sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Jäänmurskaaja - pakkasen riemua

 

 

Joulu alkaa olla purkissa ja huomenna alkaa monella taas arki. Me saamme lomailla vielä hetken ennen uuden vuoden mukanaan tuomia haasteita ja uusia kuvioita. Vuoden vaihtumista juhlitaan muuten ihan pian!

Joulun vietimme kotona oman perheen kesken herkutellen ja uusia lahjalegoja rakentaen, mutta Tapaninpäivänä käänsimme auton keulan - minä muuten ratissa -  kohti mummoloita. Palaan varmasti vielä joulun tunnelmiin, kunhan saan seulottua kaiken räpsityn materiaalin.

Tervetullut pakkanen hyydytti poikkeuksellisen pitkään vapaana aaltoilleen mökkirannan ja antoi pikkuveikalle mieluisaa tekemistä koko harvinaisen aurinkoiseksi joulukuun lopun päiväksi. Minä rikoin jäitä pitkällä seipäällä ja poika kurotteli irronneita jääpaloja laiturille ja heitti niitä liukumaan jään päälle. Rikkoutuvan jään suorastaan keväinen ääni kaikui järvellä.

Mikäs oli pikkuveikalla touhutessa jäisellä ja märällä leikkipaikallaan, kun yllä oli viime talven alesta jemmattu erikoisvahva ja vedenpitävä Reimatec+ haalari. Pipo, kauluri, kurahanskat (joiden alla fleecekäsineet) ja lämminvuorikumpparit myöskin Reimaa. Sisälle takkatulen lämpöön maltettiin siirtyä vasta, kun tuli pimeää. Kuiva ja lämmin lapsi kuoriutui vaatteiden alta; kyllä tuli taas kiitettyä toiminnallisia lasten ulkovaatteita. Vielä nukkumaan käydessäkin poika muisteli, miten kivaa oli leikkiä jäänmurskaajaa.

Onko teillä päästy viimein nauttimaan pakkassäästä? Onko pakkanen tuonut tullessaan uusia leikkejä?

Sunnuntai-illan terveisin,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

2 kommenttia:

 1. Meillä täällä tuskaillaan tällä hetkellä ulkoilussa lähinnä sitä, ettei ole mitään tekemistä. Ilman lunta varmaan tekeminen onkin vähissä. En ymmärrä, missä nykyajan lasten mielikuvitusleikit ovat?

  Jäänsärkijäleikit ovat kivan näköisiä! Pitää varmaan käydä joku päivä täälläkin rannassa katsomassa, että joko lähijärvi on jäätymässä. Ominpäin tytöllä ei ole lupa rantaan asti mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulle: lastenkin mielestä talvella kuuluu olla lunta ja ilman lunta on vaikea keksiä kivaa tekemistä. Jäisessä maassa ei kuitenkaan voi tehdä niitä samoja juttujakaan, joita leikittiin kesällä.

   Meillä pojat toisinaan keksivät vaikka mitä mielikuvitusleikkejä ja toisinaan taas lähinnä ärsyttävät toisiaan. Leikkiseura myös vaikuttaa paljon leikkiin: jonkun kaverin kanssa tuskaillaan tekemisen puutetta, kun taas toisen kanssa loppuu aina aika kesken, kun on niin kivaa.

   Järvenranta on inspiroiva leikkipaikka talvellakin, mutta vaatii tosiaan aikuisen jatkuvan valvonnan. Pikkuveikkahan liukastui jäiseltä laiturilta veteen viime talvena valvonnasta huolimatta, mutta pääsi onneksi omin voimin samantien ylös. Säikähdys oli tietysti kova. Onneksi lämmittelypaikka ja kuivat vaatteet olivat ihan vieressä.

   Minä innostuin rakentelemaan irrotetuista jääpaloista rantahiekalle jäälyhtyjä asettelemalla jäälevyjä pyramidin muotoon toisiinsa nojaamaan. Sopivassa pakkasessa levyt jäätyivät nopeasti kiinni toisiinsa.

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)