tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulu saapuu jokaiselle
Joulukalenterin luukut avautuvat taas nopeamin kuin toivoisi. Meillä ollaan perinteisessä joulua edeltävässä flunssassa. No oikei, joinain vuosina joulunalusylläri on ollut mahatautikin, mutta kuitenkin. Tunnelma on siis kaikkea muuta kuin jouluinen, vaikka maahan saatiinkin pitkästä aikaa hento aavistus lunta. Jouluvalmistelut ovat aivan vaiheessa ja nyt on vaan huilattava.

Viikko on ollut kieltämättä kiireinen. Mulla oli tiistaina viimeinen ajotunti ja isoveikan koulun joulujuhla, keskiviikkona singahdettiin kesken muiden touhujen päiväkodin vasu-keskusteluun. Torstaina emännöin äiti-lapsiporukan pikkujouluhenkistä tapaamista, lauantaina saatiin ystäviä yökylään ja sunnuntaina puikahdettiin vielä kolmivuotiaan serkkupojan palomiessynttäreille. Sinä iltana olisi ollut vielä Kauneimmat joululaulut kirkossa, mutta niihin en enää kyennyt, vaikka tilaisuus voimaannuttava olisikin ollut. Isoveikka alkoi oirehtia flunssaansa jo tuona iltana ja me muut liityimme kröhäkuoroon sitten seuraavana aamuna.

Poimin tähän muutamia jouluisia kuvia kodistamme. Rajasin pois olohuoneen tahmaisten sormenjälkien täplittämissä ikkunoissa edelleen roikkuvat kesäverhot ja yleisen epäjärjestyksen. Samoin jätin kuvan ulkopuolelle nenäliinamytyt ja nasolinpurkit. Eikö oletkin herttainen tuo suklaamökki, jonka sain eräältä ystävältäni?

Joulu saapuu jokaiselle, myös vähemmän ponnistelemalla. Koitetaan olla armollisia itsellemme, jookos?

Millaisissa tunnelmissa teillä odotetaan joulua juuri nyt? Tarvitseeko jouluksi siivota tavallista paremmin? Entä mikä on tärkein jouluherkkusi?

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

6 kommenttia:

 1. No voihan räkä :( Pikaista paranemista kaikille! Kyllä se joulu tulee laittamattakin :)
  Meillä lasketaan päiviä reissuun lähtöön :D Mökkijoulussa on sekin hyvä puoli, ettei mistään siivoamisesta sun muusta tarvi stressata :) Minä tässä suunnittelen pakkaamista (ettei tule käytettyä niitä vaatteita mitä haluaa reissuun mukaan), ja koitan mieltää mitä kaikkea tarvitaan mukaan. Pitäisi siis tehdä LISTA!
  En ole mikään suuri jouluherkkujen (enkä perinteisen jouluruuan) ystävä. Varmaan parasta antia on jos teen jonkun puolukka-kinuski-jälkiruuan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään on parempi päivä, mutta en vielä riemastu, sillä tämä tauti on ollut luonteeltaan sahaava. Eilen olin varma, että tästä ei selvitä ilman kuuria. Pikkuveikan pidin kotona eilen, kun yski aamulla kuin koko ikänsä tupakkaa poltellut. Isoveikka on ollut koulussa koko ajan, sillä vointi on hyvä ja pirteä nuhasta huolimatta. Lapset on kyllä niin reippaita!

   Sulla onkin kunnon pakkausurakka meneillään siellä! Jouluksi muualle lähtemisessä on kieltämättä tietyt etunsa, mutta mulla menisi kyllä hermo sen pakkaamisen kanssa. Onneksi sulla on kokemusta :)

   Puolukka-kinuski jälkiruoka kuulostaa just täydelliseltä. Hei, meiltähän puuttuu vielä idea jälkiruuasta...

   Oikein ihanaa ja rentoa joulureissua teille!

   Poista
 2. Pikaista paranemista! Näyttäis muuten vähän siltä, että meilläkin saadaan vielä kunnon räkikset aikaiseksi tässä jouluksi. Nokka valuu vähän jokaisella ja kurkkua karhentaa, muttei vielä onneksi sen pahempaa.

  Alkaa näyttää myös siltä, että työt vähentää joulustressiä. Mulla on tosiaan tässä nyt enää yksi vapaapäivä ennen joulua ja viime viikonloppukin meni yhdellä vaparilla :D Ei ole tarvinnut paljon joulua miettiä, eikä työpäivän päälle ole mitään jaksanutkaan. Näillä mennään. Tulee se joulu näköjään hössöttämättäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä vaikuttaa olevan kohtuullisen pitkällinen tautityyppi ja keskittyy alahengitysteihin. Välillä on parempi vointi ja sitten taas mennään alamäkeen. Kieltämättä toipumista edistäisi, jos voisi vaan heittäytyä petiin sairastamaan. Välillä on jopa kuumeinen olo, mutta se onkin alilämpöä. Toivottavasti te ette saa tätä flunssaa jouluksi!

   Työt varmastikin vähentävät joulustressiä. Joulu tulee taatusti ilman hössöttämistä ja kaikenlaista askartelua. Toivottavasti ehdit kuitenkin nauttia hetken siitä paljon puhutusta joulurauhasta, tavalla tai toisella.

   Pysykäähän terveinä!

   Poista
 3. Musta tuntuu että oon tosi väsynyt. Meillä on myös flunssaa mutta ei niin että kotiin jäätäisiin.
  Onneksi enää kolme päivää ja sitten on loma. Lauantaina vielä koulun joulujuhla. Loppiaiseen asti saan ladata akkuja.
  Mutta on joulun tuloa fiilistelty ja valmisteltu. Mutta stressata ei.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että olisi melkein parempi sairastaa "kunnon tautia" ja jäädä petiin kuin sinnitellä tällaisena puolikuntoisena päivästä toiseen. Mulla tulee todella, todella harvoin kuumetta (nytkin alilämpöä), joka veisi taudin nopeammin pois.

   Sulla onkin ihanan pitkä joululoma tiedossa. Toivottavasti väsymys helpottaa lomalla. Koitahan levätä ja rentoutua!

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)