perjantai 11. lokakuuta 2013

Haalarisovitus b: isoveikan talvilook


Antaa tulla lunta ja pakkasta, meillä ollaan valmiina! :)

"Sovitatko haalarin ja pari pipoa, jos saat Gormit-munan?" Jemmasin pääsiäisen ylitarjonnasta pari suklaamunaa pojille ja nyt niille tuli käyttöä (juu niissä on päiväykset vuoteen 2015 saakka...). Jemmaaminen taitaa olla päivä sana ;)

Isoveikka sovitti suklaankiilto silmissä toisen talvihaalarinsa asusteineen: Reimatec Kiruna, jemmattu kaudelta 2012-2013. Väri ei ole aivan musta, kuten saattaa vaikuttaa, vaan hyvin syvän tummansininen. Riittävän musta minulle, sinistä vieroksuvalle. Suorat lahkeet ja suora vyötärö, lantiolla vyölenkit. Vähän erilainen Reimatec. Siksi siihen ihastuin. Mutta olisi pitänyt jemmata se punainen versio...
 
Myös karvalakki, rukkaset ja Pehmyt-huopikkaat ovat Reiman viime kauden mallistosta.



Hiipalliseen pipoon tykästyimme viime talvena ja hankin tämän vihreän version alesta jemmaan. Suojaa tosi hyvin korvat ja niskan ja kuitenkin joku "juju" verrattuna peruspipoon. Villaa puuvillavuorilla.

Tässä haalari näyttää mun mielestä oikein kivalle :) mutta odottakaas...


Haalari on kokoa 122 ja poika noin 118. Edestä ei haalarin reiluutta niinkään huomaa, mutta takaa totuus paljastuu ja peppu roikkuu kyllä aika lailla...Pakko myöntää, että tästä haalarista olisi riittänyt koko 116 vai mitä luulette?

Tässä Kiruna haalarissa on muutenkin pitkä selkäosa ja nuo vyötärölenkit kuuluvatkin olla lantiolla. Näin tätä mallia viime talvena muidenkin lasten päällä ja kyllä ne takamukset jonkun verran roikkui. Muttei ihan tällä lailla. Pojan lyhyet jalat hukkuvat haalariin. Luulenpa, että tätä haalaria käytetään vasta kevätpuolella, jollei sitten vasta vuoden päästä talvella.

Meillä on jemmassa toinenkin Reimatec-haalari,  täysin musta One haalari, jossa on resorilahkeet ja lenksut. Koko myöskin 122. Siinä ei reilut lahkeet haittaa, kun resorit ottaa kiinni ekstrat. Onesta ei ole vielä sovituskuvia, sillä en raaskinut hikoiluttaa poikaa yhtään kauemmin ;)



Välillä vaihdettiin jalkaan Reimatec-talvinilkkurit. Tässä näkyy pipon suojaavuus ja hiippa.


Edestä haalari näyttää ihan sopivalle, eikä yläosa voisi olla yhtään pienempi. Vai? Taitaa olla seuraavana talvena edessä kaksiosaisen peuhupuvun hankkiminen tälle pojalle. Sitten voi olla ylä- ja alaosa eri kokoa.


Punainen Anders-lippapipo piristää kivasi tummaa haalaria. Pipo tämän kauden mallistosta. Pitäisi tietysti olla punaiset rukkasetkin sitten...mustat sentään löytyy.


Isoveikan talvikengät. Käytännölliset (ja huom! suomalaiset) Kuomat on jemmattu jo edelliseksi talveksi, mutta jäivät käyttämättä turhan reiluina ja jäivät myös kivempien Reimatec-kenkien varjoon. Nyt ne ovat jo turhankin sopivat, joten taitavat jäädä jemmaan pikkuveikalle. Nämä Kuomat ovat sellainen asia, johon taitaa olla joko viha- tai rakkaussuhde vai kuinka? ;)

Meillä oli tuollaiset samanlaiset musta-harmaat Reimatec-nilkkurit myös viime talvena ja ne toimivat niin hyvin isoveikalla, että hankin alesta toiset tälle talvelle muita vaihtoehtoja pähkäilemättä. No sen verran mietin, että Viking olisi kiva, mutta turhan ahdas korkeajalkaiselle lapselle.

Pehmyt-huopikkaat ostin kerran heikkona hetkenä alesta söpöstelytunnelmissa ja ovathan ne aivan ihanat koville pakkasille. Molempien alesta keväällä hankittujen kenkien kokoarvio osui muuten oikeaan! :)

Kuvasta puuttuu kaupunkikenkinä käytettävät kirpparilta hankitut Tepsut: mustat, nauhalliset nahkakengät.


Vihreitä asusteita tumman haalarin piristykseksi. Mustat rukkaset (villasekoitevuorinen Kiddo, tänä vuonna nimellä Tomino) ja kuvassa oleva pienempi pipo ovat olleet viime talvena käytössä ja kelpaavat edelleen.

Tuollaisia fleece-kaulureita meillä on ollut useampana talvena ja ne ovat olleet suosittuja: ei tarvi vetää pään yli pukiessa, eikä taatusti kutita. Pikkuveikka sai periä sinisen ja harmaan kaulurin :)
.

Tuossa karvalakissa - tai "pupuhatussa", kuten poika itse sen nimesi - tulee taatusti kuuma leikeissä, mutta on se vaan silti söpö ;) Hikiseen menoon sopii hyvin oikean alakulman ohut villapipo teknisellä vuorilla.

Ostin joskus myös vihreän villakaulurin ja sitä voisi kokeilla päiväkodissa, kun lapsen on helpompi pukea se itse päälleen pään yli vetäisemällä (toisin  kuin tarroilla kiinnitettävä fleecekauluri). Siis jos villa materiaalina menisi tänä vuonna läpi...

Millaisia kaulureita/huiveja teillä käytetään? Kypärämyssy?



Kirunassa on meidän viime talven Parallel- haalarista poiketen lumilukot liitetty lenksuilla lahkeeseen, jolloin ne eivät pääse nousemaan ylös kovassakaan menossa. Toisaalta tämä viritys kiersi mun mielestä lahjetta kummallisesti, jolloin se ei ollut takaa enää ihan suora. Irroitin nepparit kuvauksia varten. Vai oliko säädöt laitettu jotenkin väärin...täytyy tutkia tarkemmin asiaa.

Onko jollakin kokemusta Kirunasta ja näistä lahkeista?


Tummien haalarien kuvaaminen peruskameralla oli vähintäänkin haastellista. Mutta ehkä tästä jotenkin näkee värieron Kirunan (vas.) ja Onen välillä. Vaikka Kiruna tuossa oikealla näyttää kyllä tässä tolkuttomassa auringonpaisteessa verhot alhaallakin liian siniselle.


One on perus Reimatec, mutta vyötärössä ei ole valmiina rypytystä, vaan sen voi kiristää tai jättää suoraksi, yhtenäiseksi, kuten haalarin nimikin antaa ymmärtää. Lahkeissa on resorit ja lenkit. Yksinkertainen ja ajaton.


Kiruna poikkeaa perinteisestä Reimatec-linjasta suorien lahkeiden ja vyölenkkien lisäksi myös siinä, että rinnassa ei ole logoa ja hihassa/rinnassa on tasku. Huppu on säädettävä ja muotoillumpi kuin perushaalareissa.

Yritän (huom yritän) olla jatkossa jemmaamatta enää haalareita, koska vuoden päästä on kuitenkin eri mieli haalarin mallin ja varsinkin värin suhteen. Nyt kaipaisin isoveikalle värikästä yksiväristä, vaikkapa oranssia - ja kaapissa on kaksi tummanpuhuvaa haalaria... (mutta kunhan prosentit suurenevat, löydän taatusti taas itseni klikkailemasta "tosi halpoja" ja siten "järkeviä" ratkaisuja meille päin...)

Mitäs piditte haalarista ja asusteista?


Parasta tässä sovittelusessiossa oli (palkintona toimineen Gormit-munan jälkeen tietysti!) se, että kuvaustilan vuoksi siirretty sohva mahdollisti junaradan ihan uudenlaisen asemoinnin olohuoneessa :)


Mukavaa syksyistä viikonloppua!

Vahteristonemäntä

2 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan takaa reilun näköinen. Luulisi että 122 olisi teille just hyvä, reilu koko. Miten tuo One istuu päälle? Ois kiva nähdä. Nuo on siitä kivat värit, että asusteita voi vaihdella mielin määrin. Jos tuntuukin toisaalta tylsältä, niin onpa vaihtelun mahdollisuutta pipoissa ja käsineissä. Lisäksi tumma on niin käytännöllinen kuraisemmallakin kelillä (alku- ja lopputalvesta tai vähälumisena talvena).

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, turhan reilu :/ Täytyy sovittaa sitä Onea tässä lähipäivinä, että näkee, joudutaanko tässä vielä haalariostoksille...

      Tuo on aivan totta, että tumma väri on käytännöllinen ja helppo asustaa. Viime talven sini-vihreä Parallel oli arka väri lian suhteen ja asusteissa oli ne kaksi värivaihtoehtoa. Siksi kaipasin sen jälkeen jotain ihan muuta, mutta tässä sitä nyt ollaan! ;)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)