keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Reiman alesta temmattua


Ettei nyt pelkäksi mansikanpakastukseksi menisi elämä, on täällä tehty sentään jotain alelöytöjäkin. Eilen illalla selailin reimashoppia oikein ajan kanssa ja yön yli valintoja hauduteltuani laitoin tilauksen menemään ennen kuin suuntasimme nauttimaan harvinaisen aurinkoisesta päivästä.

Pikkuveikka saa siis Raba saappaansa (kuva yllä), kuten olin kaavaillutkin. Samaisia talvikumppareita en tilannut isoveikalle, vaikka kovasti teki mieli. Isoveikka ilmoittikin kuvan nähtyään, että hauaisi mielummin jotkut hurjat dinosaurussaappaat tai sitten ihan mustat. Ymmärrän: koulussa täytyy olla mahdollisimman cool. Vaikka kyllä tuo rinkulakuosi minun mielestäni ekaluokkalaisella menisi.

Linkit vievät reimashoppiin, josta ovat myös  kuvat.
 

Kuopukselta puuttuu tulevalle välikaudelle vedenpitävät kengät. Jalka on kasvanut sellaista vauhtia, että viime syksynä testiin saadut Reimatec Wetterit eivät mahdu jalkaan enää kesän jälkeen. 

Meinasin ensin, että mennään tämän pienemmän osalta kumppareilla tuleva välikausi, mutta päätin sitten kuitenkin ottaa varsinaiset välikausikengät - ainakin kotikäyttöön. Päiväkotipäivinä saa sitten saapastella kuitenkin ihan kyllikseen. Ja kun kerran puoleen hintaan sain: näitä oli vain kaksi paria jäljellä ja juuri oikeaa kokoa - mikä tuuri!





Kesä on kuulkaa taas vuoden päästäkin. Olen tietoisesti vähentänyt kesävaatteiden hamstraamista alesta, sillä tälle kesälle on kauniisti sanottuna reilusti kesävaatetta molemmille pojille. Ehdimmeköhän kaikkia käyttääkään, kun säät ovat olleet kovin vaihtelevia. Onneksi tänään on taas ollut sortsikelit.

Tämän tyyppisiä Reiman Mesolite surffisortseja isoveikalla on edellisenä kesänä ollut ja hän niihin kovin ihastui. Meinasi poika tunkea tässä eräänä päivänä väen väkisin viime kesän 122 cm sortsit 135 cm kroppaansa, joten päätin tilata seuraavalle kesälle taas näitä ihanan sileitä, ilmavia, uv-suojalla varustettuja sortseja. Ylemmät on isoveikalle ja alemmat hänelle, jolla ei vielä voi olla vaaleaa väriä polvien kohdalla.




Tämä hauska ja yhä aikaa tyylikäs, tekninen hihaton paita minulta on mennyt ihan ohi! Huomasin sen vasta eilen, kun kahlasin reimashoppia ihan pohjamutia myöten. Nyt näitä Erythrite paitoja saa puoleen hintaan eli kympillä lähtee ikiliikkuvan vesselin luottopaita. Meille tulee tällainen molemmille.


Ja ettei totuus unohtuisi: se talvikin sieltä taas aikanaan tulee. Jos on vajausta käsinepuolella, niin nyt löytyy Reimatec Kiito toppahanskaa 15 eurolla! Eihän tuohon tarjoukseen voinut olla tarttumatta. Kokojakin on ihan kivasti jäljellä. Nämä tummansiniset ovat pikkuveikalle. 

Kaivelemaan jäi Toisto takki, joka ei jostain syystä ole päässyt aleen ollenkaan. Vihreänähän minä sitä tuolle pienemmälle meinasin, mutta en sitten tiedä, kun syysmallistoon tulee se hehkuva oranssi ja upea sammaleenvihreäkin.

Retrohenkisen Toisto takin haalariversiota (Tovi) on alessa runsaat määrät, joten tarttukaa haalarinkaipuiset tilaisuuteen. Minullakin tuo ihanuus oli välillä ostoskorissa, mutta ei se sitten ainakaan tähän tilaukseen vielä päätynyt. Jotain tahdonvoimaa sentään ;)

Minun piti kuvata teille sen Metsolan puodista tulleen pussukan salaperäinen sisältö (Rodini ym.), mutta aina muistan homman vasta pikkuveikan mentyä nukkumaan, enkä raaski alkaa penkomaan hänen kaappiaan kesken unien. Jospa huomenna muistaisin kuvata päivässaikaan.

Mitä te olette löytäneet alesta? Onko jotain vielä erityisesti kytiksessä?

