähäluminen) aloin pohtia loskareita toisena talvikenkävaihtoehtona. Kuvassa yllä Nefar loskarit.


Minkähänlainen on tuleva talvi? Onko kukaan kuullut ennustuksia? Onko luvassa tällä kertaa lunta ja kovia pakkasia?

Toiset kengät saisivat olla edelleen Reimatecit, tällä kertaa tällainen erityisen kovaan kulutukseen suunniteltu malli: Reimatec+ Deneb, josta kuva alla.



Reimalta olisin poikien kaupunkitakeiksi valinnut harmaat, karvahupulliset takit. Kaikesta päätellen mieli alkaa kaivata nyt hillitympää tyyliä. Kuvassa Reimatec Seginus.





Nämä Reach-haalarin "graffitti-kuosit" olisivat taatusti isoveikan mieleen. Tätä kuosia on saatavana sekä haalarina että takkina (molemmat Reimatec). Kaksiosainen talvipuku tuntuu olevan suosiossa monilla eskarilaisilla ja vielä useammilla koulunsa aloittavilla. Tämä katu-uskottava tyyli taitaa olla Reiman talven 2014-2015 suosikkikuosi poikien keskuudessa, jos saan veikata.

En kyllä osaisi päättää, kumpi on kivempi oranssi vai vihreä?

Kaikki kuvat edellä reimashop.



Jos en olisi jemmannut tulevan kauden toppaa jo viime talvena, meille voisi päätyä esimerkiksi Mini Rodini Expedition Alaska keltaisena (kuva yllä).

Keltainen on ihana, mutta kovin arka väri, kuten tiedämme. Mini Rodini on keksinyt "sotkea" sen valmiiksi ja vapauttaa äidit vastuusta - mainio idea! ;) Tämä voisi lämmittää meidän pikkuveikkaa tulevana talvena. Söpö ja jännittävä yhtä aikaa - ja taatusti erilainen. Ainakin meillä päin.


Mini Rodinin Expedition Siberia keltainen pingviinitakki olisi täydellinen pienen (ja miksei isommankin) ihmisen kaupunkitakki! Aivan ihana. Pidempään mukana olleet lukijat muistanevat, että olemme isoveikan kanssa pingviinifaneja henkeen ja vereen. Mutta onko 6-vuotias jo liian vanha pingiinien peittämäksi? Ei kai?


Molon talviuutuuksia selaillessani mieleen jäi tällä(kin) kertaa meille useamman kerran ajatuksissa hankittu Rainbow. Bongasin tämän kuosin välikausiversion bussipysäkillä tässä eräänä päivänä ja  totesin, mitä olemme menettäneet: se on vaan niin upea. On varmaan ihan pakko kokeilla vielä niin kauan, kun pikkuveikka suostuu käyttämään haalareita. Ehkäpä ensi kevääksi?


Molon printtipaitoihin retkahtaneena olen viime talven kummastelun jälkeen päässyt jollain lailla myös valokuvakuosisten ulkovaatteiden ideaan käsiksi.  Ainakin tämä alppimaisema tehokkaan oransseilla yksityiskohdilla viimeisteltynä on aika upea. Vai mitä tykkäätte?


Itse huomaan töissä pukeutuvani nyt turhankin usein mustavalkoiseen, mikä on ehkä eräs merkki tästä lastenvaatteissakin mahdollisesti koittavasta "harmaan sävyt"-kaudesta. (Tässä yhteydessä voisin mainita, että tilasin tänään elämäni ensimmäisen Papu-paidan, mikä on mielestäni myös merkki muutoksesta)

Seeprakuosi on vaikuttava, eihän siitä mihinkään pääse. Ja tähän sopii monenlaiset ja -väriset asusteet. Isoveikka voisi viihtyä tässä eläimellisessä tyylissä, jos poikaani yhtään tunnen. Tosin hän kysyisi heti, että eikö myytävänä ollut yhtään kissapedontaljaa muistuttavaa talvipukinetta.

Mini Rodinin ja Molo Kidsin kuvat babyshop.



Ja vaikka ensimmäinen Ticket-kokemus viime talvelta oli vähintääkin ristiriitainen, on tämä seuraava havunvihreä Baggie kyllä upean värinen! (kuva Ticket verkkokauppa)

Meillähän oli isoveikalla edellisenä talvena oranssi Baggie Rugged ja se oli kyllä näyttävin ja kestävin talvivaate tähän mennessä. Emme vaan tykänneet terävästä ja jäykästä vetoketjusta ja pukemista hankaloittavasta fleece-sisäpinnasta. Rugged-mallin lahkeiden vetoketjut avautuivat lumileikeissä, mutta baggiessa niitä ei ymmärtääkseni olekaan.

