lauantai 12. lokakuuta 2013

Kirpparilöytöjä kylmänä aamuna

 

Tänään oli aamulla vain 2 astetta lämmintä ja varhain heränneet olivat kuulemma saaneet raapata autojensa tuulilaseja. Minä nousin bussiin ja suuntasin omalla kylällä keväisin ja syksyisin pidettävään MLL:n Mukava-kirppistapahtumaan. Olin ensimmäisenä paikalla jo ennen ovien avautumista - tosimetsästäjät ovat liikkeellä varhain! ;)

Tuo yläkuvan vihreä Po.p välikausihaalari oli niin herkullisen värinen ja jalkalenkkejä lukuunottamatta priimakuntoinen, että se lähti meille sen kummempia pohtimatta, pitääkö isoveikka haalaria enää vuoden päästä syksyllä (=eskarissa), jolloin hän todennäköisesti täyttää tuon 128 cm ihanuuden. Edes polvissa tai pepussa ei ole varsinaista kulumaa. Eikä tahroja, vaikka kangas on sellaista mattapintaista, tiedättehän.

Tämä on meidän ensimmäinen Po.p:n ulkovaate, eikä noita sisävaatteitakaan ole kuin muutama. Minusta haalari ei ole ihan tätä päivää ts. voisiko olla useamman vuoden takaisesta mallistosta? Vai ovatko nuo Po.p:in haalarit tuollaisia hieman retrohenkisiä?
 
 
 
Samalta myyjältä reppuuni sujahti Me&i paita ja velourhousut isoveikalle. Upea punainen väri! :) Tuota kaivuripaitaa meillä on vihreänä molemmille pojilla, pikkuveikalla isoveikan vanha ja isoveikalla kirpparilöytö. Kiva kuosi.
 
Sain ylinnä olevan Po.p:n haalarin ja nämä me&i paidan ja housut yhteensä 30 eur. Ei paha, vai mitä? :) Mukava-kirppiksellä on tunnetusti alhaisempi hintataso kuin muualla.
 
Vaatteiden lisäksi löysin MLL:n kirppikseltä yhden pelin, kirjan ja pari filmiä lapsille. Kirpparien kestolöytöjä, joita yleensä tarttuu mukaan niiltäkin kierroksilta, joilta ei mieluisia vaatteita löydy.
 
Kirpparilla oli myös Sampsukan myyntipiste ja melkein lankesin, mutta viime hetkellä hillitsin itseni. Upeita, värikkäitä, unisex-kuoseja kohtuulliseen hintaan, vaikka ovat Suomessa ommeltuja! Laadukkaan oloinen trikoo, myös velouria oli. Esimerkiksi paita on 20 euroa, velourhousut noin 17 euroa. Sampsukka oli lisäksi toteuttanut sen, mitä olen itse joskus miettinyt: miksei näitä ihania kuoseja (joita hankin lapsille) saa aikuisten koossa? Sampsukasta saa. Houkuttelevaa ;) Voin kuvitella pyörähteleväni ympäri keittiötä velourisessa tatti-tunikassa ;)

Onko Sampsukka tuttu? Kokemusta vaatteista?
 

 
Kävin vielä ystäväni kanssa yhdellä tavallisella kirppiksellä, lähinnä maailmaa parantamassa, mutta tein myös yhden hyvän löydön: Kivat villahaalari pikkuveikalle 5 eurolla! Pesussa hieman kutistunut, mutta reijätön ja siisti. Ehdottomasti hintansa väärtti :) Näistähän pyydetään käytettynä hyvinkin 15 euroa, kun uutena lähentelevät 50 euroa.
 
Haalarin pohjaväri on jotain turkoosin ja vihreän väliltä. Raidat ovat keltaisia ja tummansinisiä. Jotenkin kiva väriyhdistelmä ja sopii meidän pikkumiehelle.

Kuten olen muistaakseni maininnutkin, olemme enemmän fleecen kuin villan kuluttajia isoveikan herkkyyden ja toisaalta materiaalin kestävyyden, hinnan ja huollettavuuden takia.

Arvostan kuitenkin perinteistä luonnonmateriaalia, villaa, ja olen törmännyt blogimaailmassa kommentteihin fleecen hiostavuudesta suhteessa villavaatteeseen. Hikoilevien poikien äitinä päätin kokeilla villahaalareita tälle talvelle, jos sattuu tulemaan edullisesti vastaan - ja nyt tuli :)
 
Oikein antoisa kirpparikierros sanoisin. Pitkään aikaan ei ole mukaan tarttunut vaatteita, vaikka säännöllisesti paikallisia kirpputoreja nuohoankin. Tänään kuitenkin onnisti. Olen saanut viettää tänään aikaa ihan itsekseni, sillä miesväki mökkeilee parhaillaan. Jospa tekisin pitkästä aikaa valokuvakirjaa. Blogin myötä on se harrastus jäänyt ihan taka-alalle! ;)
 
 
Mukavaa lauantai-iltaa, nautiskelkaahan vapaasta! :)
 
Vahteristonemäntä


10 kommenttia:

  1. Meiltä lähti tytöltä kiertoon vastaava pinkki Popin kuorihaalari tänä syksynä. Olin hankkinut sen alesta muistaakseni vuosi sitten keväällä eli olisiko tuo parin vuoden takaista mallistoa? Meiltäkin haalari lähti hyväkuntoisena -vain pari pesuja pelkäämätöntä pientä likatahraa löysin, mutten esimerkiksi kulumia juuri huomannut. Laadukas haalari, mutta ei istunut kauhean mukavasti päälle.

    Kivoja löytöjä teit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etten hankkinut ihan antiikkista haalaria ;)

      Millä lailla haalarin malli oli huono teillä? Täytyypä sovittaa isoveikalle, vaikka onkin pari numeroa liian suuri tällä hetkellä, jolloin istuvuudesta on vaikea sanoa sen enempää hänen kohdallaan.

      Poista
    2. Haalari pussitti kummallisesti rinnan kohdalta. Tyttö sanoikin aina haalarissa, että hänellä on isot tissit. Lisäksi 116 cm haalari jäi pieneksi pitkäjalkaiselle jo siinä vaiheessa, kun pituutta oli vähän päälle 110 cm.

      Poista
    3. No höh. Katotaan, millaiset "tissit" pojalle saadaan aikaiseksi ;)

      Jos haalarin mittasuhteet olivat väärät teidän pitkäjalkaiselle, se voisi toimia hyvinkin meidän lyhytjalkaiselle :)

      Poista
  2. Olipas kivat löydöt ja edullisesti sait! Tykkään tuosta vihreästä sävystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :) Hyvät löydöt ja minäkin tykkään tosi paljon tuosta haalarin sävystä. Vieläkin ihan kirpparifiiliksissä! ;)

      Poista
  3. No hyvät on löydöt! Nuo Kivat-haalarit on mun suosikkeja välivaatteena. Mutta uutena maksavat normaalihinnalla noin 60 euroa. Olenkin ostanut niitä Tampereen tehtaanmyymälästä jo parina talvena, kun on sielläpäin ajeltu. Siellä on edullisesti mallivärejä yms. Oikein pestynä myös säilyvät uudenveroisina seuraavalle käyttäjälle.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä tekee löytöjäkin! :) Viime aikoina onkin ollu hiljaisempaa ja meinas jo mennä usko koko kirppistouhuun, mutta nyt taas sain uutta intoa kahlata pöytiä lävitse!

      Meillä ei ole ollut Kivat-villahaalaria ennen, mutta olen saanut käsityksen, että nämä olisivat laadukkaita tuotteita. Ja nyt en laita haalaria kesäksi aittaan koitten syötäväksi! Pikkuveikalla piti olla viime talvena ihana merinovillainen isoveikalta peritty villahaalari, mutta se olikin täynnä reikiä :/

      Poista
  4. Meillä oli toi sama vihree Popin haalari yhden syksyn käytössä joku vuosi sitten, hyvä laatu, mutta ei vaan mitenkään sopinut lyhytselkäiselle pitkäjalkaiselle lapselle, ihan vääränmallinen.

    Sampsukalta olen ostanut joitain t-paitoja, ja ne on kyllä olleet huippulaatuisista kankaista :)

    Hyviä löytöjä olet tehnyt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuo haalarin malli voisi siis toimiakin, kun isoveikan vartalon mittasuhteet on just toisin päin: pitkä selkä ja lyhyet jalat. Täytyypä sovittaa, kunhan saan haalarin kuivaksi. Pesun jälkeen ulkona raikastumassa :)

      Sampsukan tuotteiden kangas vaikutti kyllä munkin mielestä tosi laadukkaalle, kun niitä siellä kirpparitapahtumassa hiplasin. Ja onhan se hienoa, että työllistetään suomalaisia ompelijoita! Taisin saada yhden uuden suosikkimerkin :)

      Poista

Kommentti sinulta kivalta tuntuisi, anonyyminäkin onnistuisi! :)