maanantai 21. joulukuuta 2015

Kotkapaidoissa kohti joulua
 

Ihastelin tässä taannoin Blaa!:n uutta inkkarimallistoa ja varsinkin sen upeaa kotkakuosia. Kävi sitten niin mukavasti, että pääsimme testamaan näitä herkullisia uutuuksia, sillä Blaa! lähetti pojille testattavaksi himoitsemani kotkapaidat (Eagle Shirt, LS).

Näiden paitojen materiaali on laadukasta, elastaanilla (5%) siloiteltua orgaanista GOTS-puuvillaa (95 %), samantapaista, jota olivat monien lämmöllä muistelemat Blaa!:n Black Birds malliston vaatteet. Muistatteko?

Paidan malli on kuitenkin aivan uusi: helmassa ja hihansuissa on leveät ja napakat resorit, jotka tekevät paidasta enemmän college-tyyppisen, vaikka materiaali onkin edelleen mukavan ohutta ja ihanan pehmoista. Plussaa myös hieman pidemmästä helmasta. Monet peruscolleget eivät riitä meidän perisuomalaisella ruumiinrakenteella varustetuille pitkäselkäisille pojille, mutta tämä paita tosiaan istuu.

Isoveikan paita on kokoa 140 cm ja pojalla oli keväällä mittaa 134 cm, nyt varmaan jo lähelle 138 cm. Pienemmän herran paita on 122 cm ja hänen pituutensa huitelee jossain 116-120 cm välillä. Kotkapaitaa löytyy jopa kokoon 152 cm saakka. Hieno juttu, että Blaa! valmistaa nykyisin vaatteita myös koululaisille.

Meidän poikiin tämä Blaa!:n kotkakuosi upposi kuin kotkan kynnet saaliiseen ja molemmat veljekset tykkäsivät uudesta lintupaidastaan kovasti. Tämä on meillä niitä harvoja kuoseja, jotka miellyttävät kunnolla sekä äitiä että lasta. Kotkakuosi on yhtäaikaa tyylikkään graafinen, petoeläimellinen ja kuitenkin rauhallinen. Kuosi sopii sitäpaitsi yhtä lailla pienelle kuin isommallekin lapselle ja sekä tytölle että pojalle. Hyvä Blaa!

Isoveikka kommentoi tosi kivasti uutta paitaansa, kun näitä viimeisenä kouluaamuna ennen lomaa soviteltiin, mutta enhän minä niitä sanoja enää muista, kun en heti kirjoittanut lausahdusta muistiin...Itse muistan Blaa!:n Black Birds malliston kohdalla ajatelleeni, että kumpa tekisivät saman väristä lintuaihetta hieman hurjemmalla tyylillä, että maistuisi meidän isommallekin pojalle - ja tässä se nyt on!

Pikkuveikalla on sovituskuvissa kotkapaidan seurana Papun leggarit ja isolla veljellä Villervallan canvashousut. Näiden puseroiden kanssa sopisivat mainiosti myös Blaa!:n inkkarimalliston College Baggyt, jotka vaikuttivat oikein kiinnostavilta ja niitäkin saa tosiaan kokoon 152 cm saakka. Meillä pojat ovat kasvaneet viime aikoina ulos monista collgehousuistaan ja talven aikana täytyy varmasti hankkia uutta tilalle.

Miltäs kotkakuosi näyttää näin "livenä"? Mitä tykkäätte uudesta Blaa!:sta myös koululaisille sopivine kuoseineen ja kokoineen? Millaisia paitoja käytätte mieluiten lapsilla arjessa: collegea, ohutta trikoota vai jotain ihan muuta?

Rauhallista joulunaikaa toivotellen,

Vahteristonemäntä / Toivottoman oivallista! -bloggari

5 kommenttia:

 1. Verkkokaupassa oli kahta mallia tuota kuosia. Pitkähihainen t-paita ja resorillinen college. Ettei tuo ole se college, vaikka ohut onkin?
  Tykkään kuosista .
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä vaan löydä Blaa!:n verkkokaupasta muita kotkapaitoja kuin tämän meidän paidan "Eagle Shirt LS"? Onkohan sinne kauppaan päivitetty/päivittymässä jotain uutta?

   Mekko, haalari ja leggarit löytyy samaa kotkakuosia. Perinteisen collegepaidan näköisissä paidoissa on inkkaripäähine, susi ja maalitaulu.

   Kotkakuosi on tosiaan kiva. Minä tykkään myös sulkakuosista, mutta meidän pojille tämä kotka upposi heti.

   Poista
  2. No jaa. En minäkään nyt näe. Näinköhän unta, vai oliko niitä aluksi.
   -T-

   Poista
 2. Näyttää kyllä tosi kivalta. Miellän nämä kotkat enemmän poikien jutuksi, joten meille en näitä kotiuta. Alkaakohan ahdasmielisyys vaivata? :D Olen silti mielissäni Blaa uudesta suuntauksesta ja varsinkin siitä, että kokoja on nyt myös vähän isommille lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttävät. Eivätkä muuten menneet pesussa miksikään, joten laatu on edelleen kohdillaan :) Ja isommat koot ovat tosiaan enemmän kuin tervetulleita.

   En minäkään ehkä osaisi näitä kotkia tytölle pukea (jollei tyttö itse olisi erityisen innostunut juuri kotkista), mutta bongasitko jo kevääksi myyntiin tulevat merenneidot?

   Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)