lauantai 18. lokakuuta 2014

Koski ja Kupla - Reiman sadetakit testissä


Tänään aurinko hellii Vahteristonmäkeä ja loppusyksyn päivä on parhaimmillaan. Kuitenkin jo huomenna luvassa on hyisiä sateita, kuten tähän vuodenaikaan on tapana, joten esittelen teille meidän Reima-yhteistyön kautta saamat sadepäivään sopivat testitamineet.

Molemmat pojat saivat testattavaksi Reiman syysmalliston sadetakit. Isoveikan fleecevuorillinen, raikkaan sini-vihreäraidallinen sadetakki kulkee nimellä Koski ja pikkuveikkaa suojaa syyssateilta limenvihreä, rinkulakuvioitu, vuoriton Kupla, jota jo aiemmin ihastelin blogissa.

Isoveikka piti heti saamansa sadetakin perinteisen poikamaisista väreistä ja kuosista. Sopii eskarilaisen makuun!

Molemmat takit ovat materiaaliltaan pehmoista, ohutta ja notkeaa, eivätkä sisällä PVC:tä. Ero on huomattava pikkuveikalla vielä hetki sitten käytössä olleeseen, kirpparilta hankittuun Rukan sadetakkiin, joka oli näiden rinnalla aikamoista peltiä.

Koski-takin pehmoinen fleecesisäpuoli on houkuttelevan oloinen; meillä ei olekaan ennen ollut vuorillisia sadevaatteita. Vuorillinen sadetakki toki kuivuu hieman pidempään, kuin perinteinen vuoriton. Mielenkiinnolla odotan käyttökokemuksia ja myös päiväkodin mielipidettä vuorillisuuteen. Monilla valmistajilla tuntuu nyt olevan vuorillisia kuravaatteita.

Itsehän en ole erityinen sinisen ystävä, mutta onneksi tässä takissa on muitakin sävyjä: vihreää, mustaa ja valkoista. Raikas raidallisuus on aina plussaa tämän marimekkomamman mielestä. Hankin itse takin pariksi nuo vihreät, vyötärömalliset Oja-kurahousut, joissa on uusi, pehmeä ja leveä vyötärönauha. Kaunis vihreän sävy ja helposti puettavat, isommallekin lapselle sopivat kurikset.


Pikkuveikan Kupla-takki on ihan meidän näköinen! Rinkulakuosi on tuttu teknisistä paidoista ja miellyttää edelleen silmää. Takin lime-ruskea väritys on kaunis. Kuvissa näyttää itseasiassa keltaisemmalta kuin onkaan. Pikkuveikka ei esittänyt erityistä mielipidettä uudesta sadetakistaan: taisi olla tärkeintä, että hänkin sai uutta.

Äitinä tykkään siitä, että sadetakeissa on nykyään vetoketju nepparien sijaan: lapsi saa takin paremmin itse puettua. Kuminauhaan päättyvät hihat ja helma ovat mukavan napakat ja tekevät vaatteesta istuvamman ja suojaavamman kuin perinteinen suorahelmainen ja -hihainen sadetakki. Huomatkaa muuten sekä takin että housujen pitkät heijastinauhat, jotka tekevät lapsesta näkyvän pimeässä syksyssämme.

Takin koko on 104 cm ja kuten olen viime aikoina todennut, kuopuksen (noin 105 cm) ulkovaatteiden koko saisi olla jo 110 cm. Tämä sadetakkikin on nyt juuri sopiva, mutta keväällä taatusti jää jo lyhyeksi. Olisi varmasti kannattanut valita samantien koko 110. Toppavaatteen päälle puettuna voi tulla aika ahdasta.



Sadetakkia käytetään tällä hetkellä meillä ennestään olevien 104 cm keltaisten kurahousujen kanssa. Hankin takin pariksi (ja erityisesti talvihaalarin kanssa käyttöä ajatellen) myös 110 cm Lammikko-henkselikurikset, joiden väri oli muistaakseni "plum grey", sanoisin, että sellainen ruskeanharmaa, jossa on aavistus violettia mukana. Kiva, likaa sietävä väri, joka ei kuitenkaan ole musta eikä tummansininen.


Tässä yllä olevassa kuvassa sadetakin väri on varsin todenmukainen.


Kurahanskat ostin samaa sävyä. Pikkuveikan aiemmat, isoveikalta perityt kurahanskat tuntuvat olevan kaikki reikäisiä ja väärän värisiä.

Reima on siirtynyt kurahanskoissa nepparikiristykseen aiemmin käytetyn tarran sijaan. Samalla rukkasen varsi näyttää hieman lyhentyneen ja muoto pyöristyneen. Rukkanen on nyt helpompi kääntää nurin pesua varten. Muuten en osaakaan tätä muutosta verrata, sillä kurarukkasten käyttö rajoittuu tällä hetkellä päiväkotiin. Kotona mennään tec-rukkasilla.


