keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ne uudenlaiset välikausihousut: Reima Sege



Lupasin jokin aika sitten esitellä teille isoveikan uudenlaiset välikausihousut: tässä ne nyt ovat. Housut kulkevat nimellä Reima Sege ja kuuluvat Reiman 70-vuotis juhlamallistoon.

Housut kuin silloin omassa lapsuudessa! :) Paitsi tietysti nykyajan mukavuuksilla kuten hengittävyydellä, teipatuilla saumoilla (tärkeimmät saumat teipattu) ja silikonisilla jalkalenkeillä.

Lappuhaalarimallisissa housuissa on ohut 60 g tikattu vanuvuori, joka on irrotettavissa. Vuori on kiinnitetty housujen vyötärölle vetskarilla ja lahkeissa nappeihin pujotettavilla kuminauhalenkeillä.

Omassa lapsuudessa Reiman tuotteissa oli näitä irtovuoria ja esimerkiksi samaa haalaria käytettiin ensin välikausipukuna ilman vuorta ja talven tultua lisättiin vuori lämpöä antamaan. Sege-housut (samoin kuin muut juhlamalliston vaatteet) lienevät ainakin osittainen paluu ajatukseen jokasäänvaatteesta.

Näitä löytyy kolmessa värissä: meidän kuvissa näkyvä harmaa sekä punainen ja tummansininen. Nämä tuotteet, kuten myös sarjaan kuuluvat Taag-takit ja Vacalis-haalarit tulivat markkinoille viime kevättalvella ja nyt syksyksi joukkoon liittyi vielä housujen kiinteävuorinen versio. Taitaa takistakin olla saatavilla kiinteävuorinen malli.



Sege-housuissa on erilaiset henkselien kiinnikkeet, kuin mihin Reiman käyttäjinä olemme tottuneet. Tämä malli on varmasti lapsen itsensä helpompi saada kiinni ja auki, kunhan hetken harjoittelee. Tässä kiinnitysmallissa ei nimittäin tarvitse yhtä aikaa painaa kielekettä sormilla, kun vetää lukkoa auki, kuten perinteisessä Reiman henkseliklipsissä, vaan kiinnitys aukeaa painamalla tuota kuvassa näkyvää kolmionmuotoista kappaletta alaspäin.

Vetoketju on siirretty housujen sivuun, jolloin etuläppään jää tilaa reilulle taskulle ja pyöreälle merkille. Sivussa oleva vetoketju hyväksyttiin mukisematta ja se rullasi kiinni sujuvasti. Tasku sai tietysti pisteitä kivienkerääjältä.

Takin ja housujen koko on 128 cm, poika noin 127 cm.


Malli on suorempi ja aavistuksen kapoisempi kuin perinteisissä Reiman henkselihousuissa. Minä tykkään.


Lahkeiden rakenne on erilainen kuin perinteisesti olemme tottuneet: Segen lahkeensuu ei ole suora eikä toisaalta suppukaan. Lahkeensuussa on kuminauha, mutta se ei kiristä lahjetta, vaan jää hieman väljemmin kengän päälle.

Isoveikan mielestä tällainen lahje oli helpompi pukea itse kengän päälle kuin tiukka suppulahje. Silikoninen, joustava jalkalenkki varmistaa punttien paikallaan pysyvyyden kovassakin menossa.


Taag-takki ja Sege-housut saatu palkinnoksi kuvakilpailusta.

Alun periaatevastarinnan jälkeen pikkumurkku eskarilaisemme (joka yllä olevassa kuvassa harppoo päättäväisesti kameran ulottumattomiin...) on jo hyväksynyt nämä "henkselihousut" ja pukee ne ilman murinoita. Eikä ole kuulunut urputusta putoilevista henkseleistäkään, kun säädimme olkaimet heti kättelyssä sopivan napakoiksi.

Kaikesta päätellen housut ovat mukavat lapsen päällä ja sallivat vauhdikkaatkin leikit. Haalarimallinen housu suojaa hyvin selän, mikä tietysti miellyttää äitiä.

Seget ovat mielestäni eräänlaiset yleishousut, joita voi irrotettavan vuorin ansiosta käyttää melkein ympäri vuoden. Luulen, että nämä menisivät kovemmallakin pakkasella fleece-/villakerroksen kanssa. Suoraan sisävaatteiden päälle puettuna ohut tikkivuorihousu riittää meillä isoveikalla ainakin muutamaan pakkasasteeseen saakka, joten Sege on omiaan juuri näille keleille, kun syksy on kääntymässä talveksi, mutta paksu toppa-asu on vielä turhan lämmin.

Miltäs uudenlainen välikausihousu vaikuttaa? Mitä tykkäätte ulkonäöstä ja toimivuudesta? Käyttävätkö teidän eskarit/koululaiset mielellään henkselihousuja?

Leppoisaa loppuviikkoa toivotellen,

Vahteristonemäntä

5 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta nuo housut. Meillä on viime kevään mallistosta Reimatec Suoja vk-housut. Niissä ei ole nykyään kiinnitysmekanismia olkaimissa. Vetoketju riittää hyvin. Säätö on toki. Nyt on ollut taas kylmää joten toppainen the rönttähaalari on käytössä.
    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kivat :) Jospa jäisi aleen, niin jemmaisin tuolle pienemmälle samanlaiset.

      Ahaa - henkseleitä on nykyään siis erilaisia... Meillä ei olekaan ollut noita uusia mallejeja, mutta hyvä tietää.

      Laiskana henkselien kiinnityksen avaajana isoveikka on opetellut pukemaan Sege-housut vetämällä toisen henkselin pään yli ;)

      Poista
    2. Se on se sama perinteinen olkainhousu, se Suoja. On vaan muuttunut se olkain. Tykkään muutoksesta.

      -T-

      Poista
  2. Olipas hyvä postaus. Kiitos!

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)