maanantai 7. lokakuuta 2013

Rasavillit raitasillaan

 

Tässä ne nyt ovat: Reiman uudet toiminnalliset sisävaatteet, joista lupasin sovituskuvia. Ihania, pirteitä raitoja! Isoveikalla reipas kelta-musta väriyhdistelmä ja pikkuveikalla sinistä ja keltaista.

Nämä paidat ja housut toimivat materiaalinsa ansiosta myös alimpana kerroksena ulkoillessa, joten lapsen olo pysyy mukavana koko päivän, eikä välillä tarvitse vaihtaa vaatteita. Kätevää! :)

Materiaali on nimeltään Play Jersey ja sisältää 61% CO, 33% PES, 6 % EL. Pinta on puuvillaa, nurja puoli siirtää kosteutta pois iholta. Materiaali tuntuu ihanan pehmeältä ja samalla napakalta, niin oikealta kuin nurjaltakin puolelta. Uskon näiden asujen pysyvät kuosissaan pesukin jälkeen.

 
Nämä vesselit eivät paljoa paikallaan pysy ja hikihän siinä tulee, kun ympäriinsä melskaa. Tekniset alusvaatteet ovatkin meille tuttuja jo edellisiltä talvilta.

Isoveikalla on ollut aiemmin lähinnä urheiluliikkeestä hankittuja mustia Catmandoon polyester-paitoja ja -housuja. Toimivia, mutta sisävaatteina tylsiä ja alusasumaisia. Viimetalvinen Reiman villa-bambu-kerrasto ei toiminut herkkäihoisella isoveikalla joustamattoman materiaalinsa ja kutittavuutensa vuoksi.

Pikkuveikka sai viime talveksi ensimmäisen teknisen kerrastonsa, Reimaa myöskin, ja se oli oikein miellyttävää materiaalia, muistaakseni pääosin polyesteriä.
 
 
Isoveikan asun koko on 122 cm ja pojalla on pituutta noin 118 cm. Pikkuveikalla vastaavat mitat ovat noin 95 cm ja 98 cm. Reiluja ovat niin paidat kuin housutkin, mutta mielestäni eivät liian reilut. Hoikemmalla pikkuveikalla asu on selvästi väljempi ja pituuden mukainen koko olisi varmaankin riittänyt.

Yllättävää oli, että isoveikan paita vaikuttaa suuremmalle hänen päällään kuin saman kokoiset housut. Yleensä meillä on päinvastoin: paita pitää hankkia yhtä kokoa housuja suurempi. Ehkä tämä paita onkin tehty väljemmäksi tarkoituksella, että se tuntuisi normaalilta trikoopaidalta eikä aluspaidalta?

Paidat ja housut myydään erikseen, joten halutessaan voi toki valita eri kokoiset osat. Nämä meidän setit on hankittu reimashopista. Paidan nimi on Maxy ja housujen Jaakko.
 
 
 
Paidan helmassa on suuri R-kirjain, Reiman uusi logo. Hauska yksityiskohta, joka lisää paidan ilmettä julkisesti käytettävänä sisävaatteena. Tykkään :)
 

Lämminveriset pojat touhuavat talvisaikaan kotosalla usein pelkässä kerrastossa. Ei tarvitse sitten erikseen vaihtaa vaatteita ulos lähtiessä, jolloin ihoa vasten on kuitenkin syytä olla tekninen materiaali, eikä tavallinen, hikoillessa kastuva trikoovaate.

Nämä raita-asut kelpaavat yhtä lailla päiväkotiinkin sen lisäksi, että toimivat pehmeinä oloasuina kotona. Luulen, että näistä pirteistä ja mukavista raitavaatteista tulee yhdet suosikkivaatteistamme! Käyttökokemuksia ja pesutuloksia luvassa myöhemmin :)

Kovemmilla pakkasilla päälle puetaan vielä fleece-kerros tai villapuku, sitten haalari päälle ja menoksi!


Tämän raitakuosin kolmas värivaihtoehto on puna-musta-harmaa. Samasta materiaalista löytyy myös aivan ihana pallokuosinen vaihtoehto, jota markkinoidaan tytöille, mutta joka kuulemma sopii mitoituksensa puolesta yhtä lailla pojillekin. Minä arvoin pitkän tovin pallojen ja raitojen välillä ja saatan hankkia talvi-alesta vielä parit pallot ;)



Soviteltiin samalla isoveikan talvihaalaria ja asusteita, joten tässä vielä pari makupalaa tulevan talven tyylistä. Viime talven malliston alesta jemmatut Pehmyt-huopikkaat ja karvalakki. Aivan ihanat niin pojan kuin äidinkin mielestä. Lakki on kuulemma "pupuhattu". Luppakorvainen pupu!

Jännäsin, miten kevättalvella arvioitu kengänkoko osuu nappiin, mutta nämä herkulliset Pehmyt-töppöset ovat juuri sopivat (jää 1,5-2 cm tyhjää kärkeen). Mikä tuuri! :) Vastaavia on muuten tämänkin vuoden mallistossa ;)


"Äiti, nämä on tosi ihanat! Saanko minä laittaa nämä (raitavaatteet) huomenna päiväkotiin?" Tokihan äiti lupasi :)

Miltäs uudet raitavaatteet näyttävät? Onko jollakin jo käyttökokemusta näistä? Käytättekö lapsilla teknisiä alusvaatteita?


Reipasta viikonalkua toivotellen,

Vahteristonemäntä


4 kommenttia:

  1. Harmaa-kelta raidallinen on niin ihana!
    P.S Blogissani on sinulle haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Rupesin vasta jälkeenpäin miettimään, että olishan tuo toinenkin puku voinut olla samanvärinen...Vaikka ihan hauska se on tuo toinenkin. Muttei yhtä herkullinen ;)

      Jahas, täytyypä käydä kurkkaamassa!

      Poista
  2. Ihanat! Pakko heti kertoa, että kävin uudessa reima outletissa. Outlettia siellä oli varmaan reilusti alle puolet valikoimasta. Uutuuksia oli paljon talven mallistosta. Reimatec ja reimatec+ toppaa oli edullisesti sekä jotain kesän angry birds juttuja sekä päähineitä. Mutta luulenpa että joudun tuolla aika ajoin poikkeamaan.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, hyvä tietää! :) Taidan itsekin tehdä retken joku kerta.

      Sama juttu oli Jesper Junior outletissa, jossa kävin aikanaan: vain osa tuotteista oli tosi edullisia.

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)