Söpöläiset, rinkulakuvioiset Reiman Raba lämminvuorikumpparit hankin pikkuveikalle myöskin lähinnä päiväkodissa käytettäviksi. Siellä käytetään kuitenkin talvellakin kumisaappaita aina vähänkin märällä kelillä, eikä Crocsin vuoriton saapas ja villasukka riitä loskakeleillä. Kalvolla varustettuja kenkiä ei päiväkotimaailmassa selvästikään luoteta vedenpitäviksi.

Saappaissa on ihanan pehmoinen tekstiiliturkisvuori ja kunnon pohjat. Tuo kuvioinnin vihertävä rinkula on suunnilleen sen värinen, kuin pikkuveikan rinkulasadetakin pohjaväri todellisuudessa. Koko on 28. Jalan kasvu on ollut huimaa, kun vuosi sitten talvella oli käytössä koko 25.

Tämän saappaan kesäversiohan meillä oli pojilla testissä viime keväänä. Pikkuveikan pidetyt, punaiset saappaat ovat jääneet jo pieniksi, isoveikka käyttää vielä omia keltaisiaan päiväkodissa. Isoveikalle hankin viime talvena lämminvuorikumpparit koossa 32. Näyttää siltä, että ne eivät mahdu ainakaan koko tulevaa talvea, joten täytyy seurata tarkkana alennusmyyntejä.

Te tietysti haluaisitte nähdä mielummin näiden varusteiden sovituskuvia kuin sen, miltä ne näytävät meidän terassille levitettynä. Täytyy yrittää jossain kohtaa napata kuva, mutta se on hieman haasteellista, kun käytännössä riisumme aina kuravaatteet päiväkodissa ennen kotiinlähtöä (eikä mun dinosaurusten aikaisen puhelimen kuvista ole blogiin) ja kotona varusteet käyvät vain pesussa viikonloppuisin. Mutta pidän asian mielessä :)

Ilmassa on nyt sellainen tuntu, että talvi on tosiaan tulossa. Tänä aamuna maa oli kuurassa ja huomiseksi luvataan räntäsadetta. Maanantain jälkeen päivälämpötilojenkin luvataan olevan nollassa.

Olen viime päivinä kaivellut talvivarusteita esille. Kaikki muut näyttäisivät olevan kunnossa, mutta edellisten vuosien kaulureita, pipoja ja rukkasia en löydä mistään! Niitä olisi nyt hyvä käyttää näillä keleillä, kun lumi ei vielä suojaa kuraista maanpintaa. Olen kaivellut aitasta, vaatehuoneesta ja poikien huoneista, mutta: ei jälkeäkään.

Tulin siihen tulokseen, että on varmaankin syytä alkaa pitää jonkinmoista kirjaa siitä, mitä on säästänyt ja mitä laittanut eteenpäin. Olen kuitenkin lähes 100 % varma, että kaulureita en ole vielä hävittänyt. Nehän menevät säädettävinä monta vuotta. Etsintä jatkuu teemalla "salaiset jemmat".

Mitä tykkäätte Reiman uusista sadevaatteista? Millaisia kuravaatteita käytätte lapsilla mieluiten? Oletteko löytäneet kaikki talveksi suunnitellut jemmat?

Vinkeää viikonlopunjatkoa! :)

Vahteristonemäntä





2 kommenttia:

  1. Meillä on viime vuosina ollut vaan vuorillisia kuravaatteita - minä kun en tykkää pukea monia ulkovaatteita päällekkäin. Meinasin etten osta enää niitäkään, mut Lidlissä oli halvalla ja ei-sinisenä versiona, joten ostin sit kuitenkin :D Kaipa niitä sen parinkympin edestä tulee käytettyä.

    Meillä oli topparukkaset hukassa silloin kun niitä eka kertaa tänä syksynä tarvitsi - ihmettelin kovasti kun ei löytyneet sieltä mistä piti, mutta olinkin sitten laittanut ne kenkälaatikkoon, kun the asustelaatikko oli ylitsevuotavainen, ja luulin tietty että siinä laatikossa on jotkut kengät :D

    VastaaPoista
  2. Mulla ei ole niin väliä sadevaatteiden väreistä, merkistä tai ulkonäöstä. Ostan kun tarvitaan tai kun hyvä ale osuu kohdalle. Nyt on Rukka-kurahousut olkaimilla ja Jonathan sadetakki. Vuorittomia olen aina ostanut. Ja mulla on ollut usein ongelmia sadetakin vetoketjujen kanssa (eri merkkisissä takeissa). Sadesäällä tuo poika suorastaan kylpee kurassa ja lätäköissä (edelleen, vaikka on jo eskari) ja hiekkaa on sitten vetoketjun välissä niin ettei se meinaa toimia.

    -T-

    VastaaPoista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)