Villervallan tulevan talven topasta tykkäsin erityisesti pallokuosisesta Dotstarista. Valitettavasti en onnistunut tallentamaan kuvia Villervallaa myyvän Skidin sivuilta.

Pikkuveikalle valitsisin Villrvallan talvimallistosta sini-mustan Dotstar haalarin ja isoveikan pukisin puna-oranssiin Dotstar-takkiin. Muistatte ehkä, että pikkuveikalla on beige välikausi-dotstar takkina. Myös Tivoliraita näyttää hyvälle, mutta kaipaisi ehkä kuitenkin pientä valkoista raikastusta meille päätyäkseen.

Mikä talvivaate kauden 2014 mallistoista olisi oma "eiku"-valintasi tai alennusmyyntien kyttäyskohteesi? Vai oletko aivan tyytyväinen jemmakaapin aarteisiin? Alennusmyyntejä voi muuten taas "kohta" alkaa odottelemaan ;)

Viihdyttävää viikonloppua toivotellen,

Vahteristonemäntä





12 kommenttia:

  1. On se hyvä, että on niitä jemmoja. Meillä on jemmassa pojalle Miniaturen musta toppatakki, Lennen turkoosi toppatakki sekä viime talvesta vielä ainakin alkutalven menevät Ticketin Mico-takki ja kirkkaansiniset Kali-toppahousut. Puuttuu siis lähinnä kahdet toppahousut sekä mahdolliset jemmat ensi talveksi tai jos Ticketin puku ei enää kevätpuolella mahdukaan. Uusista mallistoista ei ole löytynyt mitään muuta "pakko saada" -juttua kuin Molo kidsin camo-kuosiset toppahousut, joita ei kyllä missään näytä myynnissä olevan, takin olen kyllä nähnyt livenäkin. Sen enempää Reimalta, Miniaturelta, Ticketiltä kuin Villervallaltakaan ei ole löytynyt meille mitään pakosti hankittavaa. Miniaturella olisi muuten vihreän ystävälle erityisen kirkkaan vihreät (ainakin tuotekuvissa) toppahousut ja -takki. Meillä oli pojalla se Molo kidsin rainbow-kuosinen toppahaalari kolmevuotiaana ja tykkäsin kyllä kovasti sen ikäisellä, nyt mennään jo vähän vähemmillä väreillä, vaikka toisaalta se Molo kidsin alppikuosinen takki voisikin olla hyvä jemma alennusmyynneistä ensi talveen...Varsinaisia talvikenkiä meillä ei pojalle vielä ole hankittuna, mutta urheiluliikkeestä ostetut vuorilliset goretex-tennarit kyllä löytyy ja yhdet jo viime vuonna käytössä olleet second hand -goret, jotka menevät alkutalven, ehkä. Tekisi mieli hankkia talvikengät Crocsilta, mutta pitää vielä tutkia muitakin vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jemmaamisessa on hyvät ja huonot puolensa - sehän me tiedetään ;) Vaaka taitaa sittenkin kallistua plussan puolelle, ainakin tähän aikaan vuodesta. Tilanne on hallussa teilläkin: parit toppahousut ja talvikengät on äkkiä hankittu:)

      Mutta mitä sitten kytätään alennusmyyntien aikaan seuraavaksi talveksi? Ehkäpä tosiaan juuri Molon alppimaisemaa. Saa nähdä.

      Poista
  2. Onkohan tuo Vuono-haalari sama kuin Hullujen päivien tarjoushaalari https://stockmann.com/fi/hp/lapset/vaatteet-ja-asusteet/tytot-leikki-ikaiset-92-140-cm/ulkoilu-ja-sadevaatteet/reima-vuono-toppahaalari--170000/386614?itemId=909432 Katsoin tuota myös, mutta meillä on jemmavarastot ihan liian hyvässä kunnossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Samalta Vuonolta tuo minusta näyttää. Viime syksynäkin oli Hulluilla Päivillä myynnissä Reiman toppaa ja silloin meille tuli isoveikalle keltainen parkatakki karvareunushupulla.

      Hyvä,että jemmat on kunnossa. Vai pitäisikö sittenkin ottaa osaa? ;) Jemma on kovin ristiriitainen asia.

      Poista
  3. Juuri eilen hihkusin, kun katselin viime lopputalven alennuksesta jemmattuja talvivaatteita. Ihanaa, kun ne ovat jo odottelemassa kylmeneviä ilmoja. <3 Nooalle on helly hansenin mustat toppahousut ja Reiman harmaa karvahupputakki, lisäksi löysin kirppikseltä pomp de luxin musta-harmaat pallokuviolliset toppahousut. Tylsillä väreillä mennään ulkovaatteissa meillä edelleen, en tiedä miksi kaihdan värikkäitä ulkovaatteita. Kyllästyn kai niin helposti. :) Nuutilla on Reiman harmaat toppahousut ja pari eri takkia, mutta luulen että eniten käytössä on Nooan vanha Remun tähtipuku. Mummo lupasi tehdä villapuvut ja uudet talvipipot ja talvikengät on hankittu Zalandon alennuksesta.Tänä vuonna päästään siis halvalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin jemmat kunnossa! Oi, muistan se teidän harmaan karvahupullisen takin, ihana. Neutraalien sävyjen valitseminen jemmattaviin vaatteisiin on varmasti viisasta: nuo harmaat, mustat ja ruskeat kestävät paremmin aikaa ja äidin mielenliikkeitä ;)

      Teillä on aina ihania neuleasusteita pojilla. Kuvia odotellen :)

      Poista
  4. Mulla ei jemmat kaduttaneet värien takia, vaan huonon mallin, ja osa siis meni jo eteenpäin. Jäljelle jääneet on rakkautta edelleen, ja uusimmasta tulokkaasta juuri postasinkin :) Tämän kauden ihanin on mulle Molon seepra, mutta luultavasti sitä en ala alesta jemmaamaan pienimmällekään seuraavaan talveen, koska isoveljeltä jää hyvää kamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muistan, että osa haalareista ei istunut ollenkaan. Ticket taisi olla se murheenkryyni teillä.

      Onneksi tuo viimeksi esittelemäsi Hopper (Molo) lunasti odotukset. Hyvännäköinen :) Ja eikös teillä ollut joku Rodinikin kätkössä, muistelen...

      Seepra on ihana, samaa mieltä. Itselläkin on käynyt mielessä ajatus Molon seeprakuosin jemmaamisesta (takkina) talveksi 2014-2015, mutta noin näyttävään kuosiin saattaa kyllä vuodessa kyllästyä ja pahasti. Ja toinen juttu: meidän tuleva koululainen ei ehkä haluaisikaan mennä "seeprana" kouluun (vaikka seepraemo niin toivoisikin). En tiedä. Mutta jos pikkuveikalle...?

      Poista
  5. nappasin "varmuudenvuoksi" just lidlistä vilkkuvat lämpökumpparit 3½vlle, hintaa 13.9e. tuntuu olevan kivat, nukkuukin ne jalassa sohvalla nyt :D
    ja löytyy goret ja kuomat ja tepsut.. eiköhän näillä neljillä pärjätä kevääseen saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenkattava kenkäjemma talveksi teillä :)

      Vilkut on aina plussaa pienellä käyttäjällä ja lisääväthän ne osaltaan näkyvyyttäkin. Ihana, että pitää nukkuakin uudet popot jalassa! :)

      Tepsut on aivan ihania, meillä on ollut niitä paljon ja tällä hetkelläkin pikkuveikkaa kulkee syksyssä Tepsun välikausikengissä. Kuulin, että tehdas oli lopettamassa. Tosi harmi, jos näin käy.

      Goret ja Kuomat kuuluu meilläkin talvikenkäkalustoon, ehdottomasti. Myös tulevana talvena.

      Poista
  6. Hei! Mistä tuon mainion harmaan Reima-pipon voi löytää? En löytänyt reimashopista... Tosi pätevä malli talveksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla niin, ettei pipoa ole tullut myyntiin reimashoppiin. En löytänyt minäkään, vaikka kuinka hain.
      Kaikkia tuotteitahan ei myydä verkkokaupassa.

      Ota yhteyttä reimashoppiin ja kysy, mistä voit hankkia tuotteen. Osoitehan on: verkkokauppa@reima.com. Toivottavasti löydät tuon ihanan pipon! :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)