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

10 kommenttia:

  1. Kävin Jesperin aleissa ja sielä olikin tosi hyvät aleprossat.olisin voinut tyhjentää kaupan,mutta tyydyin reiman sandaaleihin ja lenkkareihin.Olen siivonnut pojan vaatekaappia ja varsinkin sisävaatetta on tolkuttomasti.eihän pkssa tarvi varavaatteitakaan juuri mitään.yritän päästä jemmaamisessa KOHTUULLISELLE tasolle,päästä sisäisestä sulovileenistäni eroon:D HAnna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit hyvät sandaalit ja lenkkarit :) Jesperin alessa en olekaan itse käynyt sitten puolihintapäivien.

      Tiedän niin tuon tunteen, miten vaikeaa on opetella eroon hamsteroinnista, kun on aikanaan sille toisaalta ihan fiksulle tielle (tarkoituksena säästäminen) osin oman luonteensa ohjaamana lähtenyt. Se on suorastaan elämäntapa.

      Toisaalta jatkuva ennakkoon ostaminen aiheuttaa väkisinkin sen, että tavaraa on kohta kaapit ja vaatehuoneet pullollaan, eikä vaate ehkä enää miellytäkään/sovi päälle, kun sen käyttöaika koittaa. Pahimmassa tapauksessa ei edes muista, mitä kaikkea on jemmassa ja ostaa tuplat.

      Lisäksi alennusten perässä innoissaan poukkoillessa hämärtyy helposti todellisuus siitä, mitä lopulta tarvitaan ja homma saattaa kääntyä päälaelleen: ostetaan lähinnä siksi, koska oli alennuksessa: eihän hyvää alennusta voi jättää käyttämättä. Puhun siis nyt itsestäni ja omasta kokemuksestani.

      Itse olen onnistunut rajoittamaan shoppailua ja hamstraamista asteittain niin, että viime talvena ostin alesta tulevalle talvelle vain yhden talviasun per poika entisen kahden sijaan: toiset hankitaan sitten vasta uudesta mallistosta. Kevään välikausivaatteet hankin kauden mallistosta hieman pienemmällä aleprosentilla kuin pidemmän ajan jemmaamalla, mutta sainpa mieleistä ja ajankohtaista.

      Nyt kesäaleissa on tehnyt paikoin tiukkaa, mutta olen mielestäni pystynyt jo suht helposti vastustamaan kiusausta. Lasten vaatelipastoiden läpikäyminen rajoittaa tosiaan melko tehokkaasti turhaa shoppailua. Sekä se, kun huomaa, miten vuoden takaiset t-paitajemmat tuntuvat jo aikansa eläneiltä. Se on myös auttanut paljon, että olen listannut ihan paperille, mitä ulkovaatteita pojille on jemmassa missäkin koossa, jolloin on helpompi hahmottaa, mitä oikeasti tarvitaan.

      Mutta onhan tässä vielä parantamisen varaakin ;)



      Poista
  2. Mä tilasin tyttärelle Reimalta maltillisesti kolme samankokoista takkia (ohut sadetakki, tavan tekninen ja softshell)... No hän on kituutellut todella monta kautta samoilla takeilla, joten oli aika uusia. Noiden toivon taas kestävän useamman vuoden. Tilasin myös koulunsa aloittavalle toppasormikkaat, kun sellaisten perään kevättalvella kyseli, hyvä hinta oli noilla!

    Aleshoppailua olen harrastanut nyt myös Crocsilla, Silverjunglella ja Pompdeluxilla. Itelleni H&M:llä ja livekaupoilla. Että onhan tuota sitten kuitenkin kertynyt. Varsin mitään en ole ollut vailla, mutta kyllä kaikella ihan käyttöä on ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan järkihankinnoilta, saat armahduksen - ainakin täältä ;) Reiman takeilla menee varmasti ainakin pari vuotta eteenpäin, jollei enemmänkin.

      Crocsin alessa on ollut yllättävän vähän meidän poikien kokoja :/ Mietettiin, että koulussa voisi olla Crocsit sisäkenkinä. Pikkuveikalle hommaan varmaan päiväkotiin ihan perinteiset Tintti-tossut, kun hän itsekin niitä jälleen toivoi. Pitää vaan haalia joku kimppa kasaan jakamaan huimia 7 euron postikuluja ensin.

      Poista
  3. Mä olen aika vähän alesta ostanut lapselle. Itselleni olen ostanut pari mekkoa ja yöpaitaa (Nanso). Pojalle ostin alesta Haltin sandaalit, kun huomasin vanhojen sandaalien käyneen pieniksi. Eilen pidin kädessäni Jesperissä niitä Reiman pestäviä lenkkareita (sininen, yäk), jäljellä oli juuri poikani kokoa. Jätin kauppaan kun ajattelin ettei tarvita ja aika rumatkin on. Tänään pesin noita mustia Reiman lenkkareita, jotka viime kesän alesta on ostettu. Niitä on pidetty paljon ja yhdestä kohdasta jo se verkkoneulos on vähän rikki. Lisäksi katsoin pohjallisen painaumista, että koko alkaa käydä naftiksi. No ei muuta kuin puhelu Jesper Junioriin, että oisko ne kaipaamamme kokoiset lenkkarit vielä hyllyssä. Olivat ja tänään menen hakemaan ne. Piti kerrankin olla liian harkitsevainen. Olisin vain ottanut ne eilen sieltä mukaani. Reimashopissa oli jo ko. koko loppu, samoin myymälässä (siellä ois ollut halvemmat kuin Jesperissä). No olenhan mä pari t-paitaa ostanut pojalle ihan käyttöön, en jemmaan. Kun on hyvät kohdalle sattunut.

    Kumppareista kun oli puhe, niin ainakin täällä on nyt Prismassa Nokian ja Vikingin kumppareita hyllymetreittäin puoleen hintaan. Olisin halunnut ostaa, mutta en nyt osannut arpoa ensi kevään kokonumeroa kuitenkaan. Ovat siis kesämallia. Halvalla ois saanut; noin 15 euroa mallista riippuen.

    Meillä on muuten nuo samat Reimatec-kengät käytössä. On käytetty niitä ihan kesälläkin märällä säällä. Tuo hihaton paita on tosiaan kivan näköinen.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. J vielä jatkan. Kun menin hakemaan niitä Reiman lenkkareita, poikkesin Nanson myymälään. Voi, miten paljon siellä oli keikkea -60%, joten ison kassin kanssa lähdin. Mulle taas mekkoa ja pyjamaa ja tunikaa. Pojalle pyjamaa ja kylpytakki.

      -T-

      Poista
    2. Usko tai älä, mutta meilläkin on nyt kaapissa ne siniset lenkkarit! :D On ollut jo vähän aikaa, mutta en ole vaan tunnustanut. Ihan sama juttu: pakko oli ostaa (Jesperin 1/2 hintapäiviltä), kun juuri pikkuveikan kokoa oli jäljellä ja kyllä kesässä parit lenkkarit tarvitaan. Meilläkin mustista versioista alkaa olla kärjet rikki jokapäiväisen aktiivikäytön jäljiltä. Nyt sitten totutellaan hiljalleen sinisiin ;)

      Kiitos kumpparivinkistä. Meiltä puuttuu nyt tosiaan lämminvuoriset kumpparit isoveikalle. Puuvillavuoriset löytyy seuraavaakin kokoa.

      Nansolla käyntisi kuulostaa vähän liiankin ihanalle ;) Nanso kuuluu tosiaan munkin lemppareihin; nytkin tässä näpyttelen tämän kesän "olomekossa", jonka itse kyllä yöpaidaksi nimeäisin. Laadukkaita tuotteita, joita löytyy hyvin alesta :)

      Poista
    3. Samoin minulla Nanson "oloasut" toimivat pyjamina ja "olomekot" yöpaitoina. Sitten jos tuotenimenä on ihan oikeasti mekko, paita tai tunika otan tuotteen päiväkäyttöön.

      -T-

      Poista
  4. Mulla meni alekyttäily innostus saman tien, kun loma loppui :D Nyt oon kuolannut enimmäkseen jo uutuuksia. Talvea en osaa ajatella vielä ollenkaan. Tai osaan, mutten ole vielä alesta ostanut talveksi yhtään mitään. Syksyksikään ei ole tarvetta tehdä hankintoja. Onneksi tuli ostettua pinkki Toisto syksyyn. Sillä pärjää varmaan aika pitkään. Nuo toppasormikkaat olisivat kyllä hyvässä alessa. Pitäisköhän vielä yrittää hamsteroida? :D Harmi, ettei toppeja ole valikoimassa enempää kuin tuo yksi. Meillä olisi kyllä tilausta kovastikin teknisille hihattomille paidoille. Tyttö käyttää toppeja/hihattomia aina pitkähihaisten alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töiden jatkuminen vie taatusti ajatukset pois kesäaleista, ainakin hetkeksi. Toivottavasti lomaltapaluu on sujunut lempeästi.

      Minäkin ihmettelin, miksei hihattomasta paidasta ollut "tyttöväristä" versiota. Taisi tämä toppi olla joku kokeilu, kun oli vain yksi värivaihtoehto. Muutenkin kesäpaitoja oli mallistossa mielestäni nyt niukanlaisesti.

      Toppasormikkaissa näytti kyllä olevan vielä ihan kivasti pinkkiä ja lilaa jäljellä